وزیر رفاه و تامین اجتماعی درباره پرداخت حقوق بازنشستگان بر اساس قانون خدمات کشوری، گفت: از مهر ماه، افزایش حقوق بازنشستگان بابت اجرای قانون خدمات کشوری به صورت نقدی پرداخت خواهد شد.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا مصری در جمع خبرنگاران با بیان این که در حال حاضر مشغول صدور احکام جدید بازنشستگان هستیم، ادامه داد:مطالبات بازنشستگان از اول مهر ماه سال گذشته تا اول مهر ماه امسال به صورت سهام واگذار می شود. وی ادامه داد: بر اساس درخواست ما از خزانه، اگر بانک ها و سیستم پرداخت جواب بدهد، از مهر ماه حقوق بازنشستگان بر اساس قانون خدمات کشوری پرداخت می شود که به احتمال 99درصد این اتفاق می افتد....
80 درصد احکام بازنشستگان صادر شده است
مصری یادآورشد: همکاران ما صدور احکام بازنشستگی نزدیک به 900هزار بازنشسته را از ابتدای مهر ماه آغاز کرده اند و تا به حال بیش از 80درصد احکام صادر شده است. وزیر رفاه و تامین اجتماعی در پاسخ به این سوال که این پرداخت نقدی افزایش حقوق ناشی از اجرای قانون خدمات کشوری تا چه زمان ادامه خواهد یافت، اعلام کرد: این رویه تا زمانی که پول داریم ادامه خواهد یافت، قانون گذار برای این امر 740میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است و اگر این تخصیص ها ادامه پیدا کند، پرداخت ها نیز ادامه می یابد، در غیر این صورت مطالبات به عنوان دیون مطرح می شود که البته این بحث هنوز نهایی نیست.
مصری در ادامه با بیان این که آماده واگذاری سهام ناشی از افزایش حقوق بازنشستگان بر اساس اجرای قانون خدمات کشوری هستیم، گفت: پرداخت سهام به بازنشسته ها یک فرصت و یک تهدید است، اگر بازنشستگان از آن به عنوان یک فرصت استفاده کنند، مطالبات آن ها را به عنوان مثال به صورت سهام پتروشیمی به آنان واگذار می کنیم،اما اگر فردای پرداخت، 2میلیون بازنشسته برای فروش این سهام به بورس مراجعه کنند، چون معادله عرضه و تقاضا در بورس به هم می خورد، ارزش سهام این افراد به شدت پایین می آید که این یک تهدید است. وی افزود: هنوز این اطمینان برای ما به وجود نیامده است که به عنوان نمونه، ارزش سهام یک میلیونی بازنشسته ها بر اثر عرضه زیاد در بازار بورس، به رقم پایینی در حدود 100هزار تومان نرسد، لذا ترس ما این است که با عرضه سهام ها در بازار بورس، ارزش سهام بازنشسته ها از بین برود. وزیر رفاه و تامین اجتماعی درباره راهکار برطرف کردن این تهدید، گفت: وزارت رفاه و تامین اجتماعی برای حل این معضل پیشنهادی دارد که به دنبال قانونی کردن آن است و بر اساس آن پیشنهاد کرده ایم که به جای این که سهام را به بازنشسته ها بدهیم و به طور ناگهانی دو میلیون فروشنده در بازار، سهام عرضه کنند، بیاییم سهام را از طرف بازنشستگان و به تدریج برای پذیرش بازار عرضه کنیم، بدون این که قیمت سهام کاهش پیدا کند و به تدریج پولی را که از آن حاصل می شود، به بازنشسته ها بدهیم. وزیر رفاه و تامین اجتماعی دیروز همچنین در همایش ملی توسعه مشارکت های مردمی گفت: دید کمک به محرومان باید از شناسایی نقاط «آسیب پذیر» به شناسایی و تقویت «توانمندی »های محرومان تغییر کند.وی با طرح این سوال که آیا فقرا نیز سرمایه دارند یا نه، گفت: اگر سرمایه فقرا را شناسایی کنیم، بقیه راه فقرزدایی کار خیلی سختی نیست، تنها سرمایه وجودی فقرا کار است و خانواده های محروم و فقیر تنها سرمایه ای که می توانند بر اساس آن برنامه ریزی داشته باشند، کار کردن است، بنابراین اگر این سرمایه موجود را به عنوان محور فقرزدایی قرار دهیم، راه قابل دسترسی را طی خواهیم کرد.
