قاسمی- مسکن و شهرسازی بنابر اعلام عضو شورای شهر با طرحی که مغایر اصول شورای عالی شهرسازی است موافقت کرد.
یک عضو شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: در جلسه ای با حضور مسئولان مسکن و شهرسازی استان، افزایش 15 هکتار به حریم دهلکوه مطرح شد که به گفته معاون این سازمان، افزایش محدوده روستاهای حریم شهر بر اساس ضوابط شورای عالی شهرسازی ممنوع است.مهندس میری گفت: ناهماهنگی هایی وجود دارد و طبق نظر رئیس شورا با اقداماتی که در اطراف شهر انجام می شود حاشیه نشینی را در دهلکوه، چهکند و... به دنبال خواهد داشت بنابراین به سازمان مسکن و شهرسازی اعلام شد که به جای افزایش محدوده دهلکوه، این روستا جزو شهر محسوب شود تا در دو طرف کمربندی، 2 قانون اعمال نگردد.گر چه در سمت غرب بیرجند و شهر خوسف به لحاظ فراهم بودن امکانات و زیرساخت ها برای توسعه شهر بیرجند مناسب تر است.
گسترش شهر به طرف روستای دهلکوه، در آینده شهرداری را با مشکلات اساسی مواجه می کند اما با وجود مخالفت با توسعه دهلکوه در کمیسیون اصلی با این موضوع موافقت شد. ...
مشاور شهرسازی در طرح تفضیلی، مسیر توسعه شهر را مشخص کرده بنابراین به پیشنهاد مهندس فخار عضو دیگر شورا از رئیس سازمان مسکن و شهرسازی، درخواست پاسخ از وی و ارسال نامه ای مبنی بر مغایر نبودن مسیر توسعه با طرح تفضیلی مطرح شد.
به عقیده وی روستای دهلکوه بهترین گزینه نیست و حاجی آباد و امیرآباد به لحاظ قرار داشتن در حاشیه بلوار و در صورت ارائه قواعد شهرستان به عنوان شهرک قابلیت اتصال به شهر بیرجند را دارند.به گفته وی علت ساخت و توسعه مسکن غیر مجاز اجرای طرح های کارشناسی نشده است.در دشت چهکند بنیاد مسکن با هدف خیر ساخت و ساز کرد اما برخی مردم از این موقعیت سوء استفاده کردند.فروزانفر رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند نیز با تایید این مطالب گفت: بنیاد مسکن متولی، ساخت مسکن در روستاهاست.احداث بنا در کنار شهرها مشکل حاشیه نشینی، معضل فرهنگی و... به دنبال دارد.مهندس فخار تاکید کرد: در اراضی پادگان 400 هکتار طرح تفضیلی دیده شده بنابراین افزایش حریم شهر باید بررسی شود.در این جلسه نامه تعدادی از فرهنگیان واقع در شمال شهر که از یک ماه و نیم قبل در این منطقه ساکن شده اند مطرح شد.
راه اندازی اتوبوس در این مسیر، استقرار نانوایی سیار، توجه به توسعه فضای سبز، ارائه خدمات شهرک گاز، تخلیه زباله و نام گذاری محل در این نامه درخواست شده بود.اعضای شورای شهر با اشاره به نارضایتی های مردم از کیفیت نان، برگزاری جلسه با حضور فرماندار و مسئولان مربوطه برای رسیدگی به صف های نان، شیر، گاز و ... را تایید کردند.پاسخ شورای عالی استان ها به شهرداری بیرجند برای تعیین تکلیف اجرای پروژه های عمرانی و نحوه نظارت شورا هم خوانده شد که طبق آن طرح هایی با برخورداری از مصوبه مجلس شورای اسلامی نیاز به دستور شورای شهر نداشته اما پروژه مصوب هیئت دولت و وزرا باید به تایید شورای اسلامی شهر برسد.طبق تصمیم اعضای شورای شهر، برای اعلام نظر به شهردار، جلوگیری از اشتباه و دریافت پاسخ در خصوص آخرین اقدامات انجام شده برای صورت جلسه مصوبات رجایی 18، قرار شد شهردار به جلسه شورا دعوت شود.
ایجاد پارک کودک در یکی از بوستان های شهر و احداث در پارک نیلوفر به دلیل هم جواری با یک مرکز فرهنگی هنری از دیگر موارد عنوان شده در جلسه بود که با نظر اعضای شورا در طراحی های بعدی، پارکی برای کودکان پیش بینی می شود.
در این نشست نامه شهرداری مبنی بر مزایده گذاشتن کیوسک ابتدای خیابان مدرس به دلیل بی رغبتی مطبوعات برای حضور در مزایده مطرح شد و در این خصوص مهندس فخار معتقد بود که باید نیاز فرهنگی شهر در اولویت باشد و در صورت تمایل مطبوعات از طریق صنف مربوطه و ... اقدام شود.اعضا تصمیم گرفتند فعلا از واگذاری این کیوسک خودداری شود تا مکاتبات لازم به عمل آید.به نظر دکتر زنگویی اجرای طرح جامع در نقاط مختلف شهر و استقرار کیوسک های مطبوعاتی، اشتغال و درآمدزایی به دنبال خواهد داشت بنابراین بررسی اقدامات شهرهای دیگر در این زمینه در دستور کار قرار گرفت.در ادامه پیشنهاد سازمان تاکسی رانی برای تصویب تعرفه تاکسی ون به میزان یک میلیون و 200 هزار ریال عنوان شد.با بررسی بهای خدمات سایر تاکسی ها هم برای تشویق صنف مربوطه تعرفه قبلی به میزان 600 هزار ریال به تایید حاضران رسید.بعلاوه اعضای شورای شهر با ایجاد بازارچه سنتی با مالکیت شهرداری بیرجند و همکاری میراث فرهنگی طبق مقررات موافقت کردند.در این جلسه شورا درخواست شهرداری بیرجند برای تغییر آرم این مجموعه مطرح و با این پیشنهاد مخالفت شد.همچنین حضور شهردار بیرجند در کنفرانس تایلند تایید نشد.در ادامه شورای شهر نامه های چند شهروند را مطرح و تصمیماتی هم گرفتند./خراسان