ابوالحسن نژاد- در 4 ماه اول سال جاری 40 میلیون و 211 هزار و 10 کیلوگرم کالای صادراتی به ارزش 45 میلیون و 793 هزار و 807 دلار از بازارچه های استان صادر شده است که سهم کالاهای تولیدی خراسان جنوبی از این صادرات تنها 5 درصد است. معاون اداره گمرکات خراسان جنوبی در گفت وگو با خبرنگار ما ضمن بیان این مطالب افزود: اقلام عمده صادرات شامل موکت، فرش ماشینی، بیسکویت، شکلات، کیک، موتورسیکلت، مربا و... می شود که بیش از 50 درصد این صادرات مربوط به استان اصفهان، 35 درصد مربوط به استان های خراسان است که خراسان جنوبی 5 درصد این رقم را به خود اختصاص داده است.
حسین حصاری با اشاره به این که صادرات کشوری مانند زعفران جزو آمارهای استانی محاسبه نمی شود گفت: عمده کالاهای صادراتی استان شامل موتورسیکلت و کاشی به مقصد کشور افغانستان است.... بقیه خبر را در ادامه مطلب بخوانید ...
وی میزان واردات را نیز 2 میلیون و 275 هزار و 499 کیلوگرم به ارزش 647 هزار و 444 دلار اعلام کرد که شامل برنج و محصولات کشاورزی بوده است. وی در مقایسه صادرات امسال با سال 86 آن را با 16 درصد کاهش و میزان واردات را با 37 درصد افزایش عنوان کرد و دلایل کاهش صادرات را ناشی از کاهش تقاضا در افغانستان و افزایش قیمت کالاهای صادراتی و افزایش واردات را ناشی از اعطای مجوز واردات برنج در اواخر سال 86 دانست. وی پیرامون اقدامات انجام شده برای راه اندازی میل 78 اظهار داشت: بعد از مصوبه هیئت دولت بلافاصله درخواست ساختار سازمانی از سازمان مدیریت سابق که هم اکنون در قالب معاونت برنامه ریزی استانداری فعالیت می کند، کرده ایم که در نهایت با 25 پست سازمانی به تصویب رسید.
کار استخدام و گزینش افراد در حال انجام است و تا 2 ماه آینده در این سازمان مستقر خواهد شد. وی افزود: طرح توسعه احداث ساختمان اصلی گمرک میل 78 از سال 87 شروع خواهد شد که تا پایان سال مالی 87 به پایان خواهد رسید. معاون گمرکات استان راه اندازی این مرز رسمی را با توجه به این که در حال حاضر 4 بازارچه مرزی در حال فعالیت هستند که محدودیت هایی برای تجار و بازرگانان به وجود آورده است عاملی برای رشد 100 درصدی صادرات و واردات استان دانست و ادامه داد: از طریق بازارچه های مرزی تجار و بازرگانان نمی توانستند به صورت رسمی از بازارچه ها استفاده کنند که با راه اندازی گمرک میل 78 شاهد شکوفایی چشمگیری در این حوزه خواهیم بود.حسین حصاری با بیان این مطلب که ما به دنبال آن هستیم تا مرز هر چه سریع تر به بهره برداری برسد گفت: مهم ترین مشکل در این بین راه اندازی بحث ترانزیت در استان است که با افتتاح این مرز رسمی ترانزیت با کاهش مواجه خواهد شد. ما در بازارچه ها مجاز به واردات نیستیم، (ولی به تازگی مجوز واردات برنج صادر شده است) صادرات به صورت ماده 210 از یکی از بازارچه ها به عنوان مرز خروجی فرستاده می شد که با راه اندازی مرز رسمی متقاضیان می توانند اظهار کنند و از همان جا صادرات انجام شود.
وی برنامه های گمرک استان برای افزایش صادرات غیر نفتی را این چنین تشریح کرد: برنامه ها شامل همان برنامه های وزارت بازرگانی است، از جمله تسهیلاتی که برای صادرکنندگان در نظر گرفته ایم ارزیابی در محل است. با توجه به این طرح تولید کننده دیگر مجبور نیست کالا را به گمرک انتقال دهد و بعد مجوز بگیرد بلکه ارزیاب ها به کارخانه ها مراجعه، ارزیابی همان جا انجام و در صورت تایید، محصول پلمب و از همان جا صادر می شود.
وی از دیگر برنامه های تسهیلاتی به تجهیز کردن گمرک به سیستم مکانیزه که سیستمی جهانی بوده و جهت تسریع در کار ارباب رجوع به کار می رود اشاره کرد. وی تعداد پرونده های قاچاق تشکیل شده در گمرک بیرجند در سال 86 را 5 هزار و 267 فقره به ارزش 22 میلیارد و 557 میلیون و 400 هزار ریال و تعداد پروندهها در 3 ماهه اول سال جاری را معادل هزار و 234 فقره به ارزش 4 میلیارد و 777 میلیون و 647 هزار ریال که نسبت به مدت مشابه سال قبل 2 درصد کاهش داشته است اعلام کرد که عمده کالاها شامل پارچه، برنج و مستعملات خودرو بوده است. /خراسان