محمودآبادی: مشکل آب بهداشتی 285روستای بالای 20خانوار استان با احداث 44مجتمع آبرسانی حل می شود.مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان به خبرنگار ما گفت: کل استان خراسان جنوبی دارای هزار و 815 آبادی با جمعیت 308 هزار و 305 نفر است و 834 روستای بالای 20 خانوار با جمعیت 379 هزار و 791 نفر دارد. مهندس بسکابادی افزود: 285 روستای بالای 20 خانوار استان با جمعیت 52 هزار و 211 نفر از آب شرب بهداشتی برخوردار نیستند که برای رفع مشکل آب این روستاها 44 مجتمع آبرسانی روستایی در حال اجراست.
به گفته وی با احداث این تعداد مجتمع بیش از 95 درصد این روستاها از نعمت آب شرب بهداشتی بهره مند خواهند شد.وی تصریح کرد: در سال های گذشته 120 روستا از 285 روستای بالای 20 خانوار دارای شبکه آبرسانی بود اما چشمه و قنات های آن در اثر پدیده خشکسالی خشکیده و در حال حاضر شبکه آبرسانی راکد دارد.وی با اشاره ...
به این که در حال حاضر آبرسانی به تمام روستاها انجام می شود ادامه داد: دو فعالیت برای آبرسانی به روستاهایی که آب شرب ندارد یا دارای مشکل در آب شرب است انجام می شود.
فعالیت اول آبرسانی سریالی با تانکر سیار است، این اقدام در روستاهایی که با تنش آبی مواجه هستند صورت می گیرد.وی به آبرسانی با تانکر سیار برای 401 روستای دارای این وضعیت با جمعیت 15 هزار و 842 خانوار در تیرماه سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: این اقدام برای آبرسانی به 367 روستا در فروردین، 360 روستا در اردیبهشت و 370 روستا در خرداد ماه سال جاری انجام شده است و هیچ محدودیتی برای تامین آب روستاها با تعداد خانوار کمتر وجود ندارد.مهندس بسکابادی نصب آب شیرین کن یا اجرای شبکه های 2 گانه آبرسانی را روش دوم حل مشکل آب شرب بهداشتی روستاها عنوان کرد و افزود: آب بعضی از روستاها از نظر کیفیت مشکل دارد که جزو روستاهای محروم از آب بهداشتی محسوب می شود و برای رفع معضل کیفیت شیمیایی آب راکد این نوع روستاها نصب آب شیرین کن یا اجرای شبکه های 2گانه آبرسانی در دستور کار است.
وی ادامه داد: این روش به این صورت است که آب بهداشتی روستا شامل مصارف آشپزخانه، حمام، فضای سبز، شست و شوی البسه و... را با حفر چاه در سفره های آبی زیرزمینی با کیفیت به نسبت پایین (EC 2500 تا 4000) به دست می آید و با اجرای خط انتقال، احداث مخزن، شبکه توزیع و نصب کنتور برای هر مشترک، آب بهداشتی به مقدار دلخواه و مورد نیاز در اختیارش قرار می گیرد و سپس مطابق تعرفه ابلاغی توسط شورای اقتصاد برای مشترکان قبض آب صادر می شود اما آب آشامیدنی و برخی از مصارف آشپزخانه مانند پخت و پز و... با نصب دستگاه تصفیه (آب شیرین کن) و احداث سکوی برداشت تامین شود.
وی اضافه کرد: روستاییان به مرور مراجعه کرده و به ازای هر لیتر آب 9 ریال پرداخت و آب آشامیدنی مورد نیاز خود را دریافت می کنند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر برداشت آب از سکوی با کیفیت مناسب رایگان است اما در آینده با نصب سیستم کارت خوان برداشت آب از این سکوها سامان دهی خواهد شد.وی به یک روش توافقی با روستاییان برای تامین آب شرب بهداشتی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه بعضی از روستاها با وجود چند سال خشکسالی دارای منابع آبی در دسترس هستند که با توافق برای نصب سکوهای برداشت با مالکیت مردم، آب شرب پس از ایجاد سیستم های گندزدایی تامین می شود./ر.خراسان
لینک ثابتنظرات شما ()