قیمت سبزی در اظهارات وزیر
مصری افزود: ما باید یک سری هزینه ها را برای شکوفایی این استعدادها صرف کنیم، تا این نیروی کار را مولد و بعد از آن برای رفع فقر استفاده کنیم. وی با ذکر یک مثال درباره ایجاد کار و تولید سرمایه، گفت: افرادی هستند که با فروش سبزی و تره بار امرار معاش می کنند و در حالی که سبزی را از زمین های زراعی کیلویی 60تومان می خرند، آن را پس از پاک و بسته بندی تا کیلویی 2هزار تومان به فروش می رسانند که در این زمینه ما می توانیم، وارد عمل شویم و با ایجاد بسترهای لازم برای تولید کار، فقرزدایی کنیم. پس از این مثال، عدهزیادی از حاضران در واکنش به قیمت اعلامی سبزی از سوی وزیر اعتراض کردند و به وی گفتند که قیمت سبزی در میادین میوه و تره بار حدود 600تومان و در مزارع سبزی کاری حدود 400تومان است و وزیر نیز پاسخ داد که مدت هاست از زمین زراعی سبزی خریداری نکرده است، اما هر بار که به میادین میوه و تره بار مراجعه می کند، سبزی کیلویی 300تومان می خرد. وی در ادامه بیان کرد: برای کاهش پایدار فقر باید توجه به سرمایه فقرا، یعنی کار کردن در دستور کار قرار گیرد. وزیر رفاه و تامین اجتماعی با اشاره به سابقه کاری خود در کمیته امداد امام خمینی (ره) در گذشته، اظهار کرد: اگر بار دیگر به گذشته کاری خود در کمیته امداد امام خمینی (ره) بازگردم، حرف ها و تفکرات زمان خود را قبول ندارم، چرا که تا دیروز، سرمایه را برای فقرا، تحت پوشش بودن زیر کمیته امداد امام خمینی (ره) قلمداد می کردم و سرمایه کار آن ها را نادیده می گرفتم که در این صورت این افراد دیگر هیچ نیازی به کار و تلاش نخواهند داشت، چرا که هر چه بخواهند کمیته امداد فراهم می کند. وی افزود: در آن زمان چون فقط به دنبال آسیب بودیم و آن عامل را به عنوان معیار ارائه خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) پذیرفته بودیم، دیگر با توانمندی های افراد کاری نداشتیم، اما اکنون دید ما باید به سمت توانمندی افراد محروم تغییر کند.
وی تاکید کرد: فقط افزایش کمیت در کارهای امدادی نباید مورد توجه قرار گیرد، جلب مشارکت های مردمی اگر به سمت رقم و عدد حرکت کند، به یک عدد خاص می رسد، اما اگر برای کیفی سازی مشارکت ها و فقرزدایی حرکت کنیم، به بی نهایت می رسیم. وزیر رفاه و تامین اجتماعی خطاب به امدادگران کمیته امداد امام خمینی (ره) اعلام کرد: اگر حمایت کردن به تنهایی، محور و هدف در کمیته امداد قرار بگیرد، می تواند به سرکوب توانمندی و ضدارزش ها تبدیل شود، اما اگر حمایت به عنوان یک ابزار توانمندسازی در اختیار قرار گیرد، تبدیل به ابزار حرکت، رشد و تعالی خواهد شد./موسسه فرهنگی خراسان