قاسمی: اجرای طرح مشاور در بافت فرسوده بیرجند حدود 15 سال طول می کشد.
در جلسه این هفته شورای اسلامی شهر بیرجند مشاور تهیه طرح بافت فرسوده حضور یافت و با اشاره به مستنداتی از طرح بافت فرسوده شهر بیرجند و منطقه خیرآباد دفاع کرد.
عضو شورای اسلامی شهر بیرجند در این خصوص گفت: طرح تفضیلی 164 هکتاری بافت فرسوده شهر بیرجند تهیه و با اعلام قرار داشتن بعضی نقاط بر گسل مرکزی طرح زیر سوال رفت.مهندس میری با اشاره به ضرورت ارائه طرح تفضیلی خیرآباد به کمیسیون ماده 5 به منظور حل مشکل ساکنان از رئیس سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری بیرجند توضیح خواست.
رئیس سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری بیرجند گفت: ضوابط بافت برای 164 هکتار بافت فرسوده با استفاده از اطلاعات شرکت عمران سازان و سازمان میراث فرهنگی به مشاور ارائه شد.تبریزی افزود: مطالعات و طرح تفضیلی ویژه بافت فرسوده بیرجند تهیه شده و منتظر تصویب در کمیسیون ماده 5 است و درصورت تایید نشدن هم طرح بافت خیرآباد به کمیته فنی کمیسیون ارائه می شود تا مشکل ساکنان برطرف شود.مهندس مشاور طرح بافت فرسوده ادامه داد: ....
طرح براساس شرح خدمات تهیه شده و هم زمان با مطالعات محدوده خیرآباد، به همه بافت فرسوده شهر تسری یافت.مهندس میرفندرسکی اصول و مبانی تهیه طرح، ضوابط نوسازی و بهسازی در بافت فرسوده، مشکلات ترافیکی، معضل های بهداشتی، وضعیت فضای سبز، معابر، زوایای اجتماعی ساکنان بافت فرسوده، منابع مورد نظر برای اجرای طرح را توضیح داد و گفت: طبق نظرسنجی انجام شده از مردم، نوسازی بناها، کف سازی و عریض کردن معابر، ایجاد فضای سبز و پارکینگ، کم کردن شیب زیاد معابر، دفع فاضلاب، انتقال گاز شهری و... از نیازهای آنان مطرح شده است.وی به ضرورت مطالعات ریز پهنه بندی و لرزه نگاری شهر بیرجند اشاره کرد و افزود: الگوی توسعه تدریجی براساس نظام تقسیمات و با مشارکت نهادهای غیرانتفاعی اجرا می شود. این توسعه تدریجی بین 10 تا 20 سال طول می کشد اما از ابزار تشویقی نیز برای سرعت عمل طرح استفاده می شود.
مهندس تبریزی، رئیس بهسازی و نوسازی شهرداری بیرجند مشکلات محله خیرآباد از جمله بسته شدن منطقه، صادر نشدن پروانه، استقبال نکردن مردم از واگذاری یا مشارکت در طرح را یادآور و خواستار تعیین تکلیف طرح خیرآباد شد.به گفته وی اعتبارات فاینانس مورد نظر برای بهسازی و نوسازی خیرآباد از چند سال قبل محقق نشد.رئیس شورای شهر بیرجند هم گفت: تامین زیرساخت ها در خیرآباد با مشکل مواجه و قفل شده است، انتقال گاز، برق، ساخت و ساز و... محدود است و ساکنان تحریم شده اند.
دکتر فروزان فر تصریح کرد: اجرای طرح مشاور در بافت فرسوده حدود 15 سال طول می کشد، مردم ناراحت و شورا در عذاب است که قادر به پاسخ گویی به مراجعان نیست.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با اجرای طرح مسکن مهر، دیگر سرمایه گذار راغب به هزینه سنگین و تملک نیست، زمین رایگان به مسکن مهر اختصاص می یابد. طرح فرزان تجربه تلخی است زیرا سازمان نوسازی تهران در حال تعطیلی و تبدیل به شرکت های کوچک تر است نباید طرح مشابه آن پی گیری شود.حلاج مقدم گفت: بافت فرسوده شهر بیرجند را می توان به صورت محله به محله در کمیته فنی تصویب کرد. در سال های گذشته سیاست های مختلفی اجرا شد. طرح فرزان کند و طرح مسکن مهر نیز باعث فراموشی بافت فرسوده شد.
