پناهنده- مدیر برنامه مراقبت های آنفلوآنزا، مراقبت مرزی و IHR وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از اجرای مقررات بهداشتی بین المللی در مرز 78 خبر داد.دکتر سروش در حاشیه کارگاه آموزشی آماده سازی و آموزش تیم های ارزیابی و واکنش سریع با بیان این که بر اساس مقررات بهداشت بین المللی باید تا ابتدای سال 2012 میلادی مرزهای بین المللی آماده سازی شود، به خبرنگار ما گفت: با توجه به این که مرز میل 78 به عنوان مرز بین المللی اعلام شده است مراقبت های بهداشتی اجرا می شود و با توجه به فعال بودن نیروهای مراقبت مرزی از گذشته در مرزهای گزیک و یزدان، جانمایی و محل استقرار پایگاه مراقبت مرزی به مسئول پایانه های استان اعلام شده و در حال پی گیری است. ...
وی اظهار امیدواری کرد: جانمایی مطلوبی در کریدور ورودی و خروجی این مرزها هم چون مرزهای میرک در زابل و دو غارون در تایباد صورت بگیرد.به گفته وی پایگاه مراقبت مرزی بر حسب میزان تردد در بودجه 2 و 3 مستقر می شود که در حال حاضر درجه 3 برای این استان پیش بینی شده است اما اگر میزان تردد و ترانزیت کالا افزایش یابد نیروها هم بیشتر می شوند.
وی مسئولیت پایگاه مراقبت مرزی را کنترل بهداشت محیط پایانه ها تا شعاع 500 متری، کنترل بهداشت محیط و از همه مهم تر تضمین سلامت پرسنل پایانه مرزی عنوان کرد و ادامه داد: اقدام دیگر نیز توجه به رخدادهای بهداشتی بین المللی مثل بیماری طاعون و سیاه زخم که خطر بین المللی دارند، می باشد.
وی متذکر شد: تا سال 2012 در هر مرزی که دولت به عنوان مرز بین المللی اعلام می کند نظام مراقبت بهداشت مرزی و دانشگاه مربوطه موظف است امکانات لازم را تامین کند. به گفته وی مقررات بهداشت بین المللی دارای 65ماده و 9 پیوست است.دکتر سروش همچنین از استقرار 80 تخت ایزوله در بخش ها، نیمه بخش ها و اتاق های بیمارستان های کشور تا پایان امسال خبر داد و افزود: سهم خراسان جنوبی نیز 3 تخت است که دو تخت مربوط به بیرجند و یک تخت بر ای قاین می باشد و این تعداد تخت ها در سال 89 بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به بازدید انجام شده از بیمارستان های اسدیه در شهرستان درمیان و بشرویه اضافه کرد: برای ایجاد یک اتاق ایزوله تنفس با یک تخت در این بیمارستان ها با معاونت توسعه وزارت مکاتباتی صورت گرفته است و اعتبارات لازم برای تحقق این اقدام از محل اعتبارات واکنش سریع و استراتژیک ریاست جمهوری تامین خواهد شد.
دکتر سروش در پاسخ سوال خبرنگار ما مبنی بر وظایف تیم های واکنش سریع در استان ها تصریح کرد: بر اساس آیین نامه طراحی شده وظایف این تیم ها اقدام و مداخله سریع و به هنگام و نیز پی گیری و ارزیابی مکرر برای رساندن شرایط محیط به شرایط طبیعی و تحویل آن به نظام شبکه است.وی ادامه داد: نیاز بر اساس هر شبکه تعریف شده و در هر شبکه برای حوزه بین بخش و بیرون بخش نیاز به 8 نفر و در استان به 12 نفر نیاز است که بر حسب این نیاز و شرایط و به محض بروز حادثه عده ای یا همه این نیروها وارد سیستم می شوند.
وی وظیفه اصلی تیم ها را واکنش در مقابله با عوامل بیماری زای میکروبی و ویروس خطرناک عنوان کرد و گفت: این کارگاه برای آماده سازی این تیم ایجاد شده و در آینده بر حسب نوع تخصص آموزش های لازم ارائه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خراسان کارگاه آموزشی آماده سازی و آموزش تیم های ارزیابی و واکنش سریع به مدت یک روز برای گروه هدف مدیران، پزشکان و کارشناسان توسط مرکز بهداشت استان برگزار شد.در این کارگاه دکتر سروش مدیر برنامه مراقبت های آنفلوآنزا، مراقبت مرزی و IHR وزارت بهداشت در خصوص زمینه استقرار نظام مدیریت استراتژیک و واکنش سریع و غیره ارزیابی و شجیعی کارشناس برنامه آنفلوآنزای مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت هم در خصوص اهمیت اقدامات فرابخشی در حسن اجرای مسئولیت تیم ارزیابی و واکنش سریع سخنانی ایراد کردند.دکتر زراعتکار رئیس مرکز بهداشت استان هم با اشاره به اقدامات مطلوب تیم های واکنش سریع استان در بحث سیل اخیر گفت: این کارگاه برای ارتقای سطح آگاهی تیم های سریع برگزار شده است./ر.خراسان