» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 66 نفر
بازدید دیروز: 76 نفر
کل بازدید: 810958 نفر
توزیع شیر در دبیرستان های استان به شرط تخصیص اعتبار
محمودآبادی: توزیع شیر در دبیرستان های استان از اول مهرماه فقط در صورت تامین اعتبار انجام خواهد شد.مسئول ستاد تغذیه و شیر رایگان اداره کل آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات اعتباری سال گذشته برای تامین شیر مدارس ابتدایی و راهنمایی گفت: امسال به صورت شفاهی مطالبی در مورد توزیع شیر در دبیرستان ها از سوی مسئولان کمیته ملی شیر مدارس عنوان شده اما هنوز نامه یا بخش نامه ای در اختیار استان ها قرار نگرفته است.«حسنی» افزود: این مسئله در صورتی محقق خواهد شد که از نظر اعتباری مشکلی وجود نداشته باشد چون از سال گذشته قسمتی از بدهی خرید شیر مدارس دوره ابتدایی و راهنمایی به شرکت ها باقی مانده است که در صدد تامین آن هستیم.وی یادآور شد: سال گذشته مشکل کمبود اعتبار برای تامین شیر در همه استان های کشور وجود داشت که خراسان جنوبی در این میان از وضعیت مطلوب تری برخوردار بود.وی با بیان این که در سال تحصیلی جدید شیر در تمام مدارس ابتدایی و راهنمایی به طور حتم توزیع خواهد شد، گفت: با توجه به اهمیت رشد جسمانی و تامین سلامت دانش آموزان از دوران آموزش ابتدایی، توزیع شیر در این دوره از اولویت های آموزش و پرورش است.وی اضافه کرد: در بحث تضمین کیفیت شیر، وزارت آموزش و پرورش با موسسه استاندارد تفاهم نامه ای به امضا رسانده که بر این اساس اداره استاندارد استان همکاری مستمری با آموزش و پرورش استان در بحث کیفیت شیر داشته است
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی خبر داد:
انتقال 80 مدرسه خراسان جنوبی به شیفت صبح
خبرگزاری فارس: مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی از انتقال 80 مدرسه استان به شیفت صبح در سال تحصیلی آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر تنها 16 مدرسه در بیرجند و سه مدرسه در شهرستان قاین به دلیل کمبود فضای فیزیکی دارای شیفت بعد از ظهر هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، حمیدرضا وردی سهشنبه شب در جلسه شورای آموزش و پرورش با اشاره به مصوبات جلسه قبلی این شورا اظهار داشت: تجهیز مدارس به کارگاه رایانه یکی از مصوبات این شورا بوده است که تاکنون 20 میلیون تومان برای این کار هزینه شده که تکمیل این کار نیازمند اعتبار بیشتری است.
وی یکی دیگر از مصوبات این شورا را تغییر کاربری فضاهای در اختیار این مجموعه و فروش آنها عنوان کرد و افزود: این کار در حال پیگیری است و قرار است بودجه به دست آمده صرف هزینههای این مجموعه شود.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی از آغاز به کار مرکز آموزش و پژوهش در مرکز استان خبر داد و گفت: این مرکز با اعتبار 150 میلیون تومان آغاز به کار کرده است که در حال حاضر در مرحله فنداسیون قرار دارد و تکمیل این مرکز نیازمند 3 میلیارد تومان اعتبار است.
وردی ادامه داد: همچنین برای اجرای آبیاری قطرهای در اردوگاههای آموزش و پرورش ما نامهای را به جهاد کشاورزی ارسال کردیم که شامل سه پرونده است که قرار است این کار از طریق تعاونیهای وابسته به این مجموعه صورت گیرد.
وی بازپسگیری فضاهای آموزشی متعلق به این مجموعه که در اختیار سایر دستگاهها است را یکی دیگر از مصوبات این شورا عنوان کرد و گفت: تاکنون یک فضای متعلق به این مجموعه پس گرفته شد است و یک فضا نیز در مراحل نهایی خود قرار دارد.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی به فعالیتهای این مجموعه در چند ماه گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: اعزام یکهزار و 200 دانشآموز دبیرستانی زیارتاولی به مشهد مقدس به عنوان یک کار بینظیر در کشور یکی از این اقدامات است.
