در آستانه بازگشایی مدارس، بازار نوشت افزار در ارومیه رونق خاصی به خود گرفته است که در این میان چهره های خندان دانش آموزان پس از خرید مایحتاج تحصیلی خود و قیافه های درهم و ناراحت والدین آن ها به دلیل افزایش بی سابقه قیمت لوازم التحریر خودنمایی می کند.تاچند روز دیگر تعطیلات تابستانی دانش آموزان به پایان می رسد و با به صدا درآمدن زنگ مدارس، دانش آموزان دوباره در کلاس های درس حاضر خواهند شد.خرید لوازم تحصیلی جدید از جمله کیف، کتاب، لباس، کفش و دیگر لوازم مورد نیاز انگیزه ای مضاعف به دانش آموزان به ویژه دانش آموزان دوره ابتدایی برای حضور در کلاس های درس می بخشد.
در این راستا این روزها در بازار ارومیه باتوجه به افزایش تقاضا برای خرید لوازم التحریر، قیمت آن به صورت بی سابقه ای افزایش یافته است و به گفته بازاریان این شهر، افزایش قیمت در برخی اقلام حتی به بیش از 30 درصد نیز رسیده است.بدین شکل این روزها خرید لوازم مدرسه دانش آموزان به یکی از دغدغه های خانواده ها به خصوص اقشار آسیب پذیر تبدیل شده است و امسال نیز همانند سال های گذشته، بسیاری از خانواده ها برای خرید لوازم التحریر با قیمت های سرسام آور مواجه شده اند....
ادامه خبر در ادامه مطلب ...
به گزارش خبرنگارخراسان یک قلم کالا از جمله دفتر 200 برگ درجه یک بین 20 هزار تا 28 هزار ریال و درجه دو آن بین یک هزار تا 18 هزار ریال در بازار ارومیه به فروش می رسد. هرچند سازمان بازرگانی آذربایجان غربی هرساله برای حمایت از مصرف کنندگان، نسبت به توزیع دفترچه با قیمت پایین اقدام می کند اما این اقلام توزیعی، تمام نیاز دانش آموزان را در طول سال تحصیلی تأمین نمی کند و به اعتقاد بسیاری از خریداران، این اقلام از کیفیت و ظاهر مناسبی نیز برخوردار نیست. البته در کنار اقدامات دولتی، نهادهای غیردولتی و وابسته به دولت نیز هر سال در تلاش هستند با برگزاری نمایشگاه های مختلف، محصولات مورد نیاز دانش آموزان را با تخفیف عرضه کنند.
یکی از مشتریان که برای خرید لوازم التحریر مورد نیاز فرزندانش به فروشگاهی در خیابان امام خمینی(ره) ارومیه آمده است، می گوید: اطلاع رسانی درباره مراکز عرضه و فروش مستقیم لوازم التحریر، ضعیف است. «حبیبنژادپاک» می افزاید: گاهی نیز محل دائمی نمایشگاه های بین المللی در پارک جنگلی ارومیه برای عرضه کالاهای ضروری در نظر گرفته می شود که به دلیل دوری مسافت و کمبود وقت، امکان بازدید از آن برای همه اقشار وجود ندارد.وی درباره دفترچه های توزیعی از سوی وزارت بازرگانی می گوید: این دفترچه ها که با قیمت های دولتی توزیع می شود، کیفیت مطلوبی ندارد و به دلیل گرایش دانش آموزان به خرید لوازم فانتزی و قیمت بالای آن ها، والدین با مشکلاتی در این خصوص مواجه می شوند.
یکی از فروشندگان لوازم التحریر که به علت شلوغی محل کسب خود به سختی به سوالات خبرنگار ما پاسخ می دهد درباره وضعیت بازار لوازم التحریر می گوید: امسال در برخی اقلام نوشت افزار به خصوص لوازمی که مواد پلاستیکی و اشکال فانتزی در آن ها به کار رفته است با افزایش 20 تا 30 درصدی روبه رو بودیم.
وی در خصوص مقایسه قیمت لوازم تولید داخل و وارداتی می افزاید: قیمت آن دسته از لوازم التحریر داخلی که از کیفیت مناسب برخوردار است، معمولا حتی از قیمت برخی اقلام وارداتی نیز بالاتر است بنابراین بسیاری از مردم ترجیح می دهند محصولات خارجی را خریداری کنند.
یکی دیگر از فروشندگان لوازم التحریر نیز می گوید: برخی محصولات چینی در مقایسه با محصولات داخلی، از کیفیت و قیمت مناسب تری برخوردار بوده در نتیجه گرایش مردم به خرید این نوع محصولات بیشتر است. وی می افزاید: هرچند وزارت بازرگانی هرسال به توزیع دفترچه موردنیاز دانش آموزان با قیمت پایین اقدام می کند اما بسیاری از دانش آموزان و والدین آن ها گاهی خواهان تعویض آن ها با دفترچه های فانتزی هستند. در همین راستا معاون بازرسی و نظارت سازمان بازرگانی آذربایجان غربی از توزیع بیش از 3 میلیون جلد دفترچه دانش آموزی در آستانه بازگشایی مدارس خبر می دهد. «محمد دهقان» می گوید: این دفترچه ها در 12 طرح با نرخ تعاونی به آذربایجان غربی اختصاص یافته است که به تدریج در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت. وی ادامه می دهد: 568 هزارجلد نیز به منظور توزیع در شبکه های زنجیره ای اعم از فروشگاه رفاه، تعاونی های کارمندی، کارگری و عشایری به استان اختصاص یافته است. وی با اعلام این که تاکنون از مجموع سهمیه استان، یک میلیون و 800 هزار جلد دفترچه جذب شده است، یادآور می شود: از این میزان 712 هزار جلد به مراکز توزیع ارومیه و بقیه به سایر شهرهای استان اختصاص دارد. وی با تاکید بر تشدید بازرسی ها می گوید: در چند روز آینده توزیع دفترچه های دانش آموزی در استان توسط کتاب فروشی های دارای پروانه کسب و فروشگاه های کارمندی، کارگری و رفاه آغاز می شود. با این وجود ذکر این نکته ضروری است که گرانی اقلام موردنیاز دانش آموزان در آستانه بازگشایی مدارس به لوازم التحریر محدود نمی شود و قیمت کالاهایی چون کیف، کفش و مانتو نیز افزایش یافته است اما این افزایش به پای افزایش قیمت لوازم التحریر نمی رسد. سازمان بازرگانی آذربایجان غربی امسال نیز مانند سال های قبل، طرح ویژه نظارتی را برای کنترل قیمت و کیفیت اجناس ارائه شده به مردم در آستانه بازگشایی مدارس و ماه مبارک رمضان اجرا کرده است اما این طرح نیز با وجود تلاش های زیاد، تاثیر مطلوب و قابلمشاهده را برجا نگذاشته است. پاییز رنگارنگ و بوی خوش کتاب، نوشت افزار و مدادهای رنگی، مهر را ماهی پر از شادی برای دانش آموزان می سازد اما آیا برای والدین هم این گونه خواهد بود؟ /موسسه فرهنگی هنری خراسان