قاسمی- خراسان جنوبی قبل از تقسیم استان در طرح توسعه شرق کشور هیچ نقشی نداشت.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: این طرح برای استان های شرق کشور دیده شده و کشورهای آسیای میانه (افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و...) در آن مشارکت دارند، طرح توسعه کار سازنده ای است ولی قبل از تقسیم استان (خراسان جنوبی ) جنوب خراسان در آن هیچ نقشی نداشت.
صابری با اشاره به پیگیری انجام شده بعد از تشکیل خراسان جنوبی و لحاظ شدن در طرح یاد شده ادامه داد: ترانزیت به میل 78 و استان فراه افغانستان، رسیدگی به محورهای مواصلاتی شمال-جنوب و شرق غرب کشور اعم از احداث باند دوم، راه آهن و... با توجه به قرار داشتن خراسان جنوبی در این محور از جمله مصوبات در طرح توسعه شرق کشور است.
به گفته او در همایش بر پا شده در تهران، توسعه بنادر چابهار مبنا شده که با این اقدام، پیشرفت در خراسان جنوبی نیز حاصل خواهد شد و این دو به هم مرتبط است.
وی افزود: طرح توسعه شرق کشور در برنامه پنجم توسعه اثرگذار است و باید از این برنامه، سهم استان را به خوبی گرفت که با توجه به برگزاری هر ساله همایش، اجرای آن در خراسان جنوبی پیگیری می شود.وی راه آهن، ترانزیت، احداث باند دوم نهبندان-بیرجند را از جمله موارد مصوب طرح توسعه کشور در حوزه انتخابی خود عنوان کرد که در حال مطالعه، پیگیری و اجراست.
معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان جنوبی نیز در خصوص طرح یاد شده توضیح داد این طرح با برگزاری جلسات مناسب از 2 سال قبل فعال شده است که در مورد مسائل امنیتی، قرارگاه حضرت رسول اکرم (ص) در شرق کشور مستقر شده است.
فرهادی از کلیات این طرح به انجام برخی پروژه های مشترک اشاره کرد که مردم ساکن شرق کشور می توانند از آن استفاده کنند.وی احداث راه آهن، انتقال گاز از عسلویه، ایجاد صنایع بزرگ مانند پتروشیمی، فولاد، توسعه دانشگاهی شرق کشور مانند دانشگاه صنعتی شرق بیرجند و... را از موارد پیشنهاد شده در طرح توسعه شرق کشور عنوان کرد خیلی ها مصوب شده و در حال انجام است./خراسان