دکتر رضا قادری، متخصص پوست و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند به عنوان یکی از نمایندگان علمی کشورمان در هجدهمین کنگره آکادمی بیماری های پوست اروپا شرکت کرده است.
به منظور اطلاع از دستاوردهای این سفر علمی گفتگویی با وی انجام دادیم.
دکتر قادری با بیان این که هجدهمین کنگره آکادمی درماتولوژی و نورولوژی اروپا در کشور فرانسه برگزار شد می گوید: در این کنگره جامع و معتبر که از تاریخ 17 الی 21 سپتامبر 2008 میلادی برابر 27 الی 31 شهریور ماه 1387 در شهر پاریس برگزار شد، متخصصان پوست و زیبایی بیش از یکصد کشور جهان به خصوص از کشورهای اروپایی و آمریکایی مثل فرانسه، انگلستان، آلمان، اتریش، پرتغال، آمریکا، کانادا و همچنین از کشورهای آسیایی و آفریقایی و استرالیا شرکت کردند....
وی در خصوص محورهای همایش می افزاید: محورهای اصلی بحث ها و مقالات کنگره در زمینه بیماری های مختلف پوست و ضمایم بود و در پانل ها و سمپوزیوم های مختلفی که در این 5 روز برگزار شد به مسائل مربوط به روش های تشخیصی و درمانی جدید، جراحی های پوست و زیبایی و لیزر پرداخته شد و البته یکی از مباحث مهم کنگره که بیشتر مورد توجه قرار گرفت در زمینه مراقبت از پوست و ترمیم زخم ها بود.
ارائه دهنده مقاله در این کنگره در خصوص عناوین دو مقاله ارائه شده متذکر می شود: یکی از مقاله های ارائه شده یک طرح تجربی در زمینه ترمیم زخم در حیوانات آزمایشگاهی بود که با همکاری دکتر محمد افشار انجام شد و مقاله دوم نیز مربوط به یک کارآزمایی بالینی در زمینه درمان خارش بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز است که با همکاری دکتر مهیار محمدی انجام شده است.
دکتر قادری با اشاره به نحوه و نتایج طرح تجربی ترمیم زخم در حیوانات آزمایشگاهی، می گوید: درمان بیماران مبتلا به زخم های پوستی در بین پزشکان و جراحان متخصص جراحی زیبایی پوست همواره به عنوان یک چالش بزرگ مطرح بوده است.وی می افزاید: بر اساس شواهد اولیه عسل می تواند به عنوان یک ماده درمانی طبیعی ساده، موثر، ارزان و مطمئن برای تسریع بهبود زخم به کار رود اما برخی پژوهشگران هر نظریه ای در مورد این که درمان با عسل در علم پزشکی جدید در خور توجه و قابل ملاحظه است را رد می کنند.
وی اضافه می کند: بر اساس مطالعاتی که بهبود زخم ها را با استفاده از عسل و روغن حیوانی مطرح کرده است پیش بینی شد که عسل و روغن حیوانی بهبود زخم های تمام ضخامت پوستی را تسریع خواهد کرد.
وی هدف از انجام طرح را مقایسه میزان اثربخشی عسل و روغن حیوانی در تسریع بهبود زخم های عمیق پوستی در موش عنوان می کند و ادامه می دهد: در این مطالعه تجربی در مجموع 18 موش مذکر از گونه N.mri انتخاب و نوع جراحی با ایجاد یک زخم با ضخامت 2 میلی متر در پوست قسمت پشت موش ها تحت بیهوشی عمومی انجام شد.
به گفته وی این مطالعه در 3 گروه شامل گروه کنترل که در آن پانسمان ساده زخم با گاز استریل انجام شد، گروه عسل که در آن کاربرد موضعی روزانه یک بار عسل طبیعی بر روی زخم صورت گرفت و گروه روغن حیوانی که در این گروه نیز کاربرد موضعی روزانه یک بار روغن حیوانی بر روی زخم انجام شده 6 موش برای هر گروه مطالعه به عنوان نمونه انتخاب شدند.وی در خصوص مدت مطالعه تصریح کرد: موش ها در روزهای چهارم، هفتم و دهم پس از عمل جراحی برای نشان دادن مراحل مختلف بهبود زخم مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی روش های ارزیابی گروه ها را این گونه بیان می کند: بررسی پاتولوژی ماکروسکوپیک پوست از نظر وجود عفونت، جدا شدگی لبه های زخم و ترمیم و ارزیابی بافت شناسی محل زخم از لحاظ میزان بهبودی از جمله روش های ارزیابی مورد استفاده دراین مطالعه بود.وی می افزاید: یافته ها و نتایج این مطالعه نشان داد عسل بیشتر از روغن حیوانی و گروه کنترل باعث افزایش تشکیل بافت جوانه ای، تراکم و فعالیت فیبر ها، کراتینیزاسیون سطح زخم، ضخامت غشای پایه و اپیدرم و ضخامت فیبرهای کلاژن شد.
وی تصریح کرد: در واقع عسل بیش از روغن حیوانی و گروه کنترل، عفونت، التهاب و جداشدگی لبه های زخم را کاهش داد.
وی نتیجه نهایی مطالعه را این گونه عنوان می کند: عسل بیشتر از روغن حیوانی و گروه کنترل بهبود زخم های عمیق پوستی را در موش ها تسریع می کند.نتایج و نحوه انجام مطالعه دیگر این متخصص پوست در شماره بعدی به اطلاع خواهد رسید./خراسان