» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 331 نفر
بازدید دیروز: 237 نفر
کل بازدید: 835666 نفر
؛پس از عبور طرح یک نوبته کردن مدارس از بین چندین وزیر دستگاه عریض و طویل آموزش و پرورش، بالاخره این طرح در سال تحصیلی 88-87 به تصویب رسید.طرحی که در راستای استفاده از فضای خالی مدارس در کشور و بازدهی بیشتر آموزش در مدارس به اجرا درآمد. به خصوص آن که بهترین ساعات تدریس و یادگیری صبح است و با اجرای یک نوبته کردن مدارس در ساعت آموزش صرفه جویی می شود.بر هیچ کس پوشیده نیست که اجرای چنین طرحی اگر با در نظر گرفتن تمام جوانب و آماده کردن زمینه های آن باشد، امری مثبت در نظام آموزشی کشور است.
اما این که در شرایط کنونی آموزش و پرورش با وجود تعداد زیادی معلم مازاد و حتی اظهارنظرهای مکرر مسئولان آموزش و پرورش درباره کمبود فضای آموزشی در کشور، این امر تا چه اندازه می تواند کارگشا و حتی بدون مشکلات جانبی اجرایی باشد، مسئله ای قابل تأمل است.گو این که در همین روزهای ابتدایی آغاز سال تحصیلی اجرای طرح یک نوبته کردن مدارس به خصوص در برخی شهرها مشکلاتی را ایجاد کرده است....
یک معلم که مدرسه اش بر اساس بخش نامه جدید، یک نوبته شده است می گوید: یک نوبته شدن مدارس فقط در یک ناحیه باعث شده است که حدود 80 نفر از معلمان بلاتکلیف شوند. وقتی هم که به مسئولان آموزش و پرورش اعتراض می کنیم می گویند منتظر بمانید تا وضعیت کار شما در بخش های دیگر آموزش و پرورش مشخص شود.
یکی دیگر از معلمان نیز که با چنین مشکلی روبه رو شده است می گوید: به ما بعد از چند سال تدریس در یک مقطع خاص اعلام کرده اند که ما معلم مازادیم و قرار است از ما به عنوان معلم پرورشی یا در کتابخانه استفاده شود، حتی اگر به زودی تکلیف ما در این باره مشخص شود این سوال همچنان مطرح است که آیا منطقی پشت این قضیه وجود دارد یا خیر.
والدین یکی از دانش آموزان نیز اگرچه حضور فرزندشان را در شیفت صبح دارای مزایای بسیاری می دانند، از تعداد زیاد دانش آموزان در کلاس انتقاد می کنند.آن ها اظهار می کنند: در کلاس قبلی فرزندمان حدود 20 دانش آموز حضور داشتند و معلم زمان کافی را برای رسیدگی به تحصیل آن ها داشت اما الان تعداد بچه ها در یک کلاس بیش از 30 نفر است و این وضعیت به نظر مطابق با استانداردهای تدریس نیست.
؛طرحی بر خلاف استانداردهای موجود آموزشی
؛به هر صورت به نظر می رسد اجرای طرح یک نوبته شدن مدارس حتی در سطح بخشی از نواحی آموزش و پرورش، بدون آماده کردن زمینه های آن، با مشکلاتی روبه رو باشد.
یک کارشناس مسائل آموزش و پرورش در این باره معتقد است که آموزش و پرورش هنوز امکانات کافی را برای اجرای این طرح در اختیار ندارد.
«رسول محمدی» به مشکلات این وزارت خانه اشاره می کند و می افزاید: آموزش و پرورش در حال حاضر با کمبود فضای آموزشی روبه رو است به نحوی که هر سال این خیران می باشند که در ساخت و ساز مدارس به این وزارت خانه کمک می کنند و همین موضوع کافی است که با اجرای چنین طرحی، کلاس ها با فشردگی دانش آموزان روبه رو شود و این امر بر خلاف استانداردهای آموزشی است.
وی با بیان این که بر اساس اعلام رسمی مسئولان آموزش و پرورش در حال حاضر کمبود 30 هزار ساختمان باعث دو نوبته شدن برخی مدارس شده است ادامه می دهد: یک نوبته شدن مدارس و حضور دانش آموزان در شیفت صبح دارای مزایای بسیاری است به خصوص آن که شادابی و نشاط در صبح، روحیه آموزش را بالا می برد اما این که ابتدا اقدامی صورت بگیرد و سپس به فکر رفع مشکلات باشیم، جز آن که موجب ناموفق بودن طرح می شود، موجب نارضایتی دانش آموزان و معلمان نیز خواهد شد.شاید حدود دو سال پیش بود که معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در خصوص یک شیفته کردن مدارس دو نوبته اعلام کرد که آموزش و پرورش برای این اقدام به اعتبار 20 هزار میلیارد تومانی نیاز دارد.
به گفته وی حدود 50 درصد مدارس کشور دو نوبته بودند و باید حداقل 10 سال وقت صرف کرد تا این مدارس یک شیفته شوند.این در حالی است که گویا مسئولان آموزش و پرورش درصددند تا هر سال تعدادی را از مدارس دو نوبته یک نوبته کنند، البته این اتفاق در حالی رخ می دهد که مشکلات معلمان مازاد و بی کاری تعدادی از آن ها به واسطه این وضعیت همچنان وجود دارد.
؛مقدمات سنجیده شده
؛اما این که این مصوبه از سوی کدام یک از مراجع تصمیم گیرنده و با چه منطقی در وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده، سوالی است که در ابتدا آن را از طریق شورای عالی آموزش و پرورش پی گیری می کنیم.
مهندس «مهدی نوید» دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در این خصوص با بیان این که این موضوع باید از طریق معاونت برنامه ریزی و مدیریت یا معاونت آموزش و نوآوری پی گیری شود اظهار می کند: یک شیفته شدن مدارس به نفع تعلیم و تربیت دانش آموزان است چرا که اگر چه تحصیل در بعدازظهر راندمان مناسبی ندارد، یک نوبته شدن مدارس برخی مشکلاتی اجرایی را هم در پی دارد.
وی ادامه می دهد: نارضایتی معلمان و افزایش تعداد دانش آموزان در کلاس ها از جمله این مشکلات است که باید با برنامه ریزی برطرف شود ضمن آن که تعداد دانش آموزان در کلاس نباید از حد استاندارد فراتر برود.وی خاطر نشان می کند: اجرایی شدن این طرح بدون مقدمه صورت نگرفته است و آموزش و پرورش برنامه دارد تا مشکلات اجرایی موجود را رفع کند.
؛معلم بلا تکلیف وجود ندارد
؛به سراغ مسئولان آموزش وزارت آموزش و پرورش می رویم تا گله گذاری های معلمان و دانش آموزان را به آن ها انتقال دهیم و درباره این مشکلات از آن ها پاسخ بخواهیم.«عباس رهی» معاون آموزش و نوآوری وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که امسال 10 درصد به تعداد مدارس یک نوبته اضافه شده است موضوع بلاتکلیفی معلمان را نمی پذیرد و می گوید که معلم مازادی وجود ندارد.وی می گوید: یک نوبته شدن مدارس هیچ ارتباطی به بلاتکلیفی معلمان ندارد چرا که تعداد معلمان بر اساس تراکم دانش آموز اختصاص پیدا می کند و بقیه معلمان نیز در قسمت های دیگر آموزش و پرورش سامان دهی می شوند.
وی توضیح می دهد: مثلا پیش بینی شده است که اگر با اجرای این طرح در داخل مدرسه معلم مازاد وجود داشته باشد از آن ها به عنوان معاون مدرسه و یا در آزمایشگاه، کتابخانه؛ مربی پرورشی و دیگر فعالیت استفاده شود بنابراین اجرای این طرح هیچ ارتباطی به معلم مازاد ندارد چون در متن بخش نامه آمده است که اگر معلمی مازاد باشد باید در قسمت های دیگر استفاده شود.
وی می افزاید: معلمانی که اظهار می کنند به دلیل یک شیفته شدن مدارس، مازاد شده اند، بهتر است ببینند که پارسال چند معلم مازاد داشته ایم و امسال چند معلم مازاد داریم. این موضوع را نباید مشکل امسالی تلقی کرد.وی در خصوص اظهارات معلمان مازاد نیز می گوید: وجود این تعداد معلم مازاد که توسط معلمان ابراز شده است باید از طریق آموزش و پرورش همان منطقه به ما اعلام شود نه این که چند معلم ادعا کنند. معلوم نیست که این تعداد معلم، صرفا از شیفت بعدازظهر به شیفت صبح آمده باشند. به هر صورت این خبرها برای ما موثق نیست. ما خودمان در آموزش و پرورش آمار داریم. تاکنون در این باره گزارشی از آموزش و پرورش به من ارائه نشده است. به هر حال آموزش و پرورش می تواند به ما بگوید که این وضعیت با ادغام شیفت صبح و بعدازظهر ایجاد شده است یا این افراد معلمانی می باشند که هر سال مازاد بوده اند.«رهی» در ادامه با بیان این که انتقال دانش آموزان به شیفت صبح یک امتیاز است خاطرنشان می کند: معمولا بچه ها در بعدازظهر کسل و دچار خواب آلودگی اند از این جهت شیفت بعدازظهر شیفت غیرشاداب است، در حالی که اگر دانش آموز بتواند به شیفت صبح بیاید اما تراکم کلاس کمی بیشتر شود نه تنها هیچ مشکلی ایجاد نمی شود بلکه این امر یک امتیاز به حساب می آید ضمن آن که می توان با کم شدن تعداد کلاس از معلم متخصص برای اداره کلاس استفاده کرد.معاون آموزش و نوآوری وزارت آموزش و پرورش درباره رعایت استاندارد تعداد دانش آموزان در کلاس نیز می گوید: استاندارد کلاس ها از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی مشخص و معلوم شده است که کلاس های ابتدایی، راهنمایی و متوسطه باید شامل چند نفر باشند و گزارش هایی که به ما رسیده حاکی از این است که استانداردها عملا رعایت شده است البته ممکن است که موارد استثنایی هم وجود داشته باشد اما حتی اگر چند نفر به تعداد دانش آموزان یک کلاس اضافه شوند ولی شیفت بعدازظهر به شیفت صبح تبدیل شود، این به نفع دانش آموز است.
؛فضاهای خالی پر شده اند
؛این موضوع را در استان خراسان رضوی نیز پی گیری می کنیم.«محسن ازغندی» معاون آموزش نظری و مهارتی سازمان آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با اشاره به این که بخش نامه سامان دهی نیروی انسانی امسال از سوی آموزش و پرورش به منظور بهینه ساختن نیروی انسانی و کیفیت بخشی ابلاغ شده است می گوید: این بخش نامه به خصوص از آن جهت که امکان تحصیل دانش آموزان را در نوبت صبح که مورد خواست خانواده هاست فراهم می کند بخش نامه ای خوب است.وی توضیح می دهد: اجرای طرح یک شیفته شدن مدارس به منظور کیفیت بخشی انجام شده است چرا که براساس بررسی های انجام شده دانش آموزان همه مقاطع تحصیلی در نوبت بعدازظهر خسته اند و در کلاس به خواب می روند و این شیفت بازدهی ندارد از این رو تصمیم گرفته شد تا دانش آموزان این نوبت را به صبح انتقال دهیم، بنابراین با اجرای این طرح نه تنها ظلمی به دانش آموز یا معلم نشده است، بلکه فضاهای خالی را در نوبت صبح کاملا کلاس گذاری کردیم و تمام دانش آموزان ثبت نام شدند و معلمان هم در محل کار خودشان به کارشان مشغولند.وی خاطرنشان می کند: ما آمار دانش آموزان را در کلاس ها اضافه نکرده ایم بلکه فضاهای خالی را پر کرده ایم. به عبارتی تعدادی کلاس در هر مدرسه اضافه داشتیم که دانش آموزان شیفت عصر به این کلاس ها انتقال داده شدند.«ازغندی» درباره استاندارد تعداد دانش آموز در شهر و روستا توضیح می دهد: میانگین تعداد دانش آموزان در مدارس ابتدایی در شهر باید 26 دانش آموز و در روستا 17 نفر، در دوره راهنمایی 27 دانش آموز در شهر و 17 نفر در روستا و در مقطع متوسطه و پیش دانشگاهی در شهر 25 نفر و در روستا 20 دانش آموز باید حضور داشته باشند.وی ادامه می دهد: البته ممکن است که در یک کلاس یک یا دو دانش آموز بیشتر باشد که این امر مشکلی ایجاد نمی کند اما اگر کلاسی بیشتر از 30 دانش آموز داشته باشد باید تجدیدنظر صورت بگیرد و به دو کلاس تقسیم شود.«ازغندی» با بیان این که اضافه شدن چند دانش آموز به یک کلاس نمی تواند ایجاد مشکل کند تصریح می کند: در حال حاضر یک میلیون و 45 هزار دانش آموز در سطح استان به تحصیل مشغولند و ما تلاش کرده ایم که این تعداد دانش آموز از تحصیل باز نمانند، اما اگر اعتراضاتی وجود دارد بهتر است به ما اعلام کنند که در کدام منطقه و مدرسه مشکلی ایجاد شده است تا وضعیت آن جا مورد بررسی قرار بگیرد.وی درباره اعتراض تعدادی از معلمان که نسبت به بیکار شدنشان گله مندند نیز توضیح می دهد: با انتقال دانش آموزان به مدارس صبح، معلم بعدازظهر نیز به کلاس های صبح انتقال داده شده است هر چند ما نیروی مازاد هم داریم اما هنوز مدارس فراوانی داریم که دو شیفته اند و بخش های مختلفی نیز داریم که می توانیم از این معلمان استفاده کنیم. این معلمان می توانند در 16 ردیف شغلی دیگر مورد استفاده قرار گیرند.
وی می افزاید: البته ما نمی گوییم که هیچ معلمی به واسطه اجرای این بخش نامه بی کار نشده، بلکه ممکن است تعدادی معلم هم باشند که با مشکل روبه رو شده باشند اما ما به همه آن ها گفته ایم که باید چه کار بکنند و در کدام بخش مشغول شوند. به هر حال این گونه نیست که در نهایت ما فردی را بی کار داشته باشیم. ضمن آن که اگر معلمی مازاد هم باشد طی همین دو سه روز تکلیفش روشن می شود و یا حتی به نواحی مجاور فرستاده می شود.
معاون آموزش نظری و مهارتی سازمان آ موزش و پرورش استان خراسان رضوی با بیان این که خوش بختانه خانواده ها از اجرای این طرح استقبال کرده اند خاطرنشان می کند: در حال حاضر ما در حال دریافت نتایج تحولات ایم تا اگر در مدرسه و منطقه ای تعداد دانش آموزان افزایش یافت بلافاصله درباره آن ها تصمیم گیری شود یا با افزایش کلاس ها به مدارس معلم بفرستیم و از معلمان دیگر نیز در بخش های دیگر بهره ببریم به هر صورت این گونه نیست که نیروی ما مازاد باشد و بی کار و دفترنشین شود.«ازغندی» خاطرنشان می کند: مدارس باید تا جایی که ممکن است دانش آموزان را در نوبت صبح جای دهند و فقط اگر در منطقه ای با مشکل روبه رو شویم ناچار برای شیفت دوم مجوز می دهیم.
وی با بیان این که طبق تصمیم گیری ها قرار است در سال های آینده به تعداد مدارس یک نوبته اضافه شود تاکید می کند: در بررسی های انجام شده مشخص شده است که شیفت بعدازظهر افت تحصیلی بیشتری نسبت به نوبت صبح دارد.
به هر حال هر چند «آزمون و خطا» شیوه ای رایج در دستگاه های گوناگون شده است، باید پذیرفت که این شیوه در دستگاه عریض و طویل و تاثیرگذاری مثل وزارت آموزش و پرورش می تواند تبعات خطرناک و جبران ناپذیری داشته باشد، بنابراین هر تحول و اقدامی در آن باید به صورت کاملا سنجیده و همه جانبه صورت گیرد./خراسان
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK