» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 187 نفر
بازدید دیروز: 76 نفر
کل بازدید: 811079 نفر
چهار دلیل مهم برای احداث راهآهن مشهد- چابهار از مسیر قاین
این روزها برای چندمین بار حرفهای غیر کارشناسی در خصوص مسیر راه آهن مشهد –بیرجند –زاهدان – چابهار زده میشود که ممکن است در ذهن برخی هم استانیهای عزیز ابهام برانگیز باشد لذا گرچه قبلا نیز مطالبی در این خصوص نوشته بودم ولی باز هم لازم دیدم ضمن تاکید مجدد برتقاضای مناظره؛ سخن کوتاهی با مردم عزیز استان داشته باشم.
اساساً 3 شاخص مهم برای احداث راهآهن وجود دارد و بایک شاخص اختصاصی راه آهن چابهار –مشهد 4 شاخص میشود که بطور اختصار به آن اشاره میکنم . ...
1- کوتاه شدن مسیر مشهد-چابهار
شاید عمدهترین دلیل نیز همین کوتاه شدن مسیرباشد. اگر قرار است این راهآهن از کوتاه ترین مسیر عبور کند باید از خراسانجنوبی عبور کند،که کوتاهترین مسیر برای رسیدن به چابهار میباشد و همین مطلب مسیر آنرا در خراسان جنوبی نیزمشخص میکند زیرا اگر کوتاهشدن مسیر را در راهآهن در نظر نگیریم در حال حاضر از مشهد تا زاهدان از طریق کرمان راه آهن وجود دارد و با احداث700 کیلومتر راهآهن از زاهدان تا چابهار راه آهن مشهد از طریق کرمان به زاهدان و چابهار وصل میشود و درهزینه کردن ملیاردها تومان برای مسیر حدود 720کیلومتری باقیمانده تربت حیدریه –بیرجند-زاهدان صرفه جوئی میشود در حالی که هیچ کس این حرف را نمیزند زیرا صدها کیلومتر مسیر آن طولانی خواهد شد.
بنا براین کوتاه شدن مسیر ریلی دلیل اصلی احداث این راهآهن میباشد چون قرار است در طول تاریخ باقی بماند ومورد استفاده باشد.با این توضیح حتی اگر امکان یک کیلومتر کوتاه شدن مسیر وجود داشته باشد باید آن را کوتاه کنیم، کارشناسان در مقام توجیه اقتصادی پروژههای ریلی، تعداد سفرهای قطار را در میزان بار و مسافر و کیلومتر مسافت ضرب می نمایند ونتیجه آنرا ملاک اقتصادی بودن پروژه قرار میدهند و چه بسا یک کیلومتر طولانی یا کوتاه شدن مسیر در توجیه اقتصادی آن مؤثر واقع میشود لذا به همین علت باید کوتاهترین مسیر را انتخاب کرد.
برای روشنتر شدن ذهن هم استانیهای عزیز، به چند نمونه عینی و قابل درک اشاره میکنم ، جاده نهبندان به زابل یا جاده نهبندان- کرمان از طریق شهداد هر دو برای کوتاه شدن مسیر با صرف هزینه های کلان احداث شده است و مردم ما خوب میدانند که قبل از احداث این دو جاده برای رفتن به کرمان یا زابل از طریق نهبندان جاده وجود داشته است البته با مسیری طولانی تر از جاده فعلی.
مورد دیگرجاده بشرویه - طبس است و در حالی که این مسیر از دو طریق جاده آسفالته دارد به دنبال راه سومی با هزینه ای بالغ بر حدود0 15میلیارد تومان هستند که هیچ دلیلی جز کوتاهی مسیر ندارد و میخواهند مسیر را کوتاه کنند.
در واقع در کشور ما هزینه های زیادی برای کوتاه شدن مسیر پرداخت میشود ؛ آزادراه تهران- شمال نیز نمونه دیگری است که علیرغم وجود چندین جاده بین تهران – شمال با هدف کوتاه شدن مسیر آن را احداث میکنند و باید توجه داشت که زیاد بودن هزینه در این طرحها اصلا مطرح نیست چون مبلغی که صرف کوتاه شدن مسیر میشود در برابر هزینههائی که در طول تاریخ از ناحیه کوتاه شدن مسیر صرفه جوئی میشود بسیار ناچیز است.
فلسفه وجودی راهآهن مشهد- بیرجند - زاهدان- چابهار نیز کوتاه شدن مسیر است.و کوتاه ترین مسیر هم مشهد-تربت حیدریه-گناباد-قاین بیرجند-زاهدان-چابهار است و اگر غیر از این مسیر ،راه دیگری را انتخاب کنیم ضمن اینکه خیلی تاثیری در هزینه اجرای پروژه نخواهد داشت ، برای هر سفر ، قطار باید چیزی نزدیک به 100 کیلومتر مسیر اضافی را طی کند ودر طول تاریخ هزینه سنگینی از این جهت بر ملت ایران تحمیل خواهد شد و نتیجه اینکه اقتصادی ترین مسیر همان است که اشاره شد.
2- میزان حمل بار
یکی دیگر از اهدافی که راهآهن را توجیه میکند میزان باری است که در مسیر وجود دارد و در آینده با قطار حمل خواهد شد. در حالحاضر تنها مسیری که دارای بار فراوانی هست همین مسیری است که به آن اشاره کردم، کارخانه فولاد با 5/2میلیون تن بار، معدن مس ورزگ در قاین با صدها هزار تن بار ، کارخانه سیمان با 3 ملیون تن بار ،تامین سوخت سیمان و دو نیروگاه در زمستان که گاز آنها قطع میشود و... این مسیر راپرحجمترین مسیر از حیث میزان بار،قرار داده است البته میزان بار، خیلی بیشتر از این است ولی مجال پرداختن به آن در این مختصر نیست.
3- نیروی انسانی و مسافر
در بحث مسافر نیز بیشترین مسافر مربوط به همین مسیر است. این مسیر 5 برابر مسیر دیگری که مطرح میشود جمعیت دارد و تقریباً به 250هزار نفر میرسد ،شهرستان گناباد با حدود 000/100 نفر و شهرستان قاینات با 000/150 نفر جمعیت و6 شهر گناباد،بیدخت،خضری و دشت بیاض ،نیمبلوک ، قاین و آرین شهر در مسیر این خط آهن قرار دارند که در اقتصادی کردن مسیر مؤثر است .
4- کریدور مرزی
راهآهن خراسان جنوبی یک شاخص دیگر نیز دارد و آن هم محور ترانزیت حمل ونقل شمال-جنوب است که یکی از پروژههای مهم توسعه شرق کشور حملونقل ترانزیت است که تاثیر بین المللی نیز دارد. اتصال مسیر ترانزیتی چابهار به شمال و اتصال آن به کریدورهای مرزی یکی از شاخصهائی است که در احداث این راه آهن مد نطر است.
این کریدورها در زابل، نهبندان ،سربیشه ،بیرجند، قاین ، تایباد، سرخس و... وجود دارد و بازرچه های مرزی فعال در مناطق یاد شده در انتظار آن میباشد، وباید مسیری برای راه آهن انتخاب شود که کمترین فاصله را با مرز داشته باشد. بنابراین کوتاه شدن مسیر تا مرز نیز شاخص دیگری است که اقتصادی بودن راه آهن را توجیه مینماید.
با توجه به آنچه اشاره شد کوتاهی مسیر، میزان باربالا، تعداد مسافران بیشترو نزدیکی به کریدورهای مرزی
مهمترین شاخصهای توجیه احداث راهآهن مشهد- چابهار از مسیر گناباد و قاین است ،و هرگونه تلاش
برای تغییر مسیر آن غیر از مسیری که اشاره شد جفا به خزانه کشور و غیر کارشناسی است.
تذکر مهم
رئیس جمهور محترم در مصاحبه خود در فرودگاه بیرجند گفتند برای قاین و فردوس راه آهن میکشم و اسم هردو شهرستان را بردند و معنی آن این است که راه آهن در مسیر دارای توجیه اقتصادی احداث خواهد شد ومسیر دوم بصورت آنتنی اتصال پیدا خواهد کرد.
بنا بر این اولا رئیس جمهور به هر دو شهرستان وعده داده است ثانیا ممکن است رئیس جمهور مثل بسیاری موارد دیگر بعد از توضیحات کارشناسان نظرش را تغییر دهد همانطور که در خصوص این راه آهن در جلسه مسؤلین وزارت راه و استاندار وقت در دفتر ایشان اعلام کرد که راه آهن از مسیر اقتصادی عبور کند واین مطلب از دغدغه درست ایشان نسبت به بیت المال حکایت دارد لذا انتظار دارد دوستان از کیسه رئیس جمهور خرج نکنند زیرا رئیس جمهور همه ایران است و نسبت به بیت المال مسلمین حساس .
موسی قربانی
نماینده مردم شریف قائنات
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK
لینک ثابتنظرات شما ()