قاسمی- 33 هزار دانش آموز خراسان جنوبی در محرومیت به سر می برند.
کارشناس مسئول انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش استان با اعلام این مطلب گفت: از این تعداد حدود 10 هزار نفر تحت حمایت سازمان بهزیستی یا کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند و ماهانه 10 هزار تومان دریافت می کنند.بهدانی در ششمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان افزود: حدود 25 هزار دانش آموز نیازمند دیگرتحت حمایت هیچ نهادی نیستند که با توجه به محقق نشدن وعده معاون سیاسی امنیتی استاندار برای تامین 5 هزار دست لباس ویژه این دانش آموزان محروم، از مقام اجرایی استان در این خصوص درخواست مساعدت می شود.استاندار به موافقت و تمایل برای تامین نیاز دانش آموزان و نبود اعتبار اشاره کرد و در جمله ای که حالت مزاح داشت گفت: این مساعده را باید خیر اصلی (معاون سیاسی امنیتی) خودش تقبل کند.
موضوع بعدی این شورا به مزایده گذاشتن 70 مدرسه مخروبه و بدون استفاده روستایی بود که با اجازه سازمان آموزش و پرورش، اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس و ... عملی می شود. ...
استاندار هم با این موضوع موافقت کرد و گفت: در روستاهای پر جمعیت اولویت با واگذاری به دستگاه های دولتی متقاضی باشد و در مرحله بعد مدرسه به مزایده گذارده شود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش به موضوع دیگری هم اشاره کرد که طبق توضیح وی عوارضی که این سازمان از کارخانه ها دریافت می کند بر اساس بند 3 تبصره 13 باید به حساب خزانه واریز شود که در این رفت و برگشت ها، 30 درصد این عوارض حذف می شود.
دکتر وردی درخواست حذف نشدن 30 درصد و هزینه شدن مستقیم این عوارض را مطرح کرد که مورد موافقت استاندار و اعضای شورا قرار گرفت.کاهش یا معافیت در پرداخت 40 هزار ریال به فنی و حرفه ای بابت صدور گواهینامه دیپلم فنی موضوع دیگر جلسه بود که نماینده اداره کل فنی و حرفه ای با استناد به مصوبه هیئت وزیران گفت: این مصوبه قابل تغییر نیست.
اما به درخواست استاندار و تاکید او بر این که همه مکلف به اجرای قانون هستیم اما هر قانونی انعطاف هایی دارد اعمال 50 درصد تخفیف و پرداخت بقیه وجه توسط دانش آموزان به تایید رسید.
همچنین بنا به درخواست نماینده فنی و حرفه ای همان طور که دفتر مجمع امور صنفی گواهی برخی دیپلم های هنرستان را برای اعطای تسهیلات می پذیرد، به افرادی که گواهینامه مهارت از فنی و حرفه ای می گیرند هم در این خصوص توجه شود.
مدیر نهضت سوادآموزی استان هم به بیان مشکلات این مجموعه پرداخت و تصریح کرد: از زمان مدیریت جدید، مشکلات نهضت سوادآموزی به صفر رسیده است.
حجت الاسلام نبئی تامین هزینه های آموزش فرد به فرد و مخارج برگزاری جشن شکرگزاری محو بی سوادی در روستاها را خواستار شد و توضیح داد: طرح آموزش فرد به فرد در مکان هایی که امکان تشکیل کلاس نهضت نیست اجرا می شود و امسال 830 نفر در جهت پوشش این طرح قرار گرفتند.
12 هزار نفر در سال جاری آموزش های مقدماتی، تکمیلی را فرا می گیرند.
وی افزود: طبق بخشنامه جدید با ارائه آموزش های پایانی و پنجم موافقت شده و اشتباه بودن حذف کلاس های پایانی مورد پذیرش قرار گرفته است.وی تصریح کرد: امسال برای شروع کلاس پنجم دیر شده اما در نقاط ممکن، کلاس پایانی تشکیل خواهد شد و آموزش پنجم در مناطقی که تعهد وجود دارد ارائه شده و بقیه به سال بعد موکول می شوند.حجت الاسلام نبئی ادامه داد: برای برگزاری جشن شکرگزاری در 311 روستای استان و در بیرجند و قاین به اعتبار نیاز داریم.
وی همچنین گفت: ستاد و نهضت سوادآموزی از داشتن وسیله نقلیه مطمئن برای سفر محروم است و این در شان یک مدیریت نیست.
مرتضوی در پاسخ به وی گفت: برای اختصاص 20 دستگاه خودرو با نیروهای انتظامی مذاکره شده است و برای تامین نیاز دستگاه ها از این محل اقدام کرد.هزینه های برگزاری جشن شکرگزاری هم با همکاری دفتر امور روستایی استانداری تامین می شود و در قبال آن نهضت سوادآموزی برای تامین هزینه آموزشی فرد به فرد استعلام و درخواست خود را مطرح کند تا منابع آن بررسی و تعیین شود.
در ادامه رئیس سازمان آموزش و پرورش برخی مصوبات شورای قبل آموزش و پرورش استان را خواند که اختصاص 50 درصد اعتبار مورد نیاز به طرح هجرت توسط استانداری، تعیین شهریه مدارس بزرگسالان، تدوین تفاهم نامه خرید دو دستگاه اتوبوس، تقدیر دست اندرکاران طرح هجرت و بسیج دانش آموزی، رفع مشکل ایاب و ذهاب در مدرسه شبانه روزی خوسف و ... از آن جمله بود./خراسان