مسعودی نسب: شبانه روزی شدن مرکز درمانی شهر مود از خواسته های اساسی مردم و مسئولان این منطقه است.یکی از مراجعه کنندگان به مرکز درمانی مود گفت: با این که مدت زیادی از تاسیس درمانگاه شهر می گذرد اما امکانات چندانی به آن اضافه نشده است و این مرکز درمانی جوابگوی جمعیت شهر و نیاز مردم نیست.
یکی دیگر از شهروندان هم افزود: این که مرکز درمانی مود شبانه روزی نیست ولی پزشکان و پرسنل آن در شب نیز به مراجعان خدمات ارائه می کنند که این امر نشان دهنده حس هم دلی و روح والای آنان است.وی اظهار امیدواری کرد: مسئولان مربوط هرچه سریع تر مشکلات درمانگاه شهر مود را بر طرف کنندتا مردم روستاهای اطراف نیز بهتر از امکانات شبانه روزی این مرکز بهره مند شوند.مسئول مرکز درمانی مود هم در این خصوص گفت: این درمانگاه مدت زیادی است که فعال است و در حال حاضر 2 پزشک خانواده در این مرکز به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند؛ در حالی که امکانات درمانگاه از لحاظ پزشک، پرستار، پرسنل در سطح درمانگاه شبانه روزی نیست....
فرشته صمدی از شبانه روزی شدن این مرکز خبر داد و افزود: این طرح در مجلس هم به تصویب رسیده ولی تاکنون بودجه آن ابلاغ نشده است. امیدواریم تا یک سال آینده این مرکز شبانه روزی شود زیرا در این صورت امکانات آن از نظر پزشک، پرستار هم افزایش و گستره خدمات رسانی به مردم هم ارتقاء خواهد یافت.
درمانگاه شهر مود در حال حاضر دارای یک واحد آزمایشگاهی است که در یک شیفت صبح تا ظهر فعال است و آزمایش های اولیه در این مرکز انجام می شود.
وی ادامه داد: واحد اورژانس شامل خدمات پانسمان، تزریقات، نوار قلب و واحد سرم ترابی نیز در این درمانگاه فعال است و به مراجعان خدمات ارائه می کند.به گفته وی واحد اداری درمانگاه اعم از بهداشت محیط و خانواده و مبارزه با بیماری ها در حال حاضر به دلیل کمبود نیرو توسط یک نفر اداره می شود.
وی اضافه کرد: واحد اسمیر و مامایی و همچنین واحد دندان پزشکی درمانگاه با 2 پزشک هم اکنون به ارائه خدمات می پردازد.
وی با اشاره به فعال بودن تیم سیار مرکز درمانی شهر مود گفت: این تیم برنامه گردشی را 4 روز در هفته و در روستا های بشکز، اسفزار، حاجی آباد و شواکند و همچنین فنود و استانست انجام می دهد. همچنین روزهای سه شنبه هر هفته هم تیم سیار به روستا های دور افتاده و مناطقی که خانه بهداشت ندارد مراجعه می کند و به بررسی و درمان وضعیت بهداشتی مردم می پردازد.
وی اطلاعات بهداشتی مردم روستاهای مود را غنی دانست و گفت: این مسئله مدیون تلاش های بهورزان منطقه است که از طریق خانه های بهداشت آموزش های لازم را به مردم ارائه می کنند.
وی در خصوص مشکلات و کمبود های مرکز درمانی شهر مود گفت: در حال حاضر امکانات این مرکز در حد یک درمانگاه شبانه روزی نیست و این مسئله همت خیران و مسئولان امر را می طلبد تا با شبانه روزی کردن مرکز درمانی بخش زیادی از مشکلات مردم شهر و به ویژه اهالی روستا های اطراف برطرف شود.
وی با بیان این که هیچ یک از ساختمان های درمانی شهر مود از استاندارد های درمانگاه شبانه روزی برخوردار نیست، افزود: با توجه به این در حاضر در مرکز خانه بهداشت شهر که توسط یک خیر احداث شده است خدمات بهداشتی درمانی ارائه می کنیم، ساخت یک فضای بزرگ و استاندارد برای درمانگاه ضروری است.
وی تصریح کرد: ما هم اکنون با دو پرستار این مرکز را به صورت شبانه روزی اداره می کنیم که با توجه به توان محدود هر فرد نیاز به نیروهای بیشتر احساس می شود که در این خصوص تاکنون پی گیری هایی انجام شده اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
پزشک خانواده مرکز درمانی مود هم خاطرنشان کرد: عمده مشکل مردم شهر مود شبانه روزی نبودن این درمانگاه است در حالی که مردم به خیال شبانه روزی بودن آن به این مرکز مراجعه می کنند و با درهای بسته درمانگاه روبه رو می شوند. ما با این که در ساعت غیر اداری فقط بیماران اورژانسی را معاینه می کنیم مجبوریم به همه مراجعان خدمات ارائه دهیم.
به گفته دکتر امیرمسعود زاهدی فرد مشکل عمده پزشکان خانواده این است که افرادی غیر از صاحب دفترچه بیمه برای مهر کردن دفترچه مراجعه می کنند که این مسئله باعث ایجاد مشکلاتی برای ما می شود.وی کمبود نیرو را مشکل مهم مرکز درمانی مود عنوان کرد و افزود: با توجه به میزان مراجعات به این مرکز نیروی فعلی جوابگوی نیاز مردم نیست و برای ارائه خدمات مطلوب تر نیاز به افزایش کادر درمانی است.
مسئول درآمد مرکز درمانی مود هم از کمبود نیرو گلایه کرد و افزود: گاهی اوقات به علت کمبود نیرو یک نفر کار چند نفر را هم انجام می دهد، در حالی که از حد توان افراد خارج است.
سرزهی خواستار تسریع در روند شبانه روزی شدن این مرکز شد و خاطرنشان کرد: شب های بسیاری از اهالی روستاها به این مرکز مراجعه می کنند و توقع ارائه خدمات و امکانات شبانه روزی دارند اما متاسفانه تجهیزات این مرکز در طول 23 سال سابقه کار افزایش چندانی نداشته است.وی که سال های پایانی خدمت خود را می گذراند، از مسئولان خواست به فکر بیماران بد حالی باشند که نیمه های شب به این مرکز مراجعه می کنند و با دیدن درهای بسته ناامید می شوند./خراسان