؛پروژه احداث خوابگاه پردیس امیرآباد (گلستان 2) دانشگاه بیرجند پس از 17 سال از محل درآمدهای داخلی دانشگاه تکمیل و تا پایان مهر ماه سال جاری به بهره برداری می رسد.معاون اداری، مالی دانشگاه بیرجند به خبرنگار ما گفت: هم زمان با آغاز عملیات ساخت پروژه دانشکده کشاورزی با نام آموزشکده کشاورزی در سال 1370، 2 خوابگاه برای این آموزشکده در نظر گرفته شد.
دکتر «غلام رضا زمانی» زیربنای پروژه دانشکده کشاورزی را 21 هزار متر مربع در مراحل اولیه اجرایی عنوان کرد و متذکر شد: به دلیل اختصاص نیافتن اعتبار لازم 8 هزار متر مربع از پروژه حذف شد.
وی با بیان این که 2 هزار و 610 متر مربع از مساحت حذف شده مربوط به خوابگاه و بقیه مربوط به کتابخانه، ساختمان اداری و... بوده است، افزود: پروژه های مربوط به دانشکده که سطح آن حذف شد در مرحله فونداسیون متوقف ماند به طوری که پروژه احداث خوابگاه پردیس امیرآباد به دلیل کمبود اعتبار با وجود این که ستون ها نصب و فونداسیون انجام شد، متوقف شد.
وی اضافه کرد: در خصوص متوقف ماندن پروژه هیچ مرجعی از کشور حاضر به پاسخ گویی نشد تا این که سال گذشته از محل کمک های سفر هیئت دولت و فروش یک خوابگاه شهری که شرایط استاندارد خوابگاه را نداشت و همچنین منابع داخلی و دیگر درآمدهای اختصاصی دانشگاه تصمیم گرفته شد پروژه مذکور تکمیل شود....
وی اعتبار خوابگاه گلستان 2 را حدود 10 میلیارد ریال عنوان کرد و متذکر شد: پیشرفت فیزیکی پروژه در شرایط فعلی 90 درصد است و 10 درصد باقی مانده کار نیز در 20 روز آینده انجام خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول خوابگاه پردیس امیرآباد با مساحت 2 هزار و 610 متر مربع و ظرفیت اسمی 228 نفر در مراحل نهایی عملیات ساخت است و طبقه دوم خوابگاه تا اواخر شهریور ماه تحویل امور دانشجویان خواهد شد.
وی در ادامه با بیان این که بهره برداری کامل از این پروژه تا پایان مهر ماه سال جاری انجام می شود، اظهار امیدواری کرد: پس از شروع نیم سال تحصیلی جاری دانشجویان دختر در این خوابگاه مستقر شوند.
وی با اشاره به برنامه دانشگاه بیرجند برای تامین خوابگاه های مورد نیاز گفت: از مصوبات مختلف اعم از سفر اول و دوم هیئت دولت و برنامه های عمرانی وزارت علوم یک باب خوابگاه برای خواهران در پردیس شوکت آباد مصوب شده است.
وی با بیان این که پروژه مذکور به صورت متمرکز در کشور و در اختیار وزارت خانه است متذکر شد: بحث مناقصه، انتخاب پیمان کار و شروع عملیات اجرایی بر عهده وزارت متبوع است.
وی اضافه کرد: با وجود این که پیش بینی می شد عملیات این پروژه تابستان امسال آغاز شود به دلیل مشخص نشدن پیمان کار و به نتیجه نرسیدن مناقصه این اقدام محقق نشد.
به گفته وی عملیات این مجموعه خوابگاهی توسط وزارت متبوع در قالب یک مجتمع برای 26 خوابگاه در کشور انجام می شود.
وی زیربنای این خوابگاه را 3 هزار و 150 متر مربع و ظرفیت اسمی آن را 250 نفر اعلام کرد و ادامه داد: متناسب با شرایط و با توجه به فشار دانشجویی این مرکز آموزش عالی ممکن است از این خوابگاه برای بیش از 300 نفر استفاده شود.
وی اظهار امیدواری کرد: بنابر گفته مسئولان مناقصه مجدد پروژه تا پایان ماه جاری انجام می شود.وی از احداث یک خوابگاه برادران با 3 هزار و 150 متر مربع زیربنا و ظرفیت اسمی 250 نفر در پردیس شوکت آباد خبر داد و گفت: این پروژه در اعتبارات عمرانی دانشگاه در نظر گرفته شده و متولی آن دانشگاه بیرجند است و اعتبار آن 15 میلیارد و 500 میلیون ریال است.
وی افزود: در حال حاضر نقشه های برآورد قیمت و امور مربوط به مشاور انجام شده و پروژه در مرحله برگزاری مناقصه و انتخاب پیمان کار است.وی اظهار امیدواری کرد: پیمان کار این پروژه نیز تا پایان مهر ماه انتخاب و عملیات اجرایی آغاز شود.
وی در خصوص اعتبارات پروژه عنوان کرد: بخشی از اعتبارات تامین و دریافت شده و در اعتبارات سال 87 و به عبارتی در لایحه بودجه سال 87 و متعاقب آن تبدیل به قانون شده و اعتبارات مرحله به مرحله با ابلاغ قانون تامین خواهد شد.
وی با بیان این که پروژه های مذکور به طور معمول 2 ساله هستند گفت: برای عملیات ساخت 18 ماه و برای کارهای مطالعاتی قبل از عملیات ساخت 6 ماه درنظر گرفته می شود.
وی متذکر شد: بنابر برنامه زمان بندی انتظار این است که با توجه به وضعیت اعتباری تا پایان سال 88 خوابگاه تحویل و تکمیل شود.به گفته دکتر زمانی با احداث 2 خوابگاه مذکور به شرط این که رشد دانشجویان به همین صورت نرم عادی باشد، دانشگاه بیرجند در وضعیت متعادل کشوری است و سرانه خوابگاهی مطلوب می باشد.
وی متذکر شد: 70 درصد دانشجویان دانشگاه بیرجند غیر بومی هستند و تعداد دانشجویان خوابگاهی تا پایان سال گذشته 3 هزار و 600 نفر بوده است و هنوز هم دانشجویان متقاضی خوابگاه که از تسهیلات خوابگاه بی بهره اند در این مرکز آموزش عالی وجود دارند.
وی در ادامه تعداد کل خوابگاه های ملکی دانشگاه بیرجند را با احتساب گلستان 2 ، 12 باب خوابگاه اعلام کرد و افزود: در سطح شهر 4 خوابگاه با ظرفیت 880 و 3 باب خوابگاه استیجاری با ظرفیت 200 نفر فعال هستند و 8 باب خوابگاه خودگردان نیز زیر نظر دانشگاه است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سیاست بومی گزینی وزارت علوم برای پذیرش دانشجو باعث اتلاف هزینه های ساخت خوابگاه نخواهد شد خاطرنشان کرد: با توجه به این که در خراسان جنوبی سطح درآمد خانوار پایین است، حتی اگر یک دانشجوی شهرستانی با بعد مسافت کوتاه در حد 60 کیلومتر و در این مرکز آموزش عالی پذیرفته شود، به دلیل توان مالی پایین برای اجاره مسکن در شهر و یا تردد، ناچار به استفاده از خوابگاه خواهد بود. /خراسان