» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 413 نفر
بازدید دیروز: 93 نفر
کل بازدید: 825489 نفر
آثار نویسندگان خراسان جنوبی در گوشه خانهها خاک میخورند
خبرگزاری فارس: نویسندگی در بسیاری از کشورها به عنوان یک شغل مطرح است، اما در ایران به عنوان شغل دوم به حساب میآید و همین امر باعث شده آثار نویسندگان بسیاری در خراسان جنوبی در گوشه خانهها خاک بخورند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، نویسنده ایرانی اصلیترین وقت خود را برای یک شغل پردرآمد در نظر میگیرد و باقی زمان خود را به نویسندگی میپردازد که البته یکی از دلایل این مسئله را باید پایین بودن تیراژ کتابها و توزیع نامناسب آنها دانست.
البته در این بین دستگاههایی مثل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی به صورت خاص و تمام دستگاههای اجرایی برای حمایت از آثار تخصصی نشر به طور عام نقش بالایی دارند.
برای بررسی دقیق مشکلات نویسندگان خراسان جنوبی و ظرفیتها و نقاط ضعف و قوت نویسندگی در استان اظهارات دو تن از نویسندگان استانی و پاسخ مسئولان خواندنی است، که در در ذیل به آن پرداخته شده است: ...
*سیستم طولانی چاپ کتاب و نداشتن تمکن مالی نویسندگان
مؤلف کتابهای انتقاد و خودانتقادی در سپهر اخلاق و هویت و مدیریت استعدادها دو مشکل پیش روی نویسندگان کشور و بالطبع استان خراسان جنوبی را سیستم نشر کتاب و پروسه زماندار اخذ مجوز تا چاپ و توزیع نهایی کتاب و همچنین نداشتن تمکن مالی نویسندگان برای چاپ کتابهایشان دانست.
مهدی حبیبی امروز در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: این مراحل اخذ مجوز تا چاپ کتابها گاه بین سه تا چهار ماه به طول میانجامد و برای کتابهایی که برای مناسبتهای خاصی نوشته میشوند، مشکلاتی را برای نویسندگان اینگونه کتابهای به وجود آوردهاند.
وی ادامه داد: به علاوه هزینه بالای چاپ کتاب نویسندگان را در این حد راضی کرده که به چاپ کتاب خود توسط یک ناشر کفایت کرده است و از حقوق و مزایای خود بگذرند.
این نویسنده جوان خراسان جنوبی که در کارنامه نوشتههایش ترجمه کتاب هوش احساسی و کمک در ترجمه کتاب مدیریت بازاریابی استراتژیک نیز به چشم میخورد، معتقد است: حقوق نویسندگان هماکنون در خطر است و اگر در دوره جدید دستگاههای فرهنگی این روند را مشخص و برای آن برنامهریزی کنند، بالطبع منفعت نشر ما که شامل نویسنده، ناشر و مراکز پخش میشود از این بلاتکلیفی و خسارتهای سنگین که متحمل میشوند، نجات مییابد.
وی نویسندگان را جزو اقشاری دانست که همواره بر اساس نیازهای اجتماعی روز قلم میزنند و به اقتضای روز جامعه به تحقیق و پژوهش پرداخته و در رشتههای گوناگون به تألیف آثاری دست میزنند، از این رو میتوان نتیجه گرفت فضای نویسندگی فضای مطلوبی است.
* عدم توجه به حوزه فرهنگی بر مشکلات نویسندگی افزوده است
حبیبی علت اصلی مشکلات نویسندگی را عدم انجام کار مفید و کافی در حوزههای فرهنگی دانست و یادآور شد: ساختارها به گونهای پیش میرود که همه در حال کپیکردن هستند و به تولید و خلق اثری جدید بیاهمیت شدهاند.
مؤلف کتابهای انتقاد و خودانتقادی ادامه داد: در استان خراسان جنوبی ضعفهایی در حوزه نویسندگی وجود دارد که میتوان با کشف و جذب و آموزش، طیف علاقمند به نویسندگی برای رفع این مشکل قدمهایی را بردارشت.
وی معتقد است برگزاری جشنوارههای فصلی داستان نویسی و شعر از جمله کارهایی است که میتوان در این زمینه انجام داد.
این نویسنده جوان استان انتظار خود را از مسئولان حمایت و کمک به نویسندگان جوان اعلام کرد و گفت: باید متولیان فرهنگی استان از طریق برپایی جشنوارهها و کارگاههای ادبی فضایی را ایجاد کنند تا بین نویسندگان جوان استان و نویسندگان پیشکسوت و با تجربه کشور ارتباط تنگاتنگی برقرار شود.
حبیبی تصریح کرد: با این اقدام علاوه بر تشویق و ترغیب نویسندگان جوان به نویسندگی و مطالعه بیشتر کتاب، میتوان به تأسیس نهادی مخصوص نویسندگان اقدام کرد، تا یک انسجام مداوم بین نویسندگان رخ دهد و باعث آن شود تا ظرفیتهای موجود کشف شوند و افزایش یابند.