وردی ادامه داد: تعداد 5 هزار و 800 دانشآموز دیگر نیز در سطح استان وجود دارند که تاکنون به مشهد مشرف نشدهاند که اعزام آنها نیازمند حمایت مالی مسئولان استان است.
وی با بیان اینکه طبق دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش، موظف به افزایش 50 درصدی شهریه مدارس غیرانتفاعی استان هستیم، اظهار داشت: بر اساس پیگیریهای صورت گرفته در استان با توجه به کمی درآمد خانوارهای استان قرار شده است که شهریهها تنها 20 درصد افزایش را تجربه کند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی از فعالیت برخی از آموزشگاههای علمی آزاد بدون مجوز در سطح استان خبر داد و گفت: این آموزشگاهها اقدام به برگزاری کلاسهای زبان و کنکور در سطح استان میکنند و تخلفاتی از جمله برگزاری مختلط کلاسها را نیز دارند که نیاز است با این آموزشگاهها برخورد شود.
وردی یکی از درخواستهای این مجموعه را حضور مدیر کل آموزش و پرورش و مدیر کل نوسازی مدارس استان در کمیسیون ماده پنج عنوان کرد که با رای اعضا با این کار موافقت شد.
وی تصریح کرد: همچنین طبق نامه وزیر آموزش و پرورش باید 20 درصد اعتبار تملک و دارایی نوسازی به بحث تجهیز مدارس اختصاص پیدا کند که این مسئله در استان ما نیز باید عملیاتی شود.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین بر طبق قانون باید پنج درصد عوارض سازندگان واحدهای تجاری از طرف شهرداری به آموزش و پرورش پرداخت شود که تاکنون در استان ما اجرایی نشده است.
در این مورد قرار شد سه درصد این عوارض از شهرداریها به خزانه پرداخت تا به حساب آموزش و پرورش واریز شود
توسط مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی؛
نرخهای جدید نان در خراسان جنوبی اعلام شد
خبرگزاری فارس: مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی نرخهای جدید نان در این استان را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند به نقل از روابط عمومی سازمان بازرگانی خراسان جنوبی، غلامرضا محمدی با تأکید بر افزایش کیفیت نان نرخهای جدید انواع نان شهری و روستایی را با در نظر گرفتن نوع پخت و وزن چونه به شرح زیر اعلام کرد:
ماشینی دوار، وزن چونه 290 گرم، قیمت1500 ریال
ماشینی دوار بالشتکی، وزن چونه 280 گرم، قیمت 1500ریال
فری و تافتون ماشینی، وزن چونه 390گرم، قیمت 2000 ریال
فری و تافتون سنتی، وزن چونه 380 گرم، قیمت 2000 ریال
لواش سنتی و عراقی، وزن چونه 250 گرم، قیمت 1600 ریال
بربری خراسانی، وزن چونه 390گرم، قیمت 2000 ریال
تافتون روغنی، وزن چونه 500گرم، قیمت 3500ریال
سنگک سنتی، وزن نان 500 گرم، قیمت 3500 ریال
سنگک ماشینی، وزن نان 490 گرم، قیمت 3500ریال
فری تونلی اتومات، وزن نان یک کیلوگرم، قیمت 6700ریال.
معاون استاندار خراسان جنوبی خبر داد:
اختصاص 11 میلیارد تومان اعتبار به آموزش و پرورش خراسان جنوبی
خبرگزاری فارس: معاون برنامهریزی و بودجه استاندار خراسان جنوبی از اختصاص اعتباری بالغ بر 11 میلیارد و 58 میلیون تومان در قالب فصل آموزش به آموزش و پرورش استان خبر داد
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، مجید امینی سهشنبه شب در شورای آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه باید برای آموزش و پرورش تلاش زیادی صورت گیرد، اظهار داشت: در فصل آموزشی آموزش و پرورش خراسان جنوبی نزدیک به 13 میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار پیشبینی شده که از این اعتبار 11 میلیارد و 58 میلیون تومان اختصاص داده شده است.
وی ادامه داد: از سرجمع اعتبارت آنچه که به نوسازی مدارس داده شده بیش از 9 میلیارد تومان بوده و به غیر از این به خود آموزش و پرورش اعتباری بالغ بر 265 میلیون تومان داده شده است.
