» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 288 نفر
بازدید دیروز: 303 نفر
کل بازدید: 832760 نفر
گزارش :
ماجرا به سال ها قبل برمی گردد؛ چیزی حدود 400 سال پیش، اواسط دوره صفویه. صحبت از موادمخدر و اعتیاد است.در کشور ما حتی از زمان ایران باستان اثری از موادمخدر به چشم نمی خورد، به نحوی که تا اواخر قرن هفدهم در تاریخ کشور معضلی به نام اعتیاد ذکر و ثبت نشده است اما بالاخره در زمان صفویه بود که استعمار انگلیس از طریق بازرگانان و پزشکان، مصرف موادمخدر رابه دربار پادشاهان صفوی کشاند و بعد از آن هم اپیدمی مصرف مواد مخدر به سهولت به صورت قهوه خانه ای در کشورمان رواج یافت. بعد از آن هم در سلسله قاجار با حیله انگلیسی ها بسیاری از مزارع کشت گندم و دیگر محصولات مفید زراعی به مزارع کشت خشخاش اختصاص داده شد و خرید و فروش مواد مخدر رواج یافت. به نحوی که روز به روز درآمد شاهان و درباریان از داد و ستد تریاک افزایش یافت و اساسا خرید و فروش آن در انحصار دولت درآمد. هنوز چندی نگذشته بود که تریاک به عنوان دارویی خانگی در هر خانه و کاشانه یافت می شد.در حکومت «پهلوی» نیز اشاعه اعتیاد و کشیدن مواد مخدر، در زندگی جوانان و مردم به اوج رسید. ...
پس از انقلاب اسلامی نیز علی رغم همه تلاش ها این مواد خانمان سوز از بین نرفت. به هر حال اینک تریاک، هروئین، شیره، شیشه، کراک و انواع و اقسام مخدرهای صنعتی این روزها جوانان را در چنته خود گرفتار کرده است. متاسفانه همسایگی ایران با افغانستان و پاکستان که بیش از 80 درصد مواد مخدر در آن ها تولید می شود و کشور ما نیز مسیر ترانزیت این مواد به کشورهای اروپایی و غربی است، به این موضوع دامن زده است
«کراک» جلوتر از «هروئین»
به این نگرانی ها، هشدارهای اخیر مسئولان مرتبط با وضعیت اعتیاد در کشور را اضافه کنید که اظهار داشته اند طبق آخرین بررسی ها، مصرف کراک در بین مصرف کنندگان موادمخدر از هروئین پیشی گرفته است.
به گفته دکتر «هومن نارنجی ها»، مدیرکل دفتر پیش گیری و امور فرهنگی ستاد مبارزه با موادمخدر، براساس آخرین تحقیقات انجام شده، میزان مصرف کراک در بین معتادان 26 درصد و میزان مصرف هروئین 19 درصد است و از این جهت، مصرف کراک نسبت به هروئین پیشی گرفته است.
وی می گوید: اگرچه کراک و هروئین هر دو از یک جنس هستند و تفاوت چندانی با هم ندارند اما غلظت و شدت و آسیب کراک نسبت به هروئین بیشتر است. به عبارتی میزان مرفین آن بالاتر است، سمیت بیشتر و وابستگی و عوارض بالاتری دارد و درمان آن نیز دشوارتراست از این رو برخورد و پیش گیری از مصرف آن نیازمند اقدامات ویژه ای است.وی با بیان این که میانگین سن اعتیاد در کشور در مقایسه با سال 83 که حدود 32 سال سن بود، تغییری نکرده است، تاکید می کند: در شرایط کنونی تنها اقدامی که می توان برای جلوگیری از ادامه وضعیت موجود اتخاذ کرد، آگاه سازی درخصوص موادمخدر جاری و رایج موجود در کشور و به ویژه هشدار نسبت به خطرناک بودن مصرف کراک می باشد.