سال 87، اعتبار اجرای 365 پروژه عمران در شهرستان قاینات از حمل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای حوادث، ملی و مناطق محروم تامین شد.
معاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار قاین به خبرنگار خراسان گفت: بیشتر موافقت نامه های پروژه ها در ابتدای سال مبادله و پروژه های شاخص در دستگاه های مختلف بر اساس میزان اعتبار اولویت بندی شد.مهندس رزمی افزود: بین 365 پروژه سال 87، پروژه های نیمه تمام هم وجود دارد و ما سعی کردیم پروژه های نیمه تمام را دوباره برای جذب اعتبار پیشنهاد دهیم چون رعایت دولت تکمیل پروژه های نیمه تمام است.
وی اضافه کرد: پروژه های نیمه تمام به خاطر محدودیت اعتبارات، امکانات و زمان به وجود می آید.بسیاری از پروژه های زمان بندی خاصی دارد و باید بر اساس این زمان بندی پیشرفت کند و اجرا شود.وی ادامه داد: عوامل و شرایط نامساعد و حوادث غیر مترقبه هم می تواند مانع اجرای پروژه ها در زمان معین شود بعضی اوقات هم برنامه ریزی نادرست در برخی سنجش ها باعث تاخیر در اجرای پروژه می شود.
گاهی برخی مسئولان اجرایی پروژه ها را تا ماه های پایانی سال به تعویق می اندازند و به دلیل بارش نزولات آسمانی و سرمای هوا با مشکل مواجه می شوند و در نتیجه پروژه ناتمام می ماند.به علاوه این تعلل باعث می شود زمان از دست برود و اگر در ماه های پایانی سال به اجرای پروژه پرداخته شود از کیفیت مناسبی برخوردار نخواهد بود.وی تاکید کرد: سهم تعلل و دقت نکردن در اجرای پروژه را باید صفر در نظر بگیریم چون هیچ مدیری جایز نیست زمان اجرای پروژه را از دست بدهد و هزینه های بسیاری را به جامعه تحمیل کند اگر هر دستگاه پس از مشخص شدن اعتبارات و مبادله موافقت نامه ها برای اجرای پروژه ها برنامه ریزی دقیق و مدون انجام دهد با مشکل مواجه نمی شویم و تعداد پروژه های ناتمام به حداقل می رسد.به گفته وی تعلل مدیران و نبود برنامه ریزی مناسب 20 تا 25 درصد باعث کامل نشدن پروژه ها در زمان مشخص می شود. ...
رزمی در خصوص این سوال که چه تعداد پروژه کهن سال در قاین داریم گفت: پروژه ای که اجرای آن مشمول زمان شده باشد در قاین نداریم البته برخی پروژه ها مثل مجتمع فولاد قاین برای اجرا به زمان طولانی نیاز دارد اما به دلیل سهل انگاری و برنامه ریزی نامناسب پروژه ناتمام در این شهرستان وجود ندارد.وی ادامه داد: سیاست دولت بر این است که برای پروژه ها برنامه زمان بندی مشخص و براساس آن حرکت کنیم و اگر پروژه ای تحت الشعاع برنامه ریزی نامناسب ،کمبود اعتبار و مشکلات تخصیص قرار گیرد حتما در سال دوم اعتبار بگیرد تا به اتمام برسد چون پروژه ای که به طور دائم مشمول مرور زمان شود با توجه به ضرائب تورمی هزینه های بسیار را به وجود می آورد و دیگر نمی توانیم آن را با همان اعتبار مصوب اولیه به اتمام برسانیم.
به گفته وی حدود 136 پروژه قاین در سال 87 از پروژه های ناتمام است که از محل های اعتباری مختلف برای اجرا در زمان های تعیین شده تامین اعتبار شده است.وی درمورد سد فرخی تامین و پیشرفت فیزیکی این پروژه بر اساس زمان بندی تعیین شده گفت: سد فرخی بر اساس برنامه زمان بندی مدون اجرا و کارهای مربوط به برگزاری مناقصات و انعقاد قرارداد احداث آن انجام شده و پیمانکار در حال فعالیت است.
البته مسائل جانبی برای آزادسازی زمین و آب وجود داشت که بعد از هماهنگی با مردم و مسئولان مربوط این مشکلات اجتماعی رفع شد و پروژه از پیشرفت خوبی برخوردار است.
وی با اشاره به پروژه های دو بانده شدن جاده خضری قاین و نیروگاه ترکیبی و سیکل ترکیبی این شهرستان اشاره کرد و گفت: این پروژه ها از پیشرفت مناسبی برخوردار است و فاز اول نیروگاه و سیکل ترکیبی بهمن ماه امسال به بهره برداری می رسد.وی گفت: در جلساتی بر میزان پیشرفت پروژه ها بر اساس برنامه های زمان بندی شده نظارت می کنیم و اگر مشکلاتی وجود داشته باشد برای رفع آن اقدام می کنیم تا در روند اجرای پروژه خللی وارد نشود.
وی در خصوص روند تخصیص اعتبار هم گفت: تا کنون میزان تخصیص حدود 50 درصد بوده و میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه حدود 60 درصد است.
اگر منتظر تخصیص اعتبار باشیم اجرای پروژه به 6 ماهه دوم سال می افتد بنابراین باید بعد از تصویب پروژه به دنبال اجرای آن برویم و اگر دستگاهی که خوب کار کند همواره میزان کارایی بیشتری نسبت به اعتبارات اختصاص یافته دارد.
وی ادامه داد: با روند کنونی و بر اساس تخصیص اعتبارات که امسال در کشور 70 درصد تعیین شده، 365 پروژه قاین در سال 87 به طور صددرصدی از پیشرفت فیزیکی و ریالی برخوردار می شود.
وی افزود: میزان تخصیص اعتبارات ما بر اساس قیمت نفت تغییر می کند در نتیجه هر چه تخصیص افزایش یابد در صورت اجرای پروژه های اساس برنامه، تعداد پروژه ها ناتمام کمتر و از پیشرفت بالاتری برخوردار می شود.
معاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار قاین گفت: برای هر پروژه اعتباری در نظر می گیرند که در موافقت نامه مشخص می شود از این اعتبار مربوط به اجرای پروژه و بخش مربوط به هزینه های جانبی مثل ایاب و ذهاب، حق ماموریت و دیگر موارد است که با اطمینان کامل اعلام می کنم بخش اعتباری مربوط به اجرای پروژه فقط صرف همین کار و رسیدن به اهداف عمرانی شده است.
مهندس رزمی در خصوص تناسب میزان پیشرفت های عمرانی و اعتبارات اختصاص یافته افزود: اعتبار وسیله ای برای پیشرفت است و بر اساس اعتبارات تزریق شده به منطقه بیشتر از 70 درصد نتوانستیم پیشرفت کنیم و این دلایلی چون مشکلات تخصیص اعتبار، بروز حوادث و سوانح غیر مترقبه نوسانات اعتبار و پولی و گاهی نبود برنامه ریزی و مدیریت دارد./ر.خراسان