وی یک نویسنده خوب را نویسندهای میداند که بدون تعصب بنویسد و در واقع حکم رهبریش در جامعه را به خوبی ایفا تا از این طریق مخاطبان بسیاری را جذب کند.
مؤلف کتابهای انتقاد و خودانتقادی افزود: یک نویسنده متعهد باید فکر کند و آنچه به صلاح جامعه و پیشرفت آن میانجامد را در محور نوشتههایش قرار دهد.
وی ابراز امیدواری کرد در دولت دهم گامهای مؤثری برای بهبود شرایط نویسندگی برداشته شود.
*چاپ کتابهای آماده چاپ همیشه با مشکل مواجه است
مؤلف برجسته خراسان جنوبی با تبریک روز قلم گفت: برای چاپ کتابهای آماده چاپ همیشه با مشکل مواجه هستیم و آثار گرانبهای نویسندگان برجسته استان در گوشه خانهها باقی مانده و خاک میخورند.
حسین زنگویی در پاسخ به این سئوال خبرنگار فارس که مسئولان فرهنگی استان تاکنون برای گسترش فرهنگ عمومی چه اقدامی کردهاند، اظهار داشت: فرهنگ عمومی استان مورد بی مهری مسئولان فرهنگی قرار گرفته است و متأسفانه از حمایت آنان برخوردار نیست.
زنگویی ادامه داد: فعالان عرصه فرهنگ همواره آمادگی خود را برای تغذیه فرهنگ عمومی استان و ایجاد وحدت و تقویت مبانی فرهنگی اعلام کردهاند، ولی کمتر مورد حمایت متولیان این امر قرار گرفتهاند، به طوری که برای چاپ کتابهای آماده چاپ همیشه با مشکل مواجه هستند و آثار گرانبهای نویسندگان برجسته استان در گوشه خانهها باقی مانده است.
وی اضافه کرد: امروز صاحبان قلم و مولفان به دلیل غلبه رسانههای ارتباطی در حاشیه قرار گرفتهاند و همین سبب شده جامعه این عناصر فرهنگی را به فراموشی بسپرد.
مؤلف کتاب شاعران قهستان در مورد تألیفات خود گفت: تألیفات من در دو بخش مقالههای مذهبی و دینی و کتاب است، که مقالهها در بحثهای شهرشناسی، مردمشناسی، معرفی کوچهها و محلههای بیرجند، مشاغل و پیشینه مردم هستند که در فصل نامهها و مجلات و نشریات مختلف از سال 71 تاکنون به چاپ رسیدهاند.
زنگویی مقالههایی برای معرفی سیدغلامرضا سعیدی و احمد احمدی بیرجندی را به عنوان مهمترین مقالات خود برشمرد و گفت: با توجه به ویژگیهای اخلاقی و علمی برجسته این دو شاعر بزرگ و نقشی که در شکلگیری نهضت اسلامی و تثبیت فرهنگ استان داشتهاند آنها را برگزیدهام.
وی افزود: مقالهای دیگر که به مناسبت صدمین سالگرد تأسیس مدرسه شوکتیه ارائه دادم در مورد نقش روحانیت در شکلگیری و ثبات این مدرسه بوده که در آن به نقش سه روحانی در به وجود آمدن دانش جدید در این منطقه تأکید شده است.
این مؤلف برجسته خراسان جنوبی در زمینه کتابهای چاپ شده خود یادآور شد: تنها کتاب شاعران قهستان (خراسان جنوبی) به چاپ رسیده که حاصل 13 سال پژوهش و تلاش است و اخیرا نیز چاپ دوم آن با تصحیح و افزودههایی منتشر شده است.
زنگویی ادامه داد: این کتاب در واقع تاریخ ادبیات منظوم استان خراسان جنوبی است که در حقیقت چهرههایی به عنوان شاعر در آن معرفی شدهاند که جز فقها، مراجع، علما، مترجمان، مبارزان و فرهنگیان برجسته و مردم عادی است که از زاویه شعر و شاعری به آنان نگاه شده است.
وی تصریح کرد: این کتاب در واقع محققان ادب دوست را از مراجعه به بیش از 100 منبع بی نیاز میکند.
مدرس تربیتمعلم و دانشگاههای استان خراسان جنوبی کتاب امثال و حکم خراسان جنوبی را از جمله کتابهای در دست تألیف برشمرد که به کمک دو تن از استادان دانشگاه استان در حال تدوین است.
زنگویی اضافه کرد: این کتاب که جلد اول آن آماده چاپ است از سال 62 تحقیقات میدانی و کتابخانهای آن آغاز شده است و امیدوارم تا پایان سال 88 کارهای چاپ آن به پایان برسد و عیدی برای همه هم استانیهای ساکن سراسر کشور باشد.
وی از مسئولان فرهنگی خراسان جنوبی خواست تا با حمایت مادی و معنوی بیش از پیش با نویسندگان زمینه انتشار مطالب مورد نیاز مردم را در حجم کم و محتوای زیاد فراهم کرده و از طریق رسانههای جمعی در گسترش فرهنگ کتابخوانی در بین خانوادهها تلاش کنند.
