سرانجام پس از مدت ها ناآرامی سیاسی در پاکستان که در نهایت به کناره گیری «پرویز مشرف» از ریاست جمهوری انجامید، رهبر حزب حاکم مردم به ریاست جمهوری پاکستان برگزیده شد این درحالی است که ناامنی بر این انتخابات سایه افکنده بود و پاکستان حتی هم زمان با برگزاری این انتخابات در پارلمان از عملیات انتحاری در امان نماند. در همین حال، حملات موشکی آمریکا به مواضع شبه نظامیان پاکستان، بازهم جان چند غیرنظامی را گرفت. دنبال خبر در ادامه مطلب ...
زرداری به جای مشرف
براساس نتایج غیررسمی، «آصف علی زرداری» همسر «بی نظیر بوتو» و معاون رهبری حزب مردم در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پاکستان با رای مجالس ملی و ایالتی به عنوان رئیس جمهوری جدید این کشور انتخاب شد.
به گزارش ایرنا، با پایان یافتن رای گیری در صحن علنی مجالس ملی و ایالتی از مجموع 702 رای نمایندگان، زرداری با کسب بیش از 90درصد آرا به عنوان رئیس جمهوری جدید پاکستان انتخاب شد.
هزار و 170 نماینده از 6 مجلس (مجالس ملی، سنا و 4 مجلس ایالتی) در انتخابات حق رای داشتند که براساس قانون اساسی در مجموع 702 رای را تشکیل می دادند.
مجلس ملی پاکستان با 342 نماینده و مجلس سنای پاکستان با 100نماینده و هرکدام از مجالس ایالتی بلوچستان، پنجاب، سند و سرحد پاکستان نیز با 65 رای بدون درنظرگرفتن شمار نمایندگان در این رای گیری شرکت کردند. زرداری 53 ساله توانست به راحتی در رقابت با دو نامزد دیگر یعنی «مشاهد حسین» مشاور مشرف و سناتور حزب حامی مشرف و «سعیدالزمان صدیقی» قاضی بازنشسته تحت حمایت نواز شریف، دیگر نخست وزیر سابق پاکستان پیروز شود.
رئیس جمهوری با سابقه ای نه چندان درخشان
زرداری که به گفته بوتو زمانی هیچ علاقه ای به سیاست حزبی نداشت، به عنوان رهبر حزب اصلی حاکم پاکستان پس از پیروزی حزبش در انتخابات پارلمانی هدایت ائتلافی را برعهده گرفت که با تهدیدکردن پرویز مشرف، رئیس جمهور پاکستان به استیضاح، ماه گذشته وی را مجبور به استعفا کرد.
رئیس جمهور جدید پاکستان که طرفدار رابطه با غرب شناخته می شود، یک اشراف زاده عاشق اسب است که بیشتر سال های عمر خود را در زندان گذرانده تا در سیاست. وی رهبر مبتدی و تازه کاری است که از طریق ازدواج با بی نظیربوتو معروف شد و پس از ترور وی به قدرت رسید.
زرداری 11سال را به خاطر اتهامات فساد مالی مربوط به زمان حضور در دولت بی نظیر بوتو در دهه 1990 در زندان گذرانده است. اتهامات وی هیچ گاه ثابت نشدند و خود وی معتقد است که این اتهامات با انگیزه سیاسی علیه وی مطرح شده اند.
زرداری در عین مواجهه با اتهام فساد مالی از سوی دشمنان سیاسی اش هم چنین از سابقه رویارویی و مقابله با فعالیت شبه نظامیان طالبان پاکستان در مناطق مرزی برخوردار است.
اما گمانه زنی هایی وجود دارد که یک دهه حضور در زندان به سلامت جسمی و حتی شاید سلامت روانی زرداری صدمه زده است، اگر چه این مسئله هرگز اثبات نشده است.
در همین حال، «دانا پرینو» سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوالی مبنی بر آینده روابط دو جانبه آمریکا با پاکستان در صورت انتخاب زرداری گفت: ما به همکاری با آن ها ادامه خواهیم داد و به همکاری آن ها نیاز داریم.
وی پیش از برگزاری انتخابات به خبرنگاران گفت: یکی از دلایلی که زرداری رئیس جمهور خواهد شد این است که متاسفانه همسرش (بوتو) به دست تروریست ها کشته شد. بنابراین آن ها منافع مشترکی برای پی گیری تروریست ها دارند.
ادامه ناآرامی ها
از سوی دیگر، هم زمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پاکستان، بر اثر یک انفجار در شهر پیشاور دست کم 15 تن کشته شدند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری کویت، یک منبع آگاه در پلیس پاکستان اعلام کرد: صبح دیروز بر اثر انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی مرکز ایست و بازرسی پلیس پاکستان واقع در 10کیلومتری شمال پیشاور، دست کم 15 تن کشته و 50تن دیگر زخمی شدند. این مقام پلیس پاکستان خاطرنشان کرد: به دلیل شدت انفجار احتمال افزایش کشته و زخمی های این حمله تروریستی وجود دارد. همچنین در پی شلیک موشک های آمریکایی از خاک افغانستان به مناطق شمال غربی پاکستان دست کم 3 کودک و 2 زن کشته شدند. این حملات در مجموع 20 کشته بر جای گذاشته است.
وزیر امور خارجه پاکستان در این رابطه گفت: ما هرگز نقض حاکمیت خود را قبول نخواهیم کرد و حملات به روستاهای شمال کشور نقض قوانین برقرار شده با نیروهای آمریکایی حاضر در خاک افغانستان به شمار می رود.
همچنین نمایندگان مجلس پاکستان با انتشار بیانیه ای خواستار برخورد قاطع دولت با چنین حملاتی شده اند.
در 3 روز گذشته چندین بار نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان به مناطق شمالی پاکستان حمله کرده اند که ده ها غیرنظامی در این حملات کشته و زخمی شده اند. /خراسان