فاطمه توانا علمی / طرح واگذاری تدریس قرآن در مدارس به حوزه های علمیه در مجلس تدوین شده و در حال بررسی است.عباسی رئیس کمیته آموزش وپرورش مجلس با بیان این مطلب به خراسان گفت: طرح تدریس قرآن در مدارس توسط متخصصان علوم قرآنی در حوزه های علمیه در کمیته قرآنی کمیسیون آموزش مجلس تدوین شده است. وی افزود: هدف ارائه و تدوین این طرح آن است که برای تدریس قرآن در مدارس از افراد متخصصی که در قرائت و تفسیر قرآن کریم توانمندی دارند استفاده شود. این امر باعث روخوانی صحیح و حفظ قرآن توسط دانش آموزان و همچنین آشنایی آن ها با محتوا و مفاهیم قرآنی می شود. ...
عباسی گفت: بنابراین در طرح این گونه آورده شده است که از خواهران و برادران حوزه های علمیه سراسر کشور در تدریس قرآن استفاده و نیاز آموزش و پرورش به این مهم برطرف شود و خلائی که در حال حاضر در زمینه آموزش قرآن در مدارس وجود دارد از بین برود.وی افزود: درس قرآن در مدارس کشور کار می شود و از سال گذشته نیز دانش آموزان کلاس اول ابتدایی نیز درس قرآن دارند اما متاسفانه آموزش قرآن به صورت تخصصی و توسط افراد توانمند در این زمینه ارائه نمی شود. به عنوان مثال وضعیت در مدارس به گونه ای است که معلم ادبیات که حتی ممکن است آموزش قرآن و تدریس آن را ندیده باشد برای دانش آموزان درس قرآن تدریس کند.به گفته عضو کمیسیون آموزش هم اکنون کلاس های آموزش قرآن در خارج از محیط مدرسه و همچنین محافل قرآنی در تربیت قاریان قرآن در جامعه موثر است در حالی که نتیجه کار مدارس کشور به هیچ وجه به تربیت قاری قرآن منجر نمی شود.وی افزود: در مدارس به دلیل به کارگیری معلمان غیرمتخصص و آموزش ندیده در درس قرآن دانش آموزان انگیزه ای برای فراگیری درس قرآن ندارند و در روخوانی قرآن نیز دارای ضعف اند.
عباسی خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکلات نیاز به کاربنیادی و اساسی در این زمینه داریم تا فاصله آموزش قرآن در مدارس با استانداردها به حداقل کاهش یابد.
به گفته این نماینده یکی از پیشنهادهایی که برای رفع این مشکل در مدارس از سوی مجلس ارائه شده، این است که با استفاده از توان حوزه های علمیه این مشکل برطرف شود و بتوانیم در زمینه آموزش قرآن در مدارس به حد مطلوب دست یابیم.
رئیس کمیته آموزش وپرورش با اشاره به این که ساعت های درس قرآن در مدارس به هدر می رود گفت: در حال حاضر نتوانسته ایم از قاریان و نیروهای زبده در آموزش قرآن در مدارس استفاده لازم را ببریم و درس قرآن باری به هر جهت و برای پر کردن ساعت های درسی می گذرد بدون این که نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد و این مسئله برای کشور اسلامی خوشایند نیست.
وی در پاسخ به این که چرا برای رفع این نقیصه آموزش معلمان مورد توجه قرار نمی گیرد گفت: ما اگر بخواهیم برنامه آموزش معلمان را در دستور کار قرار دهیم حدود?تا?سال طول می کشد در حالی که با استفاده از طلاب و قاریان قرآن می توان زودتر به این هدف دست یافت.
عباسی همچنین در پاسخ به این که آیا این طرح از سوی آموزش وپرورش و براساس نیاز این وزارت خانه طراحی شده است گفت: این طرح مورد موافقت آموزش وپرورش نیز می باشد، اما از سوی مجلس ارائه و پی گیری شده است و از نظر مسئولان آموزش وپرورش تنها راه برای سامان دهی وضعیت تدریس قرآن در مدارس تعامل با حوزه های علمیه در سراسر کشور است.در خور اشاره است از سال تحصیلی گذشته درس قرآن در برنامه های آموزشی پایه اول ابتدایی قرار گرفت و اگر چه معلمان تمام تلاش و سعی خود را در آموزش قرآن به دانش آموزان به کار می گیرند، آموزش قرآن در مقطع ابتدایی به حفظ و روخوانی تعدادی از آیات قرآن مجید خلاصه می شود در حالی که می توان با استفاده از متخصصان علاوه بر روخوانی و حفظ قرآن، دانش آموزان را با مفاهیم قرآنی آشنا کرد.چندی قبل نیز مدیر کل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم در این باره به مهر گفته بود: ???ساعت از طلایی ترین دوران آموزش قرآن در مدارس به هدر می رود در حالی که با آموزش های فراگیر قرآن باید به روخوانی مسلط و حداقل با مفهوم ???کلمه قرآنی آشنا شد. این در حالی است که براساس گزارش ها بیش از ??درصد فارغ التحصیلان در روخوانی دچار مشکل اند و به یقین می توان گفت که حتی ??درصد مفاهیم قرآنی را درک نمی کنند./ر.خراسان
لینک ثابتنظرات شما ()