دبیر ستاد بزرگداشت مقام معلم خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه باید به مقام معلم بیشتر توجه کرد، گفت: فعالیتهای مربوط به بزرگداشت مقام معلم استان از مهرماه سال جاری آغاز شد که ستاد بزرگداشت مقام معلم از چهارم بهمن 89 کار خود را به صورت رسمی و با برگزاری جلسات منظم آغاز کرد.
حسین هاونگی تصریح کرد: در دیماه سال گذشته شیوهنامه انتخاب معلمان نمونه به تمام شهرستانها و مناطق استان ارسال شد که بر اساس آن انتخابات انجام شده است.
دبیر ستاد بزرگداشت مقام معلم خراسان جنوبی با بیان اینکه اهداف زیادی در انتخاب معلمان نمونه وجود دارد، گفت: از مهمترین اهداف ما در انتخاب معلمان نمونه نهادینهسازی تکریم و تجلیل از مقام والای معلمان با عنایت به معرفی جایگاه رفیع آنها در پیام آسمانی و احادیث معصومان (ع) و همینطور ترغیب انگیزش رشد و تعالیخواهی با ایجاد رقابتی سالم و علمی که منتج به ارتقای کیفی و بهبود کارآیی فرآیندهای آموزشی شود، است.
هاونگی تصریح کرد: بر اساس شیوهنامه مورد اشاره شاخصهایی از جمله سنوات خدمت، مدرک تحصیلی، ایثارگری، تألیف، ترجمه، اختراع و قهرمانی در مسابقات، شرکت در همایشها و تقدیرنامهها مورد توجه بوده است.
وی ادامه داد: بر این اساس بیش از یکهزار پرونده از طریق مدارس سراسر استان به ستادهای بزرگداشت مقام معلم شهرستانها و مناطق ارسال شد که با بررسی مجدد و انتخاب افراد دارای امتیازات بالاتر، تعداد 251 پرونده برای بررسی به ستاد بزرگداشت مقام معلم استان تحویل داده شد.
دبیر ستاد بزرگداشت مقام معلم خراسان جنوبی با بیان اینکه معلمان نمونه در سه مقطع منطقهای، استانی و کشوری انتخاب شدهاند، افزود: بر این اساس در مجموع تعداد دو معلم نمونه کشوری و 29 معلم نمونه استانی و 100 معلم نمونه منطقهای انتخاب شدند.
هاونگی با اشاره به برنامههای هفته معلم در استان گفت: نواختن زنگ سپاس معلم، دیدار با ائمه جمعه، بازدید مسئولان از مدارس، شرکت فرهنگیان و دانشآموزان در مراسم سالگرد شهادت استاد مطهری، افتتاح پروژههای عمرانی، برپایی نمایشگاههای دستاوردهای علمی و پژوهشی همکاران فرهنگی و عیادت از بیماران فرهنگی از مهمترین این برنامههاست.
وی برگزاری مراسم تجلیل از معلمان شاهد و ایثارگر، برگزاری مراسم تجلیل از پیشکسوتان فرهنگی، برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی، غبارروبی و عطرافشانی گلباران مزار شهدای فرهنگی و برگزاری مراسم بزرگداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه منطقهای در شهرستانها و مناطق و استانی در مرکز استان را از دیگر برنامههای هفته معلم عنوان کرد.
داروخانه هلال احمر در 3 شهر استان تاسیس می شود
داروخانه هلال احمر امسال در شهرستان های قاین، نهبندان و بشرویه تاسیس می شود .