وی اضافه می کند: نیروی انتظامی هم در این جهت قطعا با باندهای توزیع موادمخدر برخورد فیزیکی و پلیسی انجام می دهد اما ما در حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر باید کار فرهنگی کنیم و آگاه سازی انجام بدهیم و با شناساندن کراک و معضلات آن، شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که افراد سراغ آن نروند.از «نارنجی ها» می پرسیم در دسترس بودن کراک تا چه اندازه در افزایش مصرف آن تاثیرگذار بوده است؟ وی می گوید: مسئله در دسترس بودن، شاخص مهمی به حساب نمی آید چرا که به هر حال این ماده توسط قاچاقچیان بلافاصله در دسترس قرار می گیرد اما امنیت بالایی که کراک از جهت مصرف راحت آن و بی بو بودن دارد و امکان مصرف آن به صورت مخفیانه، موجب تمایل به مصرف در بین جوانان شده است. وی تاکید می کند: به هر صورت در شرایط فعلی جز فرهنگ سازی کار دیگری نمی توان کرد. باید کاری کرد تا تقاضا کاهش پیدا کند.به گفته وی، براساس نتایجی که از ارزیابی وضعیت اعتیاد در سال 86 (RSA) به دست آمده است 8/32 درصد معتادان کشور تریاک، 7/25 درصد معتادان کراک و 3/18 درصد هروئین مصرف می کنند. این اظهارات در حالی است که پیش از این، برخی مسئولان ستاد مبارزه با موادمخدر به طبقه بندی کشفیات موادمخدر در نیمه اول سال جاری نیز اشاره و اظهار کرده بودند که در این طبقه بندی، تریاک رتبه اول، کراک رتبه دوم، هروئین رتبه سوم و حشیش رتبه چهارم را دارا هستند که با توجه به این رتبه بندی، می توان به پیشی گرفتن کراک نسبت به هروئین در کشفیات و مصرف موادمخدر در کشور نیز اذعان کرد.
آمار رسمی درباره معتادان
این در حالی است که بنا بر اعلام منابع رسمی 130 هزار معتاد رسمی و 80 هزار معتاد تفننی فقط در پایتخت وجود دارد، اما در عین حال به گفته سرهنگ «کشفی» رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ، تعداد معتادان پایتخت به 12 هزار نفر هم نمی رسد، چون در برخی از مواقع مسئولان تصمیم گیر، تعداد دفعات دستگیری معتادان را با تعداد معتادان اشتباه می گیرند.از طرفی براساس نتایج آخرین تحقیقات انجام شده درباره وضعیت اعتیاد در کشور که به تازگی به پایان رسیده است، به نظر می رسد میانگین سنی معتادان افزایش یافته است. دکتر «هومن نارنجی ها»، مدیرکل دفتر فرهنگی و پیش گیری ستاد مبارزه با موادمخدر در این باره می گوید: آخرین بررسی ها و تحقیقات که با همکاری مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه بهزیستی و توان بخشی انجام شده، نشان می دهد که میانگین سنی معتادان 5/32 سال است که نسبت به سال های گذشته با اندکی تغییر، افزایش یافته است. وی می افزاید: این تحقیقات نشان می دهد که بیشترین معتادان (4/41 درصد) در گروه سنی 20 تا 29 سال قرار دارند و سن شروع اعتیاد در بازه زمانی 21 تا 22 سال و سن شروع مصرف تزریقی موادمخدر 26 سال است.وی درباره الگوی مصرف موادمخدر نیز اظهار می کند: این تحقیق نشان می دهد الگوی غالب مصرف موادمخدر در کشور به ترتیب تریاک، کراک و هروئین است و همچنین آمار، نشان می دهد که 34 درصد معتادان به تریاک اعتیاد دارند.
