خباز: مخالفتبرخی اعضای هیئت رئیسه اشکالاتی را در روند تصمیم گیری ها ایجاد می کرد
بیهقی - با تصویب مجلس، مسئولیت و اختیار کلیه امور اجرایی مجلس اعم از تشکیلاتی، مالی، معاملاتی، اداری، استخدامی، حقوقی، فنی، پشتیبانی، ارتباطات داخلی و بین المللی، حفاظت، حراست و نظایر آن به رئیس مجلس سپرده شد.
به گزارش فارس، نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ماده 60 آیین نامه داخلی مجلس را اصلاح کردند....
براساس این اصلاحیه، مسئولیت و اختیار کلیه امور اجرایی مجلس اعم از تشکیلاتی، مالی، معاملاتی، اداری، استخدامی، حقوقی، فنی، پشتیبانی، ارتباطات داخلی و بین المللی، حفاظت، حراست و نظایر آن به رئیس مجلس شورای اسلامی سپرده شد.
براین اساس رئیس مجلس می تواند بخشی از وظایف و اختیارات خود را به معاونان خود یا مسئولان مربوط تفویض کند.پیش از اینکلیه امور اداری مجلس اعم از مالی، استخدامی، سازمانی، خدماتی و سایر امور اجرایی به عهده هیئت رئیسه مجلس بود که طبق قوانین خاص مصوب مجلس توسط رئیس سازمان اداری تحت نظر رئیس مجلس اداره می شد.
نمایندگان مجلس همچنین با الحاق تبصره ای به ماده 60 تصویب کردند که اساس نامه، نظام مالی و ساختار تشکیلاتی اجرایی مجلس و همچنین ضوابط و دستورالعمل های کلیه اختیارات اجرایی رئیس مجلس (موضوع ماده 60) با تصویب هیئت رئیسه مجلس باشد.
باتوجه به این اصلاحیه مصوب مجلس این سوال مطرح است که اولا ضرورت تفویض کلیه امور اجرایی مجلس به رئیس این قوه چیست و ثانیا آیا تفویض اختیاراتی با این گستره با دیگر مسئولیت های رئیس مجلس تنافی ندارد؟
محمدرضا خباز مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خراسان به این 2 سوال چنین پاسخ داده است: مدیریت شورایی در کشور ما مدیریت ناموفقی است و در گذشته که تصمیم گیری در مورد امور اجرایی مجلس با هیئت رئیسه بود، مخالفت برخی اعضا اشکالاتی را در روند تصمیم گیری ها ایجاد می کرد بنابراین تصمیم گرفته شد همچون 2 قوه مجریه و قضاییه کلیه امور اجرایی به رئیس قوه مقننه سپرده شود تا تصمیم ها با تمرکز و البته با مشورت گرفته شود. این امر البته تقابلی با دیگر مسئولیت های رئیس مجلس ندارد زیرا در مصوبه مجلس اختیار تفویض این اختیارات به معاونان منتخب رئیس مجلس داده شده و بنابراین در عین تمرکز تصمیم گیری ها، امکان تفویض مسئولیت های اجرایی وجود دارد.
طرح ها و لوایح مهم با تصمیم هیئت رئیسه به کمیسیون ویژه سپرده می شود
از سوی دیگر، نمایندگان مجلس با الحاق یک تبصره به ماده 59 آیین نامه داخلی مجلس، به هیئت رئیسه مجلس اختیار دادند تا طرح ها و لوایحی را که در حوزه مسائل مربوط به کمیسیون ویژه است، به این کمیسیون ارجاع کنند.به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از یک هفته تعطیلی در اولین روز کاری خود به ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی پرداختند و موادی از این آیین نامه را به تصویب نهایی رساندند.
نمایندگان مجلس بررسی طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس را از جلسات گذشته آغاز و 9 ماده از آن را اصلاح کردند.نمایندگان در جلسه روز گذشته ماده 59 آیین نامه داخلی مجلس را که مربوط به تشکیل کمیسیون ویژه می باشد اصلاح و یک تبصره به آن الحاق کردند.
براساس این اصلاحیه، اعضای کمیسیون ویژه بنا به نظر پیشنهاد دهندگان 15 نفر خواهند بود و مستقیما در جلسه علنی توسط نمایندگان و با رای مخفی و اکثریت نسبی انتخاب خواهند شد. پیش از این اصلاحیه، اعضای کمیسیون ویژه بین 7 تا 15 نفر بودند.
نمایندگان مجلس همچنین با الحاق یک تبصره به ماده 59 آیین نامه داخلی مجلس به هیئت رئیسه مجلس اختیار دادند تا طرح ها و لوایحی را که در حوزه مسائل مربوط به کمیسیون ویژه است، به این کمیسیون ارجاع کنند.
براساس ماده 59 آیین نامه داخلی مجلس، در مسائل مهم و استثنایی که برای کشور پیش می آید و در این مورد تشکیل کمیسیون ویژه ای برای رسیدگی به تهیه گزارش ضرورت پیدا می کند، کمیسیون ویژه بنا به پیشنهاد حداقل 15 نفر از نمایندگان و تصویب مجلس تشکیل می شود./موسسه فرهنگی خراسان