3 اولویت جدید در برنامههای هفته جوان خراسان جنوبی قرار گرفت
خبرگزاری فارس: مدیر سازمان جوانان خراسان جنوبی گفت: برگزاری اجلاس شبکه فعالان اجتماعی، اجرا و گسترش حلقههای گفتگوی جوانان در دستگاههای مختلف و تجلیل از خبرنگاران جوان با محوریت انتظارات و خواستههای سه اولویت برنامههای هفته جوان در استان است.
یحیی سالاری امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در بیرجند در ارتباط با برنامههای این هفته در شهرستانهای استان اظهار داشت: امسال برنامههای هفته جوان در شهرستانها از میان طرحهای برگزیده سازمان ملی جوانان و طرحهای منتخب ارائه شده از سوی سازمانهای مردم نهاد اجرا میشود.
وی اضافه کرد: تفاوتی که در بین برنامههای امسال با سال گذشته وجود دارد این است که سال گذشته برنامهها بین دستگاههای مختلف تقسیم شد و امسال نیز این روال ادامه دارد ولی نامگذاری ایام هفته جوان و نوع برنامهها بر اساس محورهای مشخص شده متفاوت است. مدیر سازمان جوانان خراسان جنوبی به سه مناسبت تقویمی که مختص جوانان است اشاره کرد و گفت: ...
از بین این سه مناسبت یک روز که میلاد حضرت علیاکبر (ع) است و با فرهنگ بومی و دینی ما همخوانی دارد به عنوان روز جوان مورد توجه است زیرا حضرت علیاکبر (ع) کاملترین و شبیهترین شخصیت در اخلاق و خلق و منطق به حضرت رسولالله است و از این رو ایشان کاملترین الگو برای جوانان مسلمان هستند. سالاری افزود: جوانان و خانوادهها باید همه ابعاد شخصیتی حضرت علیاکبر (ع) را بشناسند و مورد توجه قرار دهند و تنها به جنبه تاریخی و بحث عاشورا که یک بعد از شخصیت حضرت است، متمرکز نشوند.
وی به نتایج حاصل از اجرای برنامههای سال گذشته اشاره کرد و گفت: اجرای این برنامهها در بین نهادهای گوناگون سبب شده تا جوانان با انگیزه و هدف روشنتر برنامههای آتی خود را دنبال کنند و از طرفی نیز این برنامهها احساس مسئولیتپذیری را در بین جوانان تقویت کرده است. مدیر سازمان جوانان خراسان جنوبی افزود: در برنامههای صورت گرفته امسال 80 درصد برنامهریزیها و اجرای امور بر عهده جوانان است. سالاری ادامه داد: در مجموع 215 سمن به صورت اسمی در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد 150 سمن فعال است که در مجموع بیش از 5 هزار نفر در این سازمانهای مردم نهاد فعال هستند.
وی به وجود شورای هماهنگی تشکلها و پنج کارگروه ویژه جوانان در استان اشاره کرد و گفت: در هیچ استانی از کشور این تشکلها و کارگرهها وجود ندارد و این از ویژگیهای استان خراسان جنوبی است که در این کارگروه اقداماتی برای تخصصی و موضوعی شدن سمنها صورت میگیرد. مدیر سازمان جوانان خراسان جنوبی سابقه فعالیت سازمانهای مردم نهاد را در استان سه سال اعلام کرد و افزود: متاسفانه فرهنگ پذیرش این سازمانها در بین دستگاههای اجرایی کم است ولی سازمان ملی جوانان با برگزاری نشستهای دوجانبهای به رفع مشکلات بین دستگاههای اجرایی و این سمنها اقدام میکند.
سالاری در زمینه ازدواج بهنگام، آگاهانه، پایدار و آسان گفت: ستاد تسهیل ازدواج، کمیته ساماندهی ازدواج جوانان، 10 شبکه فعالان اجتماعی و مرکز مشاوره برنا راهاندازی شده است که هدف خود را کمکدهی و ساماندهی امر ازدواج جوانان قرار دادهاند.
وی اضافه کرد: خراسان جنوبی از نظر جمعیت جوان رتبه 24 کشور را دارد به طوری که از مجموع جمعیت استان 216 هزار نفر جوان هستند و از این تعداد حدود 100 هزار نفر دختر و مابقی پسر هستند.
مدیر سازمان جوانان خراسان جنوبی تعداد ازدواجهای صورت گرفته در سال 87 در خراسان جنوبی را 7 هزار و 551 مورد اعلام و تصریح کرد: میانگین طلاق نیز سال گذشته با رشد 01/3 درصدی روبرو بوده است که عامل آن نیز خشکسالیهای اخیر و آسیبخوردن اشتغال جوانان بوده است./خ.فارس