پلیس مبارزه با مواد مخدر چه می کند؟
موادمخدر از حیث تاثیر به سه دسته «توان افزا»، «سستی افزا» و «توهم زا» تقسیم می شوند و از نظر نوع ماده، به طبیعی مانند تریاک و کوکائین، نیمه مصنوعی مانند هروئین و کراکی که در ایران عرضه می شود یا همان هروئین فشرده و مخدر شیمیایی که همان شیشه و قرص های روان گردان است، تقسیم می شوند؛ در این میان به مخدرهای نیمه مصنوعی و مخدرهای شیمیایی، مخدر صنعتی نیز می گویند، چرا که در آزمایشگاه ها در آن ها تغییراتی ایجاد می شود و یا به طور کلی در آزمایشگاه ها تولید می شوند.کراک اصلی در این دسته بندی، جزو مواد مخدر توان افزاست، اما کراک عرضه شده در ایران مخدری سستی افزاست و متاسفانه روند مصرف این ماده در بین مصرف کنندگان رو به افزایش است.با وجود این نگرانی ها به نظر می رسد که وظیفه پلیس مبارزه با موادمخدر، حساس تر و جدی تر از قبل باشد، به خصوص وقتی کراک که از دیگر موادمخدر خطرناک تر است، به آرامی جای دیگر مواد را بگیرد.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر پایتخت در این باره نظرات قابل تاملی دارد. وی با بیان این که 99 درصد افرادی که برای اولین بار از کراک استفاده می کنند، به آن معتاد می شوند از «کراک» به عنوان مرگ بارترین و خطرناک ترین مخدر مصرفی حال حاضر در کشور یاد می کند. سرهنگ جواد «کشفی» ادامه می دهد: کراک از کمتر از دو سال پیش در ایران رایج شد و مصرف کنندگان حداقل در دفعات اول این گونه تصور می کنند آن چه مصرف می کنند، از کوکائین گرفته شده است.وی تاکید می کند: آن چه که به عنوان کراک در کشور فروخته می شود، هروئین با چهار برابر خلوص بیشتر و به تبع آن چهار برابر اثر مخرب بیشتر و مقادیری افزودنی زیان آور و خطرناک است، چرا که تاکنون کراک واقعی که از مشتقات کوکائین است و از مخدرهای توان افزا محسوب می شود و قیمت آن 40 تا 50 برابر هروئین است، وارد کشور نشده و هر چند آن هم اثرات زیان باری بر بدن دارد، اما اثرات مخرب کراکی که در حال حاضر در کشور توزیع و مصرف می شود (هروئین فشرده) چند صد برابر کراک اصل است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر پایتخت با بیان این که کراک (هروئین فشرده) از کشور افغانستان وارد ایران شده و سپس داخل کشور نیز به دست افراد سودجو، برخی مواد افزودنی بعضا مرگ آور به آن اضافه می شود، می گوید: در این رابطه بین پلیس مبارزه با موادمخدر و تشخیص هویت، همکاری های خوبی برای شناسایی محل هایی که ممکن است به عنوان مکانی برای ایجاد تغییر و افزودن ناخالصی به مواد مورد استفاده قرار گیرد، در حال انجام است.به گفته وی، نمی توان به زنده ماندن معتادان به «کراک موجود در ایران» بیش از دو سال پس از اعتیاد امید داشت، آن ها پس از اولین مصرف به سرعت به سوی مرگ قدم برمی دارند.رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر پایتخت با بیان این که مصرف شیشه در ردیف نگرانی ها قرار گرفته است، کراک را به عنوان تهدیدی برای جوانان تلقی می کند و می افزاید: این نوع ماده مخدر نه از نظر حجم و میزان بلکه از نظر دستگیری مصرف کنندگانش تهدید جدی برای جامعه به شمار می آید که آمار 35 درصدی دستگیری مصرف کنندگان کراک در هشت ماهه امسال (17 هزار و 902 نفر) خود گویای این حقیقت تلخ به شمار می آید.
«کشفی» همچنین برخورد با خرده فروشان و قاچاقچیان را از اقدامات جدی پلیس مبارزه با موادمخدر عنوان می کند و می افزاید: از ابتدای امسال تاکنون 45 هزار و 57 توزیع کننده و قاچاقچی موادمخدر توسط پلیس دستگیر شده اند که این آمار در مدت مشابه سال گذشته 33 هزار و 213 نفر بوده که این میزان دستگیری افزایش 37 درصدی را نشان می دهد.
ضمن این که در هشت ماهه امسال میزان افرادی که در رابطه با موادمخدر کراک دستگیر شده اند، 17 هزار و 909 نفر بوده که این آمار 35 درصد از افراد دستگیر شده در رابطه با موادمخدر را به خود اختصاص داده است.وی همچنین با بیان این که در زمان تعیین مجازات، کراک در ردیف هروئین قرار می گیرد و از این جهت مجازات ها برای مصرف و توزیع مواد، مجازات های بازدارنده نیست، تاکید می کند: هروئین فشرده یا همان کراک در کشور ما، با وجود اثر چندین برابری تخریبی بر ذهن و جسم، برای مجازات در ردیف هروئین قرار می گیرد.
