» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 145 نفر
بازدید دیروز: 76 نفر
کل بازدید: 811037 نفر
گزارش اجتماعی :
نحوه برخورد والدین بادوستی های دوره نوجوانی
کودکان از لحاظ عاطفی و شناختی وابستگی خاصی به خانواده دارند و خانواده مهم ترین نقش را در زمینه تامین نیازهای روانی کودک دارد.
این نیازهای عاطفی در نوجوانی رنگ شدیدتری به خود می گیرد و نوجوان آن را در محیطی وسیع تر از خانواده جست و جو می کند.بسیاری از خانواده ها از ارتباط نوجوانشان با دوستان نگران هستند و در همین خصوص نوجوان را سرزنش می کنند.یک دبیر مطالعات اجتماعی به خبرنگار خراسان گفت: می توان رفتارهای مخالفت آمیز نوجوان در این دوران را به دلیل به دست آوردن استقلال و تثبیت هویت فردی دانست.این نشان دهنده این واقعیت است که هر گاه به نوجوان برای رسیدن به این احساس فرصت کافی داده شود این اختلافات به حداقل می رسد و هر گاه این فرصت از او دریغ شود این تعارضات به اوج می رسند.باقری ادامه می دهد: هیچ چیزآزار دهنده تر از این نیست که به نوجوان به چشم یک کودک نگریسته شود. این مسئله مانع ارتباط دوستانه با والدین می شود. ...
یکی از مادران هم می گوید: پسر 16 ساله ام هیچ علاقه ای برای حضور در جمع خانواده ندارد، گاهی اوقات که در خانه است با کسی صحبت نمی کند یا اگر هم صحبت بکند به دعوا منجر می شود.اگر از او در مورد دوستان یا رفت و آمدهایش سوال شود با پرخاش جواب می دهد.یکی دیگر از والدین هم ضمن ابراز ناراحتی از رفتارهای نسل جدید می گوید: زمان ما و دوره های قبل همه جا پدرسالاری حکم فرما بود و الان فرزندسالاری، به بچه هایمان نمی توانیم بگوییم بالای چشمتان ابروست.در تلویزیون، رادیو و... می گویند با خواسته های نوجوان و جوان راه بیایید، ملاحظه شان را بکنید و هزار توصیه دیگر.
آخر کسی نیست بگوید والدین که در این دوره مجبور به ملاحظه شده اند، کمی این نوجوانان و جوانان را نصیحت کنید که فردا پشیمانی به بار نیاورند.یک کارشناس اجتماعی هم در این خصوص شرح می دهد: خانواده نقش بسیار مهمی در دوستی های نوجوانی دارد، خانواده ها در این موضوع به 4 گروه طبقه بندی می شوند، اول خانواده های طبیعی که افراد ضمن داشتن استقلال، با یکدیگر مشورت هم می کنند و رهبری بر عهده پدر خانواده است، خانواده های بی نظم که هیچ کس در آن مسئولیت خود را ایفا نمی کند و افراد در این خانواده ها در آینده مشکلات روانی و شخصیتی پیدا می کنند در گروه دوم قرار دارند، گروه سوم را خانواده های سخت گیر که رابطه بین افراد آن از نوع استبداد است و نوجوان دچار حالت عقده یا انزوا می شود، تشکیل می دهند، خانواده های آسان گیر که در دادن آزادی به نوجوان حالت افراطی دارد و اغلب اوقات نتایج تلخ به بار می آورند، جزو گروه چهارم هستند.
کریمی ادامه می دهد: داشتن رابطه دوستانه والدین با علم به این که نیازهای نوجوانی چیست و چه نوع رفتاری برای برخورد با نوجوانان موثر است اهمیت زیادی دارد.جالب است بدانید نفوذ مادر تا سن 10 سالگی و نفوذ پدر بین 10 تا 16 سالگی است پس نقش پدر در دوران نوجوانی بسیار پررنگ تر است.
وی در بیان مهم ترین ویژگی نوجوان تصریح می کند: استقلال نوجوان، یک ویژگی مهم است.خانواده می تواند منابع مهمی برای تامین استقلال فرد باشد.نوجوان خود را در این دوره برای مرحله جدید از زندگی آماده می کند و آمادگی پذیرش مسئولیت اعمال و کردار و حتی دیگران را دارد.
نکته مورد توجه در این باب آن است که بعضی خانواده ها نسبت به فرزندشان سوء ظن دارند که می تواند او را دچار تزلزل کند و هیچ گاه فرصت اعتماد را به او نمی دهند.