عضو دیگر شورای شهر درخصوص علت بازنگری در طرح بافت فرسوده پرسید و این که بافت فرسوده، غیرمقاوم و نیازمند مقاوم سازی و تامین کاربری های مورد نیاز است.مهندس فخار افزود: طبق تجربه به دست آمده در بیرجند، رغبتی به تجمیع پلاک نیست، منابع بانکی هم وجود دارد اما طرح فرزان تمام نشده، شهرداری اگر قادر به ارائه طرح بود حداقل برای مسقف کردن بازار اقدام می کرد، برای بافت فرسوده بیرجند باید طرحی در حد توان شروع شود.وی گفت: با فرضیه واقعی شدن طرح ها نمی توان 200 هکتار را زیر کاربرد. افزایش بیش از 3 طبقه در 164 هکتار بافت فرسوده وضعیت را بدتر از حال می کند، باید در بافت فرسوده فقط مقاوم سازی شود، تغییر کاربری و افزایش تراکم تجاری و مسکونی بافت فرسوده بر مشکلات می افزاید.به گزارش خبرنگار ما، در ادامه این صحبت ها با توجه به اهمیت طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده مقرر شد جلسه ای ویژه برای بافت فرسوده خیرآباد برگزار شود.
در این جلسه شورای شهر تقاضای بنیاد شهید و امور ایثارگران و ارتش برای نصب تمثال امیران شهید مطرح و نتیجه به برگزاری جلسه ای با حضور نمایندگان این ارگان ها و شورای شهر موکول شد.در ادامه نامه نیک، عضو دیگر شورا مطرح شد که در آن وی ایجاد نمایشگاه بین المللی را از درآمدهای پایدار برای شهرداری اعلام کرده و از این مجموعه خواسته بود برای جانمایی و تهیه طرح نمایشگاه بین المللی اقدام کند.
به گفته نیک شهرداری کنار رفته و دنبال امور درآمدزا نیست.در این خصوص مقرر شد شهرداری بعد از بررسی مقدماتی و تکمیلی، برای ایجاد نمایشگاه، نتیجه را به شورا اعلام کند.رسیدگی به نامه مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی موضوع بعدی شورا بود. در این نامه واگذاری جایگاه سوخت به شهرداری مطرح شده بود.نیک گفت: باید موضوع به اطلاع عموم شهروندان برسد بنابراین به تایید حاضران قرار شد همه شهروندان از موضوع واگذاری جایگاه سوخت با خبر شوند.درخواست مالک یک واحد تجاری در خیابان مدرس محور بعدی گفت و گو بود که براساس آن زمان رسیدگی به نامه این شخص (برای تامین پارکینگ) در دیوان عدالت اداری طولانی و باعث مشکل خواهد شد بنابراین اعضا تصمیم گرفتند مشکل پارکینگ به صورت توافقی حل شود.اعضای شورا تاکید کردند که مالک هزینه را پرداخت و پارکینگ خریداری کند.
در ادامه جلسه نامه شهرداری خوانده شد که براساس آن هدف از تاسیس اجرائیات شهرداری، کنترل ساخت و ساز در شهرها و جلوگیری از تخلفات است. در گذشته افراد کم سواد وارد این مجموعه و باعث ساخت و ساز غیرقانونی شدند.
در این نامه درخواست شده بود با توجه به ضرورت و نیاز دایره اجرائیات، با مجوز استخدام 12 فوق دیپلم عمران برای این کار موافقت شود.
با نظر اعضای شورا قرار شد بعد از برگزاری جلسه آسیب شناسی با حضور اجرائیات شهرداری، نیروی انتظامی و شهرداری تصمیم گیری شود./ر.خراسان
لینک ثابتنظرات شما ()