عباسی- اگر خواسته باشیم در هوای گرم تابستان به سمت بیابان حرکت کنیم تصویر یک منطقه خشک و بی آب با بادهای خاک آلود در ذهنمان تداعی می شود.اما اگر آن چه را که در ذهنمان تصور می کنیم مانع حرکتمان نشود و کمی در میان خار و خاشاک و ماسه باد ی های داغ حرکت کنیم تلاش خستگی ناپذیر مردان و زنان مهمان نوازی را در سیاه چادرها می بینیم که این تصورات را از ذهنمان محو می کند.
وجود چادرها، سایه بان ها و در کنار هم زندگی کردن تعدادی از افراد در نقطه ای از بیابان، نشان از یک محله عشایری است.با خود فکر می کنم که این ها به دور از زندگی ماشینی و دغدغه شهرنشینی بدون مشکل سرگرم زندگی هستند، اما وقتی پای درد دلشان می نشینم، می بینم آنان نیز گرفتارند و بی آبی بزرگ ترین مشکلشان است.به هر محله که می روم و از هر کسی که سوال می کنم، می گوید: آب، آب و آب.بله، آنان به خاطر کم آبی هم سلامت خود و هم جان دام هایشان را در خطر می بینند. آنان اقدامات اداره امور عشایر را قابل تقدیر می دانند و می گویند: ...
میزان آبی که از طریق این اداره تامین می شود جواب گو نیست و مجبوریم آب آزاد تهیه کنیم آن هم هفته ای دو تانکر با هزینه هر تانکر 250 تا 450هزار ریال که این مبلغ برایمان سنگین است و به صرفه نمی باشد با این وضعیت مجبوریم همه علوفه زمین ها را رها کنیم و به قشلاق برگردیم.رحمان عباسی مقدم یکی از دام داران این منطقه که به گفته خودش با بقیه محله ها در ارتباط است و اطلاعات بیشتری دارد، می گوید: حدود 26 محله عشایری با 15 هزار راس دام در محدوده پسکوه وجود دارد و مشکل عمده آنان آب است.وی با اشاره به وجود 3 حلقه چاه «باشا»، «تلخ»، «نو» در این منطقه می افزاید: آب این چاه ها برای انسان و دام قابل شرب نیست و تامین یک تانکر آب رسانی کششی و حفر چاه در این منطقه عشایری ضروری است.
وی با بیان این که حدود دو سال قبل محل حفر یک حلقه چاه در محدوده بمرود قدیم مشخص شد، گفت: متاسفانه با این وجود تاکنون در این زمینه اقدامی نشده است.
وی درباره جاده های عشایری هم خاطرنشان کرد: جاده ها تیغ خورده اما بادهای محلی نقاطی را مسدود کرده که باید دوباره تیغ بخورد، با این وجود رفع مشکل ذخایر انقلاب و این مرزبانان غیور و بی مدعا ضروری است و باید نیازهایشان با توجه و مساعدت بیشتر برطرف شود.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان قاینات هم در گفت و گوی تلفنی به خبرنگار ما گفت: حفر چاه در محدوده منطقه عشایری پسکوه پی گیری و پروانه حفر چاه اخذ شده اما نیاز به یک میلیارد ریال اعتبار است تا مشکل آب شرب دام و انسان در این منطقه مرتفع شود.
نوربخش با بیان آن که در این شهرستان به طور کلی دو دستگاه تانکر کششی آب وجود دارد، افزود: یک تانکر به طور دائم در اختیار شورای عشایری زیرکوه است اما به دلیل جمعیت بالای دام و انسان و محله های عشایری ییلاقی، جوابگو نیست و به یک دستگاه تانکر دیگر نیاز است.وی در خصوص وضعیت راه های عشایری منطقه هم گفت: مجموع راه های عشایری این منطقه 400کیلومتر است که300 کیلومتر آن از 28 اردیبهشت تا 18 خرداد امسال تیغ خورده و نسبت به موج تراشی آن اقدام شده است اما برای رفع مشکل اساسی این راه ها در زمان کوچ و وجود ماسه بادی و بادهای موسمی نیاز به حداقل 5 میلیارد ریال اعتبار است تا مشکلات عشایر منطقه در این بخش مرتفع شود./ر.خراسان