نگهداری و استفاده از تجهیزات دریافت ماهواره جرم است
میرحسینی- نگهداری و استفاده از تجهیزات دریافت ماهواره بدون مجوز قانونی جرم محسوب می شود.قاضی اجرای احکام کیفری بیرجند با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: امروزه به دنبال پیشرفت بشر در زمینه مخابرات و ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد تولد جرایم مرتبط با این موضوعات هستیم که به نوبه خود آثار مخرب زیادی بر افراد و اجتماع دارد و زمینه ساز جرایم مهم دیگری نظیر قتل، تجاوز به عنف، آدم ربایی و... می شود، بنابراین اطلاع رسانی و تذکر مقررات قانونی در این رابطه می تواند تا حدودی اثر پیش گیرانه داشته باشد.
حجت الاسلام عبدالرضا طرزی تصریح کرد: انگیزه استفاده یا به کارگیری این تجهیزات در برخی نقاط کشور وصف مجرمانه آن را زایل نمی کند و از آن جایی که این جرم در اصطلاح حقوق کیفری (جرم مادی صرف) است نیازی به سوء نیت ندارد و بنابراین نگهداری و استفاده از این تجهیزات بدون مجوز قانونی با هر انگیزه ای اعم از بهره مندی های علمی و تحقیقاتی، ورزشی و...
به موجب (قانون منع به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره) جرم می باشد و از طرفی استفاده از این تجهیزات در بعضی مناطق کشور و شاید شهرهای بزرگ، به معنای دوگانگی در تلقی جرایم و یا جرم نبودن آن نیست تا مجوزی برای استفاده همه افراد باشد بلکه تدابیر قضایی در زمینه کشف و تعقیب جرم ممکن است متفاوت باشد.وی درخصوص انتشار آثار مبتذل و مستهجن نیز گفت: انتشار عکس، فیلم، فایل صوتی و... با موضوعات مبتذل و مستهجن در هر قالبی همچون مراسلات پستی، کاست، لوح های فشرده (سی دی) فلش و هارد رایانه (بلوتوث- ام ام اس- ایمیل) و نمایش های عمومی و... جدای از احکام شرعی آن به موجب (قانون مجازات افرادی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیرمجاز دارند) جرم بوده و درمواردی مشمول مجازات های بسیار سنگین هم چون اعدام می باشد.
وی اضافه کرد: نگاه آماری نشان می دهد این گونه جرایم در بین نوجوانان و جوانان شیوع بیشتری داشته، بنابراین به خانواده ها توصیه می شود ضمن احترام به آزادی های فردی و شخصیت فرزندانشان، آنان را نسبت به آثار مخرب و خانمانسوز این موضوعات آشنا کرده و استفاده از این امکانات در مسیر مثبت و با نظارت صورت پذیرد تا روح پاک نوجوان و جوان که به فرمایش امیرالمومنین(ع) هم چون زمینی بکر و آماده است پذیرای بذرهای انحراف و تباهی نشود.
وی تصریح کرد: به موجب قانون مجازات افرادی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیرمجاز دارند (مصوب سال 86) صرف نگهداری آثار مبتذل ومستهجن جرم و مشمول مجازات تا سقف 4 میلیون ریال و ضبط تجهیزات می باشد.وی ادامه داد: بنابراین نگهداری آثار مذکور روی تلفن همراه، رایانه، فلش، سی دی، MP3 Player، نوارهای کاست و... می تواند مشمول این مقررات شود.شاید نگاه تقنینی قانون گذار در این رابطه بیشتر جنبه پیش گیرانه داشته باشد چه بسا نگهداری این گونه آثار به خصوص روی کارت حافظه تلفن های همراه و نیز در محل کسب و کار می تواند زمینه انتشار آن را نیز فراهم سازد.
حجت الاسلام طرزی درخصوص تهیه آثار مبتذل و مستهجن نیز گفت: آن جا که انتشار و نگه داری این گونه آثار وصف مجرمانه داشته باشد قطعا تهیه و تولید آن جرم خواهد بود، بنابراین مجازات های سنگین برای تولیدکنندگان این گونه آثار از طرف قانون گذار مقرر شده است. تهیه آثار مبتذل و مستهجن با استفاده از نرم افزارهای رایانه ای و عکس برداری و فیلم برداری با تلفن های همراه و...نمونه های شایع این جرم می باشد./ر.خراسان