جلوی ابزاری شدن امنیت انسانی توسط برخی قدرت ها را باید گرفت
سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو گفت: باید از تحمیل یک رویکرد خاص در زمینه مفهوم امنیت انسانی بر کل جوامع و ابزاری شدن این مفهوم از سوی برخی قدرت ها جلوگیری شود.محمد رضا مجیدی در همایش بین المللی امنیت انسانی در بیرجند افزود: امنیت انسانی با زندگی روزمره شهروندان گره خورده است و رابطه مستقیم با مباحث توسعه انسانی و حقوق بشر دارد.وی ادامه داد: با توجه به تحفظی که از آغاز راه از سوی کشورهای در حال توسعه و غیر متعهد نسبت به طرح این موضوع در سازمان های بین المللی صورت گرفته است باید سهم و نقش این کشورها در فرآیند به کارگیری این مفهوم و نقد و بررسی آن بیشتر شود. وی گفت: جایگاه ایران در این منطقه از یک سو و تعریف چشم انداز 20 ساله توسعه ملی در این ظرف منطقه ای توجه خاص به مطالعات غرب آسیا را مورد تاکید قرار می دهد. وی افزود: ...
زندگی انسانی در محیطی مطبوع و با آرامش خاطر نیازمند جامع نگری و همه جانبه نگری به ابعاد گوناگون مادی و معنوی انسان است که جهان بین المللی بهترین پشتوانه برای این نگاه جامع بوده و از امتیازات غرب آسیا به عنوان خاستگاه ادیان بزرگ الهی به شمار می آید.
استاندار خراسان جنوبی هم گفت: در بسیاری از نقاط جهان به خاطر فشارهای قدرت های زورگو از طرق مختلف نظامی و فرهنگی، عدالت اجرا نمی شود.
سید صولت مرتضوی اظهار داشت: با حضور قدرت های اشغالگر در افغانستان و عراق، آینده منطقه نگران کنندهاست. وی با اشاره به گسترش اقدامات تروریستی توسط آمریکا افزود:ایران با حداقلکمک های مالی از سازمان ملل در مقابل تهدیدات ایستادگی کرده و لحظه ای از انجام وظیفه انسانی دریغ نکرده است. مرتضوی ابراز امیدواری کرد برگزاری این همایش در ایران و خراسانجنوبی بتواندراهکارهای شایسته ای در راستای امنیت ملی ارائه کند. وی افزود: در حال حاضر خراسان جنوبی به دلیل بالا بودن ظرفیت های فراوان و 462 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان از توجه ویژه ای در کشور برخوردار است.
رئیس مجمع نمایندگان استان هم گفت: امروزه دلیل تمام ناامنی ها برای انسان قدرت های سلطه گر هستند.
حجت الاسلام ابراهیمی افزود: مظلومیت کشورهایی چون افغانستان ناشی از سلطه سلطه گران است و هر کجا ناامنی وجود دارد به نحوی دست سلطه گران مشاهده می شود.
وی به افزایش تولید مواد مخدر طی چند ساله اخیر اشاره کرد و گفت: متاسفانه موادمخدر به جای این که کم شود چندین برابر شده و حتی توسط برخی افرادی که امنیت انسانی کشور را به عهده دارند ترانزیت می شود و این شرم آور است.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران و دبیر علمی همایش هم گفت: طی این همایش دو روزه، پس از یک دهه از طرح موضوع امنیت انسانی، نتایج نظری و کاربردی آن برای کشورهای غرب آسیا توسط صاحبنظران علاقه مند به این مفهوم مورد بررسی و نقد علمی قرار می گیرد.
دکتر محمدرضا سیدآبادی افزود: گفتمان های امنیت انسانی، بنیادهای فرهنگی و اجتماعی امنیت انسانی، رویکردهای کشورهای در حال توسعه به امنیت انسانی، امنیت انسانی و تنوع فرهنگی، آسیب شناسی امنیت انسانی و موانع فراروی امنیت انسانی از جمله موضوعات مربوط به محورهای این همایش است.
به گزارش خبرنگار ما در بخشی از پیام هان کانلی (qunli han) نماینده یونسکو به این همایش نیز آمده این همایش فرصت های ویژه ای را برای دانشمندان و کارشناسان فراهم می کند تا بتوانند ابعاد منطقه ای و عوامل دیگر مربوط به امنیت ملی را بررسی کنند.
در بخش دیگر این پیام آمده: از طرفی شاهد تغییرات فراوان در زمینه های اقتصادی و انسانی هستیم و از طرف دیگر تهدیدات فراوانی مانند بلایای طبیعی ، انتشار بیماریهای جدید، فقر شدید، سقوط فرهنگها و ارزشهای اجتماعی و انسانی برای جمعیت انسانی وجود دارد که بسیاری از این تهدیدات را نمی توان در نظام امنیت ملی بررسی کرد و برای پاسخ به این مشکلات که گونه ای جدید از تهدید برای انسانیت و اجتماع به شمار می روند، باید سیستم و تعریفی جدید ارائه کرد.
این پیام می افزاید در بخش دیگر پیام آمده: تهدیدات می توانند حاصل جوانب اقتصادی باشند و بحران مالی جهانی که هم اکنون شاهد آن هستیم مقدمه ای برای شروع این تهدید است، اگر سیاست های امنیتی دقیق ایجاد و اعمال نگردد سونامی اقتصادی جهانی می تواند تهدید جدی برای امنیت انسانی به شمار آید لذا نیاز دارد که سریعا منابعی را گردآوری کنیم تا عوامل پیدایش این خطرات را بررسی کنند./ر.خراسان