به طور نسبی می توان گفت که در 6 سال اول زندگی، خانواده در 6 سال دوم، معلمان و در 6 سال سوم زندگی همسالان و دوستان بیشترین نقش را دارند.نوجوانی سن رفاقت و دوران دوستی هاست.نوجوان در این سن، عاشق دوستی و رفاقت است.گاهی در این دوران دوستی های آتشینی پدید می آید که باعث مشکلاتی هم می شود.دوستی در این سن بیشتر سطحی و کمتر عمیق است، به طوری که حتی گاهی نوجوان دوست را به خانواده ترجیح می دهد.بیشتر دوستی های 2 نفره در میان نوجوانان 12 تا 15 سال دیده می شود.
گاهی نوجوان خلاء زندگی خود را به وسیله معاشرت با دوستانش پر می کند، اوقات فراغت خود را با آنان می گذراند و سخنان و رازهای خود را به آن ها می گوید.نوجوان در مقایسه با یک بزرگسال باید ارتباطات اجتماعی تازه ای برای خود فراهم کند و این نشان دهنده تمام شدن دوران کودکی و ورود به بزرگسالی است.برای کمک به فرزندانتان از راهنمایی زیر بهره گیرید.
با همکلاسی های نوجوان خود آشنا شوید
یک روانشناس بالینی معتقد است معمولا دوستان نوجوان برای والدین نگران کننده اند زیرا می ترسند که فرزندان تحت تاثیر رفتارهای بد آن ها قرار گیرند. والدین باید نظارت غیر مستقیمی بر دوستان نوجوان خود داشته باشند.بهترین روش برای قضاوت کردن درباره دوستان نوجوان شناخت کامل آن هاست.
نیازهای روحی نوجوانان را بشناسید
محمد یعقوبی ادامه می دهد: نوجوانی دوره انتقال از کودکی به بزرگسالی است، یعنی دورانی که او به تدریج رفتارهای کودکانه را کنار می گذارد و می خواهد خودش همه چیز را تجربه کند.
به همین علت است که نوجوان، افکار تهاجمی پیدا کرده، طغیانگر می شود و خواهان ارتباط با کسانی است که او را بیشتر درک کنند.
یک نوجوان تازه بالغ به شدت نسبت به دوست خود وفادار است و دوست منبع اطلاعاتی اوست.
زیاد سوال نکنید
وی در خصوص کنجکاوی والدین در مورد دوستان فرزندشان می گوید: کوشش والدین برای این که فرزندان رازهایشان را به طور مستقیم به آن ها بگویند، بی فایده است و در بعضی موارد، سوالاتی از قبیل کجا بودی، با چه کسی بودی و... جز ایجاد حساسیت در نوجوان تاثیر دیگری ندارد.
خوب است والدین در جلب اعتماد فرزندان خود اقدام کنند.یعقوبی برای موفقیت در انتخاب دوست اضافه می کند: باید برای فرد قوانینی را در نظر بگیرید. در این دوره نوجوان به ظاهرش اهمیت زیادی می دهد. اگر والدین او را موظف به رعایت یک چار چوب مشخص کنند، نوجوان معمولا دوستانی را انتخاب می کند که در بسیاری زمینه ها با هم مشترک باشند.
چگونه دوستی هایمان را استحکام بخشیم
آیا بین شما و دوستتان مشکلی پیش آمده؟ آیا فراموش کردن رنجش های قدیمی سخت است؟ کسی که بتواند با این قبیل مشکلات مبارزه کرده و از خطر از دست دادن یک دوست، برای بهبود روابط دوستانه استقبال کند، کسی است که در برقراری و حفظ ارتباطات دوستانه موفق است.اما نکاتی هست که به شما در این خصوص کمک می کند:
1- بعضی اوقات تنها چیزی که می تواند کدورت پیش آمده را از بین ببرد، یک ملاقات است.
2- هنگام صحبت با دوست خود صداقت داشته باشید و همه نظرهای خود را به وضوح بیان کنید و به دوست خود اجازه دهید که عقاید و نظراتش را بیان کند.
3- سعی کنید حس بخشش خطای طرف مقابل و علاقه به دوست را در خود تقویت کنید. با این کار آمادگی بخشش پیدا کنید.
4- اگر از ملاقات حضوری واهمه دارید یا احساس شرم می کنید، ابتدا برای او یادداشتی بفرستید.
5- می توانید نظرات خود را روی نوار ضبط کرده و برای دوستتان بفرستید.
6- کتاب یا مجله ای که مورد علاقه دوست شماست تهیه کنید و روی آن بنویسید که به یاد او هستید و برایش پست کنید.
7- اگر احساس می کنید که باید با دوستی صحبت کنید، بی معطلی این کار را انجام دهید./ر.خراسان
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK
لینک ثابتنظرات شما ()