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان گفت: داروخانه هلال احمر فقط در شهرستان بیرجند وجود دارد و یکی از برنامه های امسال این جمعیت، تاسیس این داروخانه در شهرستان های قاین، نهبندان و بشرویه است. «حیدر شهریاری» اعتبار تعیین شده برای ساخت هر داروخانه را 500 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: این اعتبار از محل اعتبارات جمعیت هلال احمر پرداخت می شود و حمایت جدی دانشگاه علوم پزشکی استان را برای دریافت مجوز می طلبد. وی در جمع خبرنگاران ادامه داد: از دیگر برنامه های امسال، تاسیس شعبه در شهرستان های سرایان، سربیشه، درمیان و پایگاه امدادی شهرهای حاجی آباد، خوسف، شوسف و سه قلعه است که تامین اعتبار این شعب بر عهده استانداری است. وی از راه اندازی مرکز آموزش مدیریت امداد و نجات و سوانح در بیرجند خبر داد و گفت: جمعیت هلال احمر کشور و حوزه های مربوط، زیر ساخت ها برای راه اندازی این مرکز را تامین می کند و در این مرکز مدرک کاردانی امداد و نجات به دانشجویانی که با شرکت در کنکور سراسری جذب شوند اعطا می شود. وی با اشاره به برخوردار نبودن از امکان پد بالگرد در استان افزود: با اجرای برنامه ای3 ساله در شهرستان های بیرجند، قاین، نهبندان، بشرویه، سربیشه و فردوس پد بالگرد ایجاد می شود. وی خاطرنشان کرد: ارتقای شعبه بشرویه از درجه 3 به 2، تحویل 6 دستگاه آمبولانس و 4 دستگاه خودروی نجات با اعتبار 4 میلیارد ریال، راه اندازی تلفن 147 در جاده های استان و اعزام کاروان دانش آموزی به مناطق عملیاتی از اقدام های انجام شده در ابتدای امسال است. وی درباره اجرای طرح ملی امداد و نجات و راهنمای مسافران نوروزی در استان گفت: این طرح ها از 25 اسفند 89 تا 15 فروردین امسال به صورت ویژه و بعد از طرح امداد زمستانی برای ترویج فرهنگ ایمنی انجام شد. وی توضیح داد: برای توسعه پایدار و دستیابی به اقتصاد پیشرفته در جامعه باید بحث ایمنی و خودامدادی ترویج پیدا کند، با همین هدف جمعیت هلال احمر استان در نوروز امسال، 27 پایگاه ثابت و سیار و یک پایگاه امداد هوایی برای اجرای عملیات امدادی راه اندازی کرد «شهریاری» اضافه کرد: از این تعداد پایگاه 14 پایگاه راهنمای مسافران نوروزی، 13 پایگاه امداد و نجات و یک پایگاه هوایی بالگرد به مدت 5 شبانه روز از 6 تا 10 فروردین ماه به مردم امدادرسانی کرد به گفته وی، در نوروز امسال یک میلیون و 225 هزار نفر برای استفاده از خدمات امدادی به پایگاه های هلال احمر در استان مراجعه کردند که این تعداد نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش یافت وی تصریح کرد: سازمان هلال احمر استان 27 ماموریت امدادی در استان انجام داد که 52 درصد آن ماموریت های استانی است وی با اشاره به این که با وجود رشد مسافرت ها در استان، تعداد تصادف های جاده ای که با خدمات این جمعیت جمع آوری شد 7 درصد کاهش یافت، افزود: 50 درصد مجروحان به صورت سرپایی درمان و بقیه به مراکز درمانی استان منتقل شدند و در انتقال افراد به مراکز درمانی مورد فوتی نداشتیم وی به برپایی چادرهای نماز در اماکنی که دسترسی به نمازخانه وجود نداشت اشاره کرد و گفت: این چادرها در کنار پایگاه های امدادرسانی برپا شد و به طور تقریبی 94 هزار نفر به این نمازخانه ها مراجعه کردند. وی ادامه داد: براساس تجربه سال های گذشته برای مسیر فردوس که پر ترافیک ترین مسیر استان است، امسال 250 چادر ویژه برای مسافران نوروزی در آبگرم، مرقد امام زاده ابراهیم فردوس و اسلامیه برپا شد و 25 هزار نفر در این چادرها اسکان یافتند/ر.خراسان
نگاهی به آیینهای نوروز درخراسان جنوبی
به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، نوروز و آغاز سال نو، نزد ایرانیان جلوه ویژه ای دارد و مردمان هر منطقه قرنهاست که با آداب و رسوم خاص خود آن را جشن میگیرند.
مردمان قدیم بر خلاف جوانان امروز این آداب و رسوم کهن را گرامی داشته در حفظ و بهتر برگزار کردن آن تلاش فراوان داشتند، اهالی با صفای دیار بیرجند به این ماه اصطلاحاً "ماه نوروز" می گویند. شیرینی پزان، نان پزان، کدورت