قربانی- آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم جمعه، 4 بهمن، در استان برگزار می شود.
معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به خبرنگار ما گفت: این آزمون در همه مراکز استان و شهرستان های مجری به صورت کشوری برگزار می شود و فعالان عرصه فعالیت های قرآنی نیز در آن شرکت می کنند.جعفری افزود: در این آزمون 428 نفر از فعالان عرصه فعالیت های قرآنی استان حضور دارند، از این تعداد 279 نفر از بیرجند، 79 نفر از سرایان و 51 نفر از سربیشه در دو رشته حفظ و مفاهیم و همچنین 29 نفر از قاین در رشته حفظ شرکت کرده اند که به افراد پذیرفته شده در این آزمون گواهینامه مربوط اعطا و از افراد دارای رتبه های برتر نیز تقدیر خواهد شد. ...
به گفته وی در سال 80 اداره کل توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی با موافقت اصولی سازمان سابق مدیریت و برنامه ریزی کشور با بهره گیری از امکانات وزارت خانه های مربوط و موسسات تابعه شروع به کارکرد و در دهه گذشته عملا وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی بعضی از وظایف خود را در حوزه فعالیت های قرآنی واگذار کرده بود و حمایت اندکی از بعضی از موسسات قرآنی می شد.
با توجه به اسناد موجود، فعالیت اداره کل توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی در اواسط سال 83 متوقف شد و هیچ فعالیت رسمی در این زمینه صورت نمی گرفت، تا این که با تشکیل دولت نهم جایگاه سازمانی آن از حوزه فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی جدا و مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور از اواخر سال 84 زیر نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارت خانه تشکیل شد.
وی با بیان این که با دستور رئیس جمهوری بحث تشکیل معاونت قرآنی نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دست بررسی است، اظهار داشت: مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور به طور رسمی کار خود را در استان های کشور با تشکیل دفاتر قرآن و عترت به منظور توجه خاص به حوزه فعالیت های قرآنی آغاز کرد و در خراسان جنوبی این دفتر نیمه دوم سال 85 راه اندازی شد که طی دو سال گذشته دستاوردهای بسیار خوبی در این حوزه داشته ایم.
کارشناس فعالیت های قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان این که برای بهره مندی از حمایت های مالی این وزارت خانه، موسسات قرآنی باید دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی باشند و به تثبیت برسند، گفت: در استان 5 موسسه فرهنگی قرآنی که از این وزارت مجوز فعالیت اخذ کرده اند و به ثبت رسیده است و 5 موسسه دیگر نیز پرونده آن ها در نوبت بررسی توسط هیئت نظارت بر فعالیت های قرآنی است و 6 موسسه نیز در حال تکمیل پرونده می باشد.
جعفری با بیان این که در هر یک از موسسات قرآنی باید 3 نفر دارای مدرک کارشناسی مرتبط در هر رشته قرآنی وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: سال گذشته اولین دوره مهارت های تفسیر قرآن کریم ویژه روحانیون استان را با مشارکت امام جمعه بیرجند وبا حضور 130 نفر از طلاب استان به صورت شبانه روزی برگزار کردیم که در آن استادانی از قم و تهران مباحث مربوط را تدریس کردند همچنین 40 میلیون ریال بن رایگان خرید کتاب در اختیار شرکت کنندگان در این دوره قرار گرفت و از سوی مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 100 میلیون ریال برای هزینه در این دوره پرداخت شد.
همچنین در 6 ماه دوم سال گذشته و در مرحله اول 37 میلیون و 500 هزار ریال به موسسات قرآنی به صورت جنسی کمک شد.در 6 ماه دوم امسال نیز 130 میلیون ریال به 12 موسسه قرآنی دارای مجوز یا در شرف دریافت مجوز در استان پرداخت شده که از این مبلغ 15 میلیون ریال به هر یک از موسسات دارای مجوز فعالیت، 10 میلیون ریال به موسساتی که پرونده آن ها ارسال شده و 5 میلیون ریال نیز به موسسات در حال تکمیل پرونده پرداخت شده است.
جعفری اضافه کرد: در زمینه شناسایی نخبگان قرآنی در سال 86 ، خراسان جنوبی 3 نفر سهمیه و امسال نیز 5 نفر سهمیه داریم، به زودی از نخبگان قرآنی کشور در سال های 86 و 87 در حضور رئیس جمهوری تقدیر خواهد شد.وی اجرای طرح شناسایی فعالان عرصه قرآنی و بیمه آن ها را از دیگر فعالیت های دفاتر قرآن و عترت سراسر کشور برشمرد و گفت: در خراسان جنوبی پرونده 83 نفر از این افراد که دارای شرایط لازم بوده اند به مرکز ارسال شده و پرونده 42 نفر تایید شده است.
اجرای طرح های آموزشی حفظ و مفاهیم قرآن کریم از دیگر طرح هایی است که در این خصوص در حال اجرا می باشد به این منظور قراردادهایی با موسسه آموزش مفاهیم و حفظ قرآن کریم استان منعقد شده است؛ در سال 87 ، 30 درصد مبلغ این قرارداد پرداخت شده است و 50 درصد دیگر آن نیز پرداخت می شود و 20 درصد باقی مانده در پایان دوره به موسسات طرف قرارداد پرداخت خواهد شد.
مبلغ کل این قراردادها حدود 270 میلیون ریال است که به صورت مستقیم و بر اساس تایید و نظارت استان به حساب این موسسات واریز می شود.
همچنین بانک اطلاعات فعالان عرصه قرآن و عترت استان در یکی از موسسات قرآنی در حال تهیه می باشد که به محض مشخص شدن آن، اطلاعات مربوط اعلام می شود.
وی افزود: موسسات قرآنی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز فعالیت گرفته باشند در ابتدای کار می توانند تا سقف 50 میلیون ریال به صورت کمک بلاعوض تجهیزات خریداری کنند.
در زمینه انجام کارهای عمرانی نیز این موسسات تا سقف 300 میلیون ریال برای ساخت و ساز ساختمان موسسه کمک دریافت می کند.
همچنین این موسسات پس از ارسال مدارک مربوط به مرکز می تواند خرید ساختمان موسسه نیز تا این سقف کمک بلاعوض دریافت کند./ر.خراسان