علل افزایش مصرف
اما علت افزایش مصرف کراک نسبت به هروئین حداقل طی دو سال اخیر چیست؟
دکتر «عزیزی» معاون سابق پیش گیری بهزیستی استان تهران و درمان گر اعتیاد در این باره توضیح می دهد: کراک همان هروئین فشرده است منتها درصد خلوص آن از هروئین بیشتر است و طبیعی است که تخریب و عوارض آن نسبت به هروئین هم برای مصرف کنندگان بسیار بیشتر باشد.اما از آن جا که کراک خاصیت اعتیادآوری و نشئه کنندگی بیشتری دارد و راحت تر حس اعتیاد را در معتاد ایجاد می کند، نسبت به دیگر موادمخدر بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و این امر در حالی است که حتی تخریب چهره در افراد نیز توسط این ماده بیشتر از دیگر موادمخدر است.
«عزیزی» با بیان این که در حال حاضر کراک به وفور در دسترس است، اضافه می کند: یکی از خصوصیاتی که منجر به مصرف بیشتر کراک نسبت به هروئین شده است، مصرف ساده تر و بی بو بودن آن است به نحوی که اگر توسط افراد در منزل نیز مصرف شود، دیگران به دلیل همین بی بو بودن کمتر متوجه آن می شوند و از این جهت مصرف آن راحت تر از دیگر مواد است. به عبارتی حتی در خانه هم به راحتی می توان آن را استفاده کرد، کاری که بسیاری از جوانان آن را انجام می دهند و پدر و مادر هم از آن اطلاعی ندارند و یا مردی در خانه از آن استفاده می کند و همسرش از آن بی اطلاع است.وی با اشاره به این که متاسفانه انواع موادمخدر در حال حاضر به وفور و به راحتی در دسترس افراد است و از طرفی نیز تقاضا برای آن ها بالاست، می افزاید: بهترین برنامه برای به کنترل درآوردن مصرف موادمخدر و به ویژه کراک که در حال گسترش است، افزایش مراکز درمان اعتیاد است کما این که در حال حاضر بین 200 تا 300 هزار مصرف کننده در این مراکز تحت درمان هستند، از این رو توسعه این مراکز بهترین اقدامی است که می توان در شرایط فعلی انجام داد ضمن این که برخورد نیروی انتظامی هم با فروشندگان مواد و جمع آوری آن ها هم می تواند کمک کننده باشد.«عزیزی» دوران سربازی را یکی از موقعیت هایی عنوان می کند که باعث گرایش جوانان به سوی موادمخدر می شود و می گوید: به نظر می رسد بخشی که از آن غفلت شده است، جوان هایی هستند که به سربازی می روند. چرا که برخی سربازان طی این مدت، اعتیادشان ثابت و یا شروع می شود. یعنی اگر گاه گاهی مواد مصرف می کردند، طی دوران سربازی این روند برای آن ها تثبیت می شود و یا این که قبل از آن مصرفی نداشته اند در دوران سربازی این اعتیاد شروع می شود. به هر حال جوان به صورت رسمی می تواند در این مدت معتاد شود. از این رو به نظر می رسد برای این دوران برنامه ریزی دقیقی صورت نگرفته است.
به گفته وی مصرف کراک در پادگان ها به دلیل بی بو بودن این ماده و پیچیده نبودن مصرف آن به راحتی اتفاق می افتد.وی البته تاکید می کند: اما به هر صورت، تخریب کراک بسیار بالاست و با هیچ کدام از مواد دیگر مانند هروئین، تریاک و شیره قابل مقایسه نیست ضمن این که تمایل به ترک در افرادی که کراک مصرف می کنند، کمتر است و درمان هم در مورد آن ها سخت و پیچیده تر است، در حالی که اگر این افراد بتوانند در درمان باقی بمانند، بعد از یکی دو هفته از نظر جسمی کاملا رو به بهبودی می روند.«عزیزی» تصریح می کند: در عین حال این نکته را نباید فراموش کرد که چون کراک نسبت به دیگر مواد سنگین تر است و قدرت تخریب بالا دارد، مرگ و میر هم در این افراد بالاتر است.
چنین به نظر می رسد که باز هم زنگ خطر برای مسئولان و خانواده ها این بار به وسیله ماده ای بی بو با مصرف راحت و بی دردسر به صدا درآمده است. خطر مصرف «کراک» را در بین جوانانمان، بیشتر جدی بگیریم./خراسان
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK