رضا کربلایی-وزیر کار و اموراجتماعی از تجدیدنظر در حداقل دستمزد کارگران بر مبنای نرخ تورم 8/20 درصدی خبر داد و گفت: بانک مرکزی نامه ای به وزارت کار و اموراجتماعی ارسال کرده است که در آن، شائبه آن وجود دارد که نرخ تورم روند کاهشی به خود گرفته و از بهمن سال گذشته تا امسال به 8/20درصد رسیده است اما ما در جلسه اخیر شورای عالی کار که به تعیین نرخ حقوق و دستمزد در سال 88 دست یافتیم تورم را بر مبنای 9/25 درصد درنظر گرفته بودیم اما با اعلام رسمی بانک مرکزی مبنی بر تورم 8/20 درصدی قطعا باید در این نرخ تجدیدنظر کنیم. محمد جهرمی در حاشیه نشست با اعضای اتاق بازرگانی تهران در جمع خبرنگاران گفت: بر همین اساس مشخص نیست که عصر دوشنبه در جلسه شورای عالی کار که به منظور تجدید نظر در نرخ اعلام شده دستمزد سال 88 تشکیل می شود چه درصد کاهشی را برای این نرخ تعیین شده در نظر گیریم. او افزود:...
با توجه به مشکلات واحدهای تولیدی، طبیعی است کاهش اشتغال در واحدها نسبت به گذشته صورت گرفته باشد که اگر روند این مشکلات به شیوه فعلی ادامه یابد قطعا سال آینده نیز شاهد این مشکلات خواهیم بود.جهرمی در پاسخ به انتقادها درباره افزایش حداقل دستمزد کارگران هم گفت: افزایش 25درصدی حقوق کارگران در سال آینده برای حداقل دستمزدها ست که این رقم در سطوح مزدی متفاوت و متوسط افزایش حقوق 5/17درصد است. وزیر کار و امور اجتماعی تاکید کرد: همه قبول داریم که با حقوق 270تا 280هزار تومان نمی توان زندگی کرد و در افزایش حقوق تاکید بر این داشتیم تا تورم را پوشش دهیم.
نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی کاهش یابد
وزیر کار و اموراجتماعی همچنین با رد ضمنی محاسبه نرخ تورم در تعیین نرخ سود بانکی تاکید کرد: من همواره از طرفداران کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی ام و باید بسته سیاستی بانک مرکزی به نحوی تنظیم شود که هم سود سپرده ها کاهش یابد و هم سود تسهیلات بانکی متعادل با آن تنظیم شود. محمد جهرمی در پاسخ به این پرسش خراسان که شنیده شده است در کمیسیون اقتصادی دولت با بسته سیاستی بانک مرکزی برای افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی موافقت نکرده است، شما به عنوان یکی از افراد تاثیرگذار با افزایش نرخ سود بانکی موافقید یا مخالف گفت: من از طرفداران کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی در سال 88 هستم، البته این کاهش نرخ سود به شرطی می تواند منافع تسهیلات گیرنده و تسهیلات دهندگان را به صورت توامان تامین کند که مجموعه منابع بانکی نیز ارزان به دست بانک ها برسد.او تصریح کرد: هم اکنون برای رونق بخشی به بخش های اقتصادی کاهش سود تسهیلات و نرخ سود سپرده ها توسط بسیاری از کشورها دنبال می شود، بنابراین، بسته سیاستی بانک مرکزی نیز باید به نحوی تنظیم شود که هم سود سپرده ها کاهش یابد و هم سود تسهیلات بانکی متعادل با آن تنظیم شود. البته جهرمی نگفت که اگر نرخ سود سپرده های بانکی به طور دستوری کاهش یابد، آیا بانک ها به دلیل نرخ تورم بالا، قدرت جذب سپرده ها را خواهند داشت یا خیر.
هنوز نامه رئیس جمهور را نخوانده ام
این عضو کابینه در حاشیه نشست صبحانه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در پاسخ به سوال دیگر خراسان که پرسید: به عنوان عضو سابق حقوقدان شورای نگهبان، نامه رئیس جمهور را درباره مغایرت مصوبه مجلس با اصول قانون اساسی قبول دارید یا خیر گفت: من هنوز نامه آقای رئیس جمهور را مطالعه نکرده ام! این پاسخ جهرمی با ابراز شگفتی خبرنگاران مواجه شد.
انتقاد از میرکاظمی
این گزارش می افزاید :جهرمی با انتقاد از عملکرد مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی درباره تغییر ندادن تعرفه واردات شکرگفت: بخشی از مشکلات کشور مربوط به واردات بی رویه است که بر این اساس به بهانه ذخیره سازی یک میلیون تن شکر ، 3میلیون و 600هزارتن از این محصول وارد کشور شده است.وزیر کار و امور اجتماعی با نابود کننده خواندن سیاست های وزارت بازرگانی در تعیین تعرفه ها تصریح کرد:برخی مشکلات واردات بی رویه محصولات خود به خود و با افزایش قیمت جهانی آن ها اصلاح شد در حالی که دولت می توانست با ابزارهای تعرفه ای حمایت از تولید داخل را نیز داشته باشد. جهرمی اظهار کرد : بخش عمده ای از مشکلات کشور واردات بی رویه است که به صنایع قند و شکر ما ضربه جدی وارد کرد که هنوز هم تعرفه آن اصلاح نشده است و اگر در حال حاضر مشکلی در خصوص شکر نداریم به دلیل تلاش های داخلی نبوده است بلکه دلیل آن مسائل جهانی است.
انتقاد از محرابیان
وزیر کار و امور اجتماعی سپس سیاست های علی اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن را هدف قرار داد و گفت: عملکرد وزارت صنایع در خصوص احداث کارخانه های تولید سیمان براساس برنامه ، استراتژی و نگاه حساب شده در سرمایه گذاری ها نیست.او افزود : یکی از مشکلات اصلی اقتصاد ایران نبود بهره وری در سرمایه است چرا که سرمایه گذاری ها بر اساس مزیت های شناخته شده هدف گذاری بازار و نگاه صادراتی شکل نمی گیرد که نمونه بارز آن تولید سیمان در کشور است.جهرمی ادامه داد: هم اکنون 130میلیون تن موافقت اصولی برای سیمان به امضا رسیده که از این رقم احداث 100میلیون کارخانه سیمان شروع شده که بر اساس بهره وری اصولی صورت نگرفته است چرا که در بخش ساختمان هم اکنون شاهد رکود شدید هستیم./ر.خراسان