موسوی- نبود کشتارگاه بهداشتی دام در شهرهای آیسک و سه قلعه شهرستان سرایان و اخطاریه های شهرداری، دامداران و متولین قصابی ها را در این دو شهر سرگردان کرده و بر سر دو راهی قرار داده است.
یکی از دامداران و عرضه کنندگان گوشت قرمز در شهر آیسک در این خصوص گفت: با وجود تاکیدهای بهداشتی درباره بیماری های مشترک انسان و دام، ذبح دام در این شهر به روش سنتی و در منازل و یا مغازه های قصابی و به صورت غیر مجاز انجام می شود و تاکنون برای سازماندهی و ساخت کشتارگاه اقدام نشده و شهرداری تاکنون اخطارهایی صادر کرده است اما به دلیل نبود کشتارگاه نمی توان اقدام مناسبی در این خصوص انجام داد. ...
وی افزود: کشتارگاه موجود در شهر سه قلعه که بیش از 30 سال قدمت دارد و با شرایط و ظرفیت روستایی احداث شده خود منشاء بسیاری از معضلات بهداشتی و باعث نگرانی دامداران، عرضه کنندگان و کاهش استقبال از این مکان شده است.یکی از دامداران شهر سه قلعه هم افزود: بیشتر دامداران، کشتار دام را در منازل انجام می دهند و با توجه به این که بیشترین آمار دام شهرستان سرایان مربوط به بخش سه قلعه است بنابراین احداث کشتارگاه در این مناطق ضروری است.شهردار آیسک در پاسخ به سوال خبرنگار ما با تایید نبود کشتارگاه در این شهر و نیاز مبرم به احداث کشتارگاه گفت: در حال حاضر کار کشتاردام در منازل و قصابی ها انجام شده و با وجود نظارت شدید به دلیل این که کشتار و عرضه دام در بافت مسکونی انجام می شود احتمال شیوع بیماری ها و تهدید سلامت شهروندان وجود دارد.
سنگی افزود: شیوه کنونی کشتار دام و دفع فضولات آن برای شهروندان مشکلاتی ایجاد می کند شهردار سه قلعه هم ایجاد کشتارگاه بهداشتی دام را از خواسته های مردم و از امور در دست اقدام شهرداری عنوان کرد و گفت: تنها کشتارگاه کوچک این شهر مشکلات بهداشتی دارد و نمی تواند حجم زیاد مراجعان را پاسخگویی کند.
حسن نیا گفت: تاکنون چند بار از سوی مراکز بهداشت بر تعطیلی این مکان تاکید شده ولی به دلیل نیاز شدید شهر سه قلعه، با اصرار شهرداری کشتارگاه مورد استفاده قرار گرفته است چون در صورت تعطیلی سرگردانی مردم بیشتر خواهد شد.وی اضافه کرد: در جلسات مکرر کشتار دام در شهرهای هم جوار به ویژه سرایان در نظر گرفته شده ولی این موضوع امکان پذیر نیست و هزینه های گزافی را بر دامدار تحمیل می کند.
شهروندان آیسک و سه قلعه یادآور شدند که احداث کشتارگاه با استاندار و تیپ مشخص شده از سوی دامپزشکی از عهده شهرداری ها ساخته نیست و نیازمند اعتبار ویژه است.
آنان فرمودند: در صورت اختصاص کل اعتبارات دو ساله شهرداری های آیسک و سه قلعه، باز هم این کار نشدنی است.معاون اجرایی فرمانداری سرایان هم از تشکیل کمیته امور کشتارگاه های برای ساماندهی کشتار دام و رفع نواقص در این خصوص خبر داد و گفت: حجم بالای دام در این شهرستان احداث میدان عرضه و نگهداری دام را ضروری کرده است.
تیموری افزود: در صورت تمایل بخش خصوصی برای احداث کشتارگاه حمایت های لازم انجام خواهد شد.
وی افزود: احداث کشتارگاه در پیشنهادات اعتباری ارائه شده و در صورت تامین اقدام لازم انجام خواهد شد./ر.خراسان