زنگویی گفت: مسئولان باید به منظور تثبیت ارزشهای حاکم بر روابط فردی، اجتماعی و خانوادگی به حفظ و نشر این ارزشها همت گمارند.
برای شنیدن پاسخهای مسئولان به سراغ مدیر کل تبلیغات اسلامی استان و معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسات جنوبی رفتیم.
کاظم لطفیان مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اغلب برای پاسخ سئوالات سکوت اختیار کرد و در پاسخ برخی سئوالات جوابهای کوتاه ارائه داد.
این مدیر فرهنگی وضعیت نشریههای مذهبی استان را در حد انتظار ندانست و گفت: من مجلهای در استان ندیدم که ویژگیهای یک نشریه مذهبی ـ دینی را به طور کامل داشته باشد و نشریات کنونی در حال حاضر تا حد تبدیل شدن به یک نشریه دینی فاصله زیادی دارند.
لطفیان اضافه کرد: وظیفه حمایت از نشریات دینی رسما به عهده سازمان تبلیغات اسلامی نیست، هر چند این سازمان برای حمایت از ناشران اینگونه نشریات چندین نسخه را پس از چاپ از آنان خریداری میکند.
*حمایت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد خرید آثار ناشران است
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز جایگاه نشر مکتوب و در رأس آن کتاب را خوب ارزیابی کرد و گفت: به گمان برخیها مبنی بر اینکه کتاب در عصر تکنولوژی جایگاه خود را از دست داده است، اما بر اساس آمارها نه تنها کتاب و نشر مکتوب جایگاه خود را از دست نداده بلکه به عنوان یک خرده فرهنگ محسوب میشود.
محمدحسین جعفری میزان سرانه مطالعه کتاب هر جامعه را عامل رشدیافتگی آن جامعه دانست و افزود: در کشور ما نیز حدود 7 هزار ناشر مجوز فعالیت دارند ولی از این تعداد بین سه تا 4 هزار ناشر به صورت فعال در حال چاپ و نشر کتاب هستند.
وی گفت: در استان خراسان جنوبی نیز دو انتشاراتی قهستان و رزقی هم اکنون فعال هستند که امیدواریم تا پایان سال به پنج ناشر برسند.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در خصوص حمایت ارشاد از نویسندگان گفت: ارشاد حمایت مستقیمی از مولفان ندارد و حمایتی که از آنان میکند این است که بعد از چاپ کتاب بر اساس نیاز جامعه چندین نسخه از آنها را خریداری میکنیم.
جعفری یادآور شد: این وظیفه نیز تا نیمه نخست سال 87 بر عهده شورای خرید کتاب بود که در مرکز کشور این کار را انجام میداد ولی از این تاریخ به بعد شورای خرید کتاب با چهار عضو در استانها تشکیل شد.
* تفاوت حمایت از ناشران در دولت هشتم و نهم و پاسخ ارشاد
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به تفاوتی که در دولت هشتم و دولت نهم در خصوص حمایت از ناشران صورت میگرفت اشاره کرد و گفت: در گذشته دولت به صورت یارانهای ورق در اختیار ناشران قرار میداد و این امر برخی از ناشران را بر آن داشت تا با استفاده از سهمیه خرید کاغذ آنها را خریداری و در بازار آزاد به قیمت چندین برابر بفروشند، اما در دولت نهم خرید کاغذ به عهده ناشران گذاشته شد و حمایت دولت به صورت خرید کتاب بعد از چاپ در شورای خرید کتاب انجام میشود.
جعفری در ادامه گفتگو با فارس تعداد کتابهایی را که توسط این شورا در حدود یک سال و نیم گذشته خریداری شده است را 40 عنوان کتاب برشمرد و یادآور شد: در مجموع 5 هزار و 500 جلد کتاب از نویسندگانی که قریب به اتفاق آنها بومی خراسان جنوبی بودند خریداری شده است.
وی به برداشت نادرست از اداره کل فرهنگ و ارشاد مبنی بر اینکه وظیفه چاپ کتاب بر عهده این اداره کل است اشاره کرد و گفت: این اداره تنها وظیفه حمایت، هدایت و نظارت بر چاپ را دارد و هیچگونه بودجهای برای چاپ کتاب در نظر گرفته نشده است.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی تصریح کرد: این اداره کل با خریداری کتابها از ناشران حمایتی را از مؤلف و ناشر انجام میدهد و حتی در ارتباط با نشریات نیز فرهنگ و ارشاد هر شش ماه یکبار به میزان موفقیت و کیفیت نشریات کمکهای نقدی را به این نشریات میکند.
جعفری نویسندگی در استان خراسان جنوبی را نوپا اعلام کرد و گفت: امیدواریم با گذشت زمان و کسب تجربیات بیشتر نشریات استان حداقل به مرحله نیمه حرفهای ارتقا یابند./خ.فارس
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK