وزیر دفاع آمریکا هم زمان با تغییر فرماندهی نظامیان آمریکا در عراق، بدون اعلام قبلی وارد بغداد شد. این هشتمین سفر رابرت گیتس به عراق از زمان پذیرش تصدی وزارت دفاع می باشد.
به گزارش ایسنا رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا پیش از سفر به عراق در میان خبرنگاران در واشنگتن اظهار داشت که اگر چه قرار نیست از تعداد گردان های جنگی آمریکا در عراق در سال جاری کاسته شود، وی انتظار دارد که نقش رزمی نیروهای آمریکایی در عراق کاهش یابد.... ادامه خبر در ادامه مطلب ...
گیتس گفت: قطعا ما در حال تغییر ماموریت در عراق می باشیم و مسلما با تقویت نیروهای امنیتی عراق و به عهده گرفتن مسئولیت های بیشتر از نقش نیروهای آمریکایی کاسته می شود.
سفر گیتس به عراق هم زمان است با انتقال فرماندهی نیروهای آمریکایی در عراق از ژنرال دیوید پترائوس به ژنرال ریموند اودیرنو که فردا صورت خواهد گرفت.
ژنرال پترائوس به عنوان فرمانده نیروهایآمریکایی در خاورمیانه برگزیده شده است.
گیتس در بغداد با نوری المالکی و سایر مقامات ارشد عراق و همچنین فرماندهان نظامی دیدار و گفت وگو کرد.
به گزارش سایت دی ولت ژنرال دیوید پترائوس، سرفرمانده نیروهای آمریکایی در عراق، پستش را به جانشین خود، «ریموند اودیرنو» می سپرد تا خود ریاست یکی از 5 مرکز فرماندهی ارتش آمریکا را بر عهده گیرد. از زمان ورود نیروهایآمریکایی به عراق تاکنون هیچ ژنرالی مانند دیوید پترائوس این چنین طولانی در عراق به سر نبرده است. در زمان فرماندهی او گزارش های رسمی حاکی از کاهش خشونت ها در عراقاست با این وجود وی اعلام کرد هیچ تضمینی وجود ندارد که اوضاع دوباره بدتر نشود، از همین روی سخن گفتن از پیروزی در عراق بی معناست. اگر چه طرح های ویژه آمریکا از جمله اعزام 30 هزار سرباز آمریکایی دیگر به عراق پیش از فرماندهی او ارائه شده بود، وی این خوش شانسی را داشت که از نگاه رسمی مقامات آمریکایی، بهترین نتیجه را از داده ها و وضعیت موجود به دست آورد.از جمله امتیازهایی که به او در این راه کمک کرد، آشنایی پیشاپیش او با عراق بود و نیز این که او نه تنها فرمانده ارتش است، بلکه دکترای حقوق بین الملل دارد. او مکملی ایده آل بود برای رایان کراکر سفیر ایالات متحده در عراق که نه تنها به زبان های فارسی و عربی صحبت می کند، بلکه روحیه منطقه را می شناسد. طبیعتا، این دو شخصیت باید به بالا دست خود در کاخ سفید خدمت می کردند، اما آن ها بهتر از دیگران پی برده بودند که چگونه باید این کار را کرد. حال بیم آن می رود که نتوان به سرعت، جانشینی قابل قیاس برای آن ها یافت.در دوران فرماندهی پترائوس، گروه های شورشی سنی جناح خود را عوض کردند و تحت عنوان شوراهای بیداری در کنار آمریکاییان علیه متحدان پیشین خود یعنی القاعده به جنگ پرداختند.
سپاه مهدی به رهبری مقتداصدر از گروه های شیعی با نفوذ و پر تعداد در عراق نیز تحت فشار دولت و توصیه هم کیشان و فشارهای سیاسی و نظامی به نحوی دست به عقب نشینی زد و فعالیت نظامی خود را به تعلیق درآورد و فعالیت های القاعده از شهرهای بزرگ به برخی مناطق خاص محدود شد. با این وجود این کشور هر روز در معرضترور، انفجار و کشتارهای مختلف است و هر لحظه بیم آن می رود که با یک اهمال و یا یک برنامه مدون شده، شدت و تعداد خشونت ها فزونی گیرد و شیرازه کشور در خطر افتد. به طوری که برخی از رهبران ارشد دولت نظیر عادل عبدالمهدی معاون رئیس جمهور عراق خطر وقوع کودتا و نظامی گری را در عراق بعید ندانستند، در همین پیوند مسعود بارزانی رئیسمنطقه خودمختار کردستان عراق نیز نسبت به وقوع کودتای نظامی در این کشور هشدار داده است. /خراسان