چهارشنبه آخر سال روشنایی سال جدید را از بین میبرد
خبرگزاری فارس: چهارشنبه آخر سال یکی از سنتهای خرافی است که هر ساله با روشن کردن آتش و با صدای فشفشه و ترقه برگزار میشود که روشنایی سال جدید با این آیین خرافی از بین میرود.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، صداهای ناهنجار مواد محترقه در روزهای اخیر در گوشه و کنار برخی خیابانهای خراسان جنوبی شنیده میشود و گاهگاهی هم بوی باروت به مشام میرسد. ...
قصه ملال انگیز خطرات و استرسهای چهارشنبه آخر سال، در سالهای اخیر، چهارشنبهسوری را به چهارشنبه سوزی تبدیل کرده است که البته سود کلانی را به قیمت تخریب اموال و جان آدمها نصیب سودجویان میکند.
هرچه به آیین چهارشنبه آخر سال نزدیکتر میشویم، بازار ترقه و فشفشه رونق بیشتری میگیرد در حالی که ترقهها و فشفشههای موجود در کشور استاندارد نیست.
یکی از آیینهای سالانه ایرانیان برپایی مراسم چهارشنبه آخر سال است که مردم آخرین سهشنبه سال خورشیدی را با افروختن آتش و پریدن از روی آن به استقبال نوروز میروند.
چهارشنبه آخر سال، یک جشن بهاری است که پیش از رسیدن نوروز برگزار میشود و مردم در این روز برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهایشان مراسمی را برپا میکنند که ریشهاش به قرنها پیش باز میگردد.
خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامیایران در بیرجند در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: مراسم چهارشنبه آخر سال یک سنت بوده اما باید مراقب باشیم تا در این شب سلامت خانوادهها در خطر نیفتد و شیرینی ایام نوروز بر مردم تلخ نشود. مریم دیمهور ادامه داد: با تعامل و همکاری دستگاههای مختلف و مردم میتوان در این شب زمینه شادی بهتر را فراهم کرد. وی افزود: باید تبیین خوبی از مقوله چهارشنبه آخر سال در جامعه صورت بگیرد و مشخص شود این مسئله یک مقوله فرهنگی است یا یک مقوله اجتماعی و بر این اساس به مسئله چهارشنبه آخر سال پرداخته شود. مریم دیمهور نقش رسانهها را در فرهنگسازی چهارشنبه آخر سال بسیار مؤثر دانست و تصریح کرد: باید تمام رسانهها و مطبوعات و به ویژه رسانه ملی در فرهنگ سازی این شب تلاش گستردهای کند. یک فعال خبری در بیرجند نیز در مورد چهارشنبه آخر سال گفت: باید جلوی کسانی که میخواهند آداب و سنن ملی را در تقابل با نظام اسلامی قرار دهند، گرفت.
نجمه زهدی تصریح کرد: مطبوعات و رسانهها وظیفه مهمیدر عرصه روشنگری و آگاهسازی مردم دارند که باید بیشتر از این تلاش کنند.
وی ادامه داد: با پخش و چاپ برنامههای آموزشی از سوی مطبوعات و رسانهها میتوان به کاهش تخریبها کمک کرد و باید به این امر مهم توجه ویژهای شود.
زهدی افزود: تجربهها نشان داده که هر موقع در کارها با برنامه پیش رفتهایم توانستهایم حوادث را به حداقل برسانیم.
خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند با بیان اینکه شب چهارشنبه پایان سال نیز همانند بقیه شبها است، گفت: باید در این شب در پارکها امکانات فرهنگی ویژهای باشد که مردم از این امکانات استفاده کنند.
شریفینیا از چهارشنبه آخر سال به عنوان یک آیین خرافی یاد کرد و افزود: سنتهای نادرستی که امروزه دامنگیر مردم ایران شده بسیار زیاد است که باید مدم به این نکته توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: آموزش والدین، آموزش کودکان و گروههای سنی در معرض خطر و اقدامات محیطی لازم برای چهارشنبه آخر سال بسیار مؤثر در کاهش تلفات است.
خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: به جای اینکه در مدارس بگوییم، بنویسید علم بهتر است یا ثروت، بگوییم چهارشنبه آخر سال چطور باید بگذرد.
خبرنگار خبرگزاری مهر در بیرجند نیز در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: یکی از عوامل ضروری برای پیشگیری از حوادث و اتفاقات، ارتقای سطح آگاهی مردم و گروههای در معرض خطر است.
فاطمه زیراچی ادامه داد: معلومات، آگاهیها، نگرش، اعتقادات و باورهای افراد در مورد هر موضوعی نظیر حوادث چهارشنبه آخر سال عوامل مستعدکننده رفتار سالم و پیشگیری از این حوادث را تشکیل میدهد.
وی افزود: عموم مردم بر این باور هستند که حوادث گریزناپذیرند اما این طرز برخورد جبری باید کنار گذاشته شود. خبرنگار خبرگزاری مهر در بیرجند با بیان اینکه آموزش سبب افزایش آگاهیها در این زمینه میشود، گفت: آموزش نگرشهای مطلوب را برمیانگیزد و نهایتاً مهارتها و رفتارهای پیشگیری از حوادث مذکور را تشکیل میدهد. زیراچی ادامه داد: هر اندازه افراد درباره عواملی نظیر ترقه، مواد منفجره و محترقه دیگر و آتش بازی، که احتمال وقوع حادثه را افزایش میدهد بیشتر بدانند در آن صورت بهتر میتوانند از احتمال وقوع این حوادث پیشگیری کنند.
خبرنگار خبرگزاری فارس در نهبندان در مورد چهارشنبه آخر سال نیز افزود: رسانهها با اطلاعرسانی و فرهنگسازی مناسب در مراسم چهارشنبه آخر سال با توجه به سنتهای دیرینه ایرانیان نقش بسزایی بین مردم دارند.
ابوذر اربابی با بیان اینکه سالانه تعداد زیادی از جوانان در برگزاری برنامههای چهارشنبه آخر سال با استفاده از مواد محترقه خطرناک، ترقه و فشفشههای دستساز خطراتی را برای خود و دیگران به وجود میآورند، گفت: رسانههای جمعی توانایی اطلاعرسانی بالای را بین آحاد جامعه دارند و به سبب این ارتباط نزدیک به راحتی میتوانند از طریق برنامههای آموزشی و فرهنگسازی بر مردم اثرگذار باشند.
وی اظهار داشت: تمام مواد محترقه خطرناک هستند اما نوع دستساز آن به سبب غیر استاندارد بودن از دیگر مواد آتشزا خطرات بیشتری را برای جوانان و نوجوانان ایجاد میکند و افراد در اثر تماس با آنها دچار ضایعات پوستی و ریوی میشوند. ./خبرگزاری فارس