محمدیان: راه اندازی 3 ناحیه صنعتی در شهرهای آیسک، سرایان و سه قلعه در حال مطالعه و پی گیری است.
فرماندار سرایان به خبرنگار ما گفت: این شهرستان با جمعیتی بالغ بر 35 هزار نفر در شمال غرب استان واقع شده و از شمال به شهرستان گناباد در استان خراسان رضوی، از غرب به فردوس، از جنوب به شهرستان های بیرجند و طبس و از شرق به قاینات متصل است.رجبی مقدم افزود: اقتصاد این شهرستان مبتنی بر کشاورزی و دامداری است و بیش از 90 درصد درآمد مردم وابسته به این دو حرفه است و حدود 320 هزار دام سبک و سنگین در این شهرستان وجود دارد که با توجه به فراگیر بودن کشاورزی این شهرستان را به قطب کشاورزی تبدیل کرده به طوری که سرایان در استان رتبه دوم باغبانی و مقام سوم را به خود اختصاص داده است.وی خاطرنشان کرد: بیش از 3 سال از انتزاع سرایان از فردوس می گذرد و با این وجود در خصوص زیرساخت های اقتصادی در این شهرستان تازه تاسیس چندان کار نشده است....
وی ادامه داد: با این که سرایان در گذشته در انتهای استان خراسان واقع شده بود و با محرومیت های شدیدی روبه رو بود ولی خوش بختانه با توجه ویژه دولت به مناطق محروم آهنگ رشد و توسعه در شهرستان سرایان شتاب گرفته و شاهد تحول چشمگیری در زیرساخت های اقتصادی و پروژه های عمرانی شهرستان هستیم.
وی با بیان این که زیرساخت های صنعت در شهرستان سرایان وجود ندارد گفت: توسعه تنها ناحیه صنعتی موجود سرایان به شهرک صنعتی در دستور کار قرار دارد و عملیات این پروژه در حال حاضر آغاز شده و در دست مشاور است و آب مورد نیاز آن تامین و اعتبار لازم برای برق هم اختصاص یافته ولی هم اکنون طرح به کندی پیش می رود و باید سرعت یابد.
وی علت کند بودن اجرای پروژه را آماده نبودن زیرساخت های لازم عنوان کرد و افزود: جذب سرمایه گذاران در این خصوص ضروری است.وی با اشاره به طرح بنگاه های کوچک اقتصادی زودبازده گفت: از هنگام پی گیری این طرح حدود 260 پروژه مختلف با 158 میلیارد ریال اعتبار در شهرستان سرایان مصوب شد.
وی اضافه کرد: یکی از پروژه هایی که از این محل در دست اجراست خانه لبنیات سرایان می باشد که امیدواریم در مهر ماه یا دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.وی در خصوص پروژه سرامیک نسوز سرایان هم گفت: این پروژه در سفر دوم هیئت دولت به استان کلنگ زنی و حدود 60 میلیارد ریال اعتبار در این زمینه سرمایه گذاری و مطالعه آن انجام شد.
وی ادامه داد: این پروژه در حال حاضر مصوب و از نظر اعتباری و تسهیلاتی از سوی مسئولان ذی ربط پی گیری شده و در شرف انعقاد قرارداد است.وی پروژه مهم دیگری را که در سفر دوم هیئت دولت به استان کلنگ زنی شد اصلاح شبکه فشار گاز سرایان عنوان کرد و افزود: برای منعقد شدن قرارداد این پروژه پی گیری می شود تا عملیات اجرایی آن آغاز شود.
وی در خصوص صنایع کاشی و معدنی هم خاطرنشان کرد: از آن جایی که ناحیه صنعتی موجود در کنار شهر قرار دارد نمی توان صنایع مزاحم را هم آن جا مستقر کرد و مشکلاتی در این زمینه ایجاد خواهد شد.
وی با بیان این که متقاضی برای فرآوری بنتونیت نیز در شهرستان وجود دارد تصریح کرد: با وجود این که این ماده معدنی ارزشمند به صورت خام از شهرستان خارج می شود و روزانه 50 کامیون بنتونیت را به خارج شهرستان حمل می کنند و سود آن پس از فرآوری، بسته بندی و صادرات به دیگران تعلق می گیرد، ولی نتوانستیم متقاضی فرآوری بنتونیت را در ناحیه صنعتی موجود مستقر کنیم.بیش از 95 درصد طرح جامع معادن شهرستان سرایان نیز انجام و نتیجه مطالعات به زودی اعلام خواهد شد.
کار اکتشافات هم انجام و همه معادن شهرستان شناسایی شده است و وجود این معادن سرایان را متحول خواهد کرد.
وی با بیان این که شهرستان سرایان از نظر راه های ارتباطی در بن بست قرار داشت افزود: در حال حاضر اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده و بر اساس طرحی که در سفر دوم هیئت دولت به استان مصوب شد از مرکز سرایان و از طریق سه قلعه یک جاده ارتباطی به شهرستان بیرجند ایجاد و مسافت این شهرستان را با مرکز استان نزدیک تر خواهد کرد.
وی ادامه داد: همچنین با ایجاد راهی از شهرستان فردوس به سه راهی روم که جزو پروژه های ملی بوده و عملیات اجرایی آن امسال باید شروع شود، شهرستان سرایان از بن بست خارج خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اتصال شهرستان سرایان از شمال به شهرستان قاینات از طریق خضری دشت بیاض، اتصال به گناباد از طریق کاخک و اتصال به بخش دیهوک طبس از جنوب از طریق سه قلعه از جمله اولویت های ارتباطی شهرستان است که بازگشایی این مسیرها در توسعه منطقه بسیار موثر خواهد بود.
وی در خصوص راه آهن که از مصوبات سفر هیئت دولت به استان است گفت: بر این اساس راه آهن شرق کشور از چابهار- زاهدان به بیرجند و خراسان رضوی متصل خواهد شد و هم اکنون کار مطالعاتی این طرح در حال انجام است و این پروژه اگر با توجه ویژه دولت سرعت گیرد تحول بسیار خوبی در راه های مواصلاتی ایجاد می شود.
وی درباره سایر زیرساخت ها از جمله آب رسانی افزود: قبل از عمر این دولت و در طول 28 سال انقلاب حدود 8/1 کیلومتر خط انتقال آب در سرایان وجود داشت و 3 نقطه شهری از خط انتقال آب مطلوب برخوردار نبود در حالی که این میزان در حال حاضر به 48 کیلومتر خط انتقال آب افزایش یافته است.وی اضافه کرد: همچنین یک منبع آب یک هزار متر مکعبی در حال حاضر به 3 منبع یک هزار و 2 هزار متر مکعبی افزایش یافته است و در 3 سال عمر دولت حدود 60 کیلومتر شبکه داخلی در سه نقطه شهری کار شده و در مجموع اقدامات بسیار خوبی در بحث آب رسانی شهری و روستایی شهرستان انجام و به اندازه 400 سال گذشته در این خصوص کار شده است.در بحث آب رسانی روستایی هم کل شهرستان به 5 مجتمع آب رسانی تبدیل شده که 2 مجتمع به بهره برداری رسیده و 3 مجتمع هم در حال اجراست.در خصوص آب رسانی روستایی حدود 100 میلیارد ریال کمبود اعتبار وجود دارد که اگر این میزان محقق شود این مسئله برای 20 تا 30 سال آینده بیمه خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر 6 روستا واقع در مناطق عشایری سرایان با تانکر آب رسانی می شود و اگر این مناطق به مجتمع آب رسانی دوست آباد متصل شود مشکل آب رسانی سیار در شهرستان سرایان رفع می شود. /خراسان