?? درصد آب تولیدی به دلیل فرسودگی شبکه آب رسانی به هدر می رود و تکمیل آبرسانی به شهرهای خراسان جنوبی به 50 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: در صورت تخصیص 50 میلیارد ریال اعتبار به بخش آب شرب در حوزه تامین آب شرب شهرها، آبرسانی شهرهای باقیمانده انجام و پروژه تکمیلی آبرسانی نیز محقق خواهد شد.
مهندس طاهری اعتبار مورد نیاز برای نگهداری، حفظ و بازسازی شبکه های آب و اصلاح آن ها را 130 میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: تاکنون 80 درصد اهداف آب و فاضلاب شهری در برنامه چهارم توسعه تحقق یافته و با تخصیص 370 میلیارد و 232 میلیون ریال به این بخش اکثر شهروندان از آب شرب بهداشتی برخوردار شده اند....
وی از اهداف آب و فاضلاب شهری در برنامه چهارم توسعه به 136 کیلومتر توسعه خطوط آبرسانی و ایجاد تاسیسات آب، 93 کیلومتر توسعه شبکه توزیع آب شرب شهری، بازسازی 13 هزار و 844 رشته انشعابات فرسوده آب شهری و تعویض 19 هزار و 647 کنتور خراب مشترکین را اشاره کرد.
به گفته وی واگذاری فروش انشعاب آب جدید، افزایش ظرفیت مخازن آب، تجهیز 13 شهر به ملزومات اتفاقات، استقرار سیستم کنترل از راه دور چاه ها در 17 شهر، نصب 17 هزار و 800 رشته انشعاب جدید فاضلاب و اجرای 5/16 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب از دیگر اهداف مورد نظر در برنامه چهارم توسعه است که تحقق آن مشروط به تخصیص به موقع و مناسب اعتبار بوده و با توجه به ظرفیت های علمی و فنی موجود در منطقه، در صورت تخصیص به موقع اعتبارات این موارد محقق خواهد شد.
وی اعتبارات عمرانی بخش آب و فاضلاب شهری استان را 100 میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: تاکنون 44 درصد این رقم تخصیص یافته است.
ایجاد تاسیسات فاضلاب شهرهای بیرجند، قاین، فردوس و سربیشه از طرح های مهم و ادامه داراست که برای تکمیل آن به 550 میلیارد ریال نیاز دارد.
وی از طرح های عمرانی این مجموعه به تکمیل فاز دوم پروژه آبرسانی شهرهای حاجی آباد، نیم بلوک اسفدن، آرین شهر، بشرویه، اجرای پروژه اصلاح بخشی از شبکه فرسوده آب شرب شهرهای بیرجند، فردوس، قاین، نهبندان و شوسف، انجام عملیات مرمت و بازسازی تاسیسات آب 10 شهر استان با 24 میلیارد ریال اعتبار را نام برد.وی بیشترین فرسودگی شبکه آبرسانی شهرهای استان را مربوط به بیرجند و قاین اعلام کرد و افزود: این تاسیسات حدود 30 درصد فرسودگی دارد که در سال جاری 20 میلیارد ریال برای اصلاح شبکه 14 شهرستان و 6 میلیارد و 300 میلیون ریال نیز به منظور باسازی انشعابات آب این شهرها تخصیص یافته است.
به گفته طاهری برابر ضوابط، عمر مفید شبکه های آبرسانی 25 سال برآورد می شود و حدود 30 تا 35 درصد شبکه در استان فرسوده بوده و به طور متوسط 29 درصد آب تولیدی به هدر می رود.
وی با بیان این که از محل توازن منطقه ای در سال جاری تاکنون اعتباری تخصیص نیافته است تصریح کرد: از فصل اعتبارات حوادث 9هزار میلیون ریال تصویب شده که برای احداث چاه در چهار امور شرکت شهرهای (بیرجند، فردوس، قاین و نهبندان) خرید تانکر سیار آبرسانی، برق رسانی و تامین آب شهرها هزینه خواهد شد.
او همچنین به کنترل انشعابات غیرمجاز اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به نظر مسئولان استان برای رفع موانع و ایجاد شرایط واگذاری انشعاب آب به همه ساخت و سازهای محدوده خدمات شهری و اعتقادات استوار دینی و فرهنگی مردم منطقه، تعداد انشعاب غیر مجاز در حداقل ممکن است.به گفته وی در صورت مشاهده انشعاب غیر مجاز برای راهنمایی متقاضی به منظور تبدیل آن به انشعاب مجاز و در صورت اصرار فرد بر بهره برداری غیر مجاز مراتب از طریق مراجع قضایی پی گیری می شود.
طاهری به 2/5 میلیارد ریال بدهی جاری مشترکان در همه کاربری ها اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به قیمت پایین آب بها، پرداخت به موقع قبوض توسط مشترکان مورد انتظار است در کاربری های آموزشی، درمانی، دولتی، بخش فرهنگی، دولتی و غیر دولتی 2 تا 3 برابر ظرفیت متوسط تعیین شده آب مصرف می شود.وی تاکید کرد: با توجه به تعیین ظرفیت و الگوی مصرف، از مشترکانی که بیش از الگو و ظرفیت مصرف می کنند جرایم مازاد بر الگو اخذ شده و در زمان کمبود آب به مشترکان پر مصرف اخطار صرفه جویی ابلاغ و در صورت عدم همکاری، انشعاب قطع موقت می شود.وی تهیه و توزیع بروشورهایی برای اطلاع رسانی به مشترکان و نصب شیرهای کاهنده را از جمله اقدامات برای توجه مردم به رعایت الگوی مصرف عنوان کرد./خراسان