پناهنده- دو نفر در استان تاکنون به آنفلوآنزای خوکی مبتلا شده اند.رئیس مرکز بهداشت استان در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران از تایید دومین مورد ابتلا به آنفلوآنزای خوکی در استان خبر داد و گفت: این مورد مربوط به نمونه مشکوکی که قبلا اعلام شده بود نیست و جواب آزمایش نمونه مشکوک تاکنون تایید نشده است.
دکتر زراعت کار با بیان این که مورد دوم هم مربوط به زائر سفر زیارتی عربستان بود، افزود: پس از مشاهده علایم بیماری در این فرد توسط متخصصان نمونه گیری انجام و پس از آزمایش، ابتلای این فرد به آنفلوآنزای خوکی تایید شد. به علاوه چندین نمونه مشکوک به بیماری برای آزمایش به تهران ارسال شده است.
او با اشاره به ابتلای 42 نفر مبتلا به آنفلوآنزای خوکی در کشور اضافه کرد: افزایش روز به روز آمار بیماران موید اهمیت توجه و کنترل بیماری و پیش گیری از آن است که در این زمینه رسانه ها نقش حساسی بر عهده دارند و با اطلاع رسانی صحیح و درست می توانند در عین آگاهی دادن به مردم از ایجاد استرس و اضطراب در جامعه جلوگیری کنند.به گفته وی ...
هر چند قابلیت انتشار سریع بیماری می تواند باعث ایجاد پاندمی یا عالم گیری آن شود، آما با توجه به کشندگی پایین ویروس بیماری به شرط رعایت مسائل و اصول بهداشتی نباید خیلی نگران بود.او ادامه داد: برخی آمار، میزان گسترش ویروس بیماری را 5 درصد و برخی دیگر یک تا دو درصد اعلام کرده اند و به عبارتی این رنج می تواند بین نیم تا 2 درصد متغیر باشد، پس گستردگی ویروس آنفلوآنزای فصلی یا معمولی که نیم درصد است نشان می دهد جای نگرانی نیست.
او با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی توسط گروه های در معرض خطر خاطر نشان کرد: زنان باردار، افراد بالای 65 سال، کودکان کمتر از 5 سال، افرادی که سیستم ایمنی آن ها ضعیف است یا به دلیل برخی بیماری ها مثل سرطان از کار افتاده اند، بیماران دیابتی و افرادی که دارای مشکلات تنفسی هستند در معرض خطرند و دیرتر به درمان پاسخ می دهند.
دکتر زراعت کار گفت: افرادی که بیماری های زمینه ای ندارند و در رده سنی بین 5 تا 65 سال قرار دارند با مشکل مواجه نمی شوند و در صورت ابتلا به درمان پاسخ می دهند. با رعایت توصیه های بهداشتی و مصرف دارو می توانند در منزل و نه در بیمارستان تحت درمان قرار بگیرند.
به گفته وی داروی این بیماری به میزان کافی در اختیار دانشگاه ها قرارگرفته و به این لحاظ مشکلی وجود ندارد، مردم باید توجه داشته باشند که آنفلوآنزای خوکی واکسنی برای پیش گیری از بیماری ندارد و تنها راه پیش گیری و مقابله با آن، رعایت اصول بهداشتی است.
او با اشاره به انتقال ویروس عامل بیماری از طریق ترشحات تنفسی (عطسه وسرفه) گفت: ساده ترین و مطمئن ترین راه شستن دست ها با آب و صابون است و باید توجه داشت که این بیماری از یک روز قبل از آشکار شدن علایم و تا 7 روز بعد از آن قابلیت واگیر دارد.وی تب را از اولین و زودرس ترین علایم این بیماری عنوان کرد و افزود: سردرد، خستگی، بی حالی، درد عضلانی، ضعف عمومی و گاهی حالت تهوع، استفراغ، عطسه و سرفه از علایم بیماری است که در افراد متغیر می باشد به عنوان مثال ممکن است در یک فرد این علایم گذرا باشد و در افرادی که در معرض خطرند در صورت مشاهده علایم نیاز به بستری احساس شود.
او ادامه داد: 2 مورد تایید شده بیماری در منزل تحت درمان هستند و حال عمومی آن ها مطلوب گزارش شده است به علاوه علایم بیماری در نزدیکان این افراد مشاهده نشده است.
وی در جلوگیری از انتشار بیماری همکاری مردم را شرط اصلی دانست و گفت: باید با افزایش آگاهی و احساس مسئولیت زمینه پیش گیری بیماری را فراهم کرد. او گفت: خوشبختانه بازدیدهای انجام شده از خانواده های افراد مبتلا به بیماری نشان داد که آن ها اصول بهداشتی لازم را رعایت می کنند.
دکتر زراعت کار در ادامه با تکذیب شایعه بروز تب کریمه کنگو در استان گفت: امسال موردی از این بیماری در استان مشاهده نشده و یک مورد مربوط به سال گذشته نیز وارداتی بوده که منشاء آن خراسان جنوبی نیست.
رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سوال خراسان مبنی بر آماده سازی فضا در بیمارستان ها برای بستری شدن مبتلایان آنفلوآنزای خوکی در صورت نیاز گفت: از 2 سال پیش طبق دستورالعمل ایجاد فضاهای اختصاصی و ایجاد تخت های ویژه برای بیماران خاص و مبتلایان به آنفلوآنزای پرندگان فضاهایی در 3 بیمارستان شهدای قاین، چمران فردوس و ولی عصر (عج) بیرجند آمده شد.
حسین زاده از آمادگی صد در صد اولین اتاق ایزوله برای ایزولاسیون در روزهای آینده خبر داد و افزود: این اتاق با 2 تخت در بیمارستان ولی عصر (عج) وجود دارد و در هر کدام از بیمارستان های قاین و فردوس یک تخت آماده شده است که امکان افزایش آن به 2 تخت وجود دارد.
وی آموزش کادر درمانی را از دیگر اقدامات عنوان کرد و ادامه داد: علاوه بر این امکان مشاوره 24 ساعته افراد مشکوک به آنفلوآنزای خوکی در تمام مراکز درمانی فراهم شده است و هفته گذشته یک تیم اجرایی در دانشگاه برای پی گیری بحث ارتقا و آمادگی فضاهای ایزوله در بیمارستان ها تشکیل شد.
ارجمندی مسئول پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: کادر درمانی قبل از هر گروهی به علت تماس با بیماران در معرض خطرند و به همین دلیل کارگاه هایی برای این افراد تشکیل شد و نیروهای پرستاری و کادر درمانی اطلاعات لازم در خصوص پذیرش و مراقبت از مبتلایان به آنفلوآنزای خوکی و پرندگان را به دست آورند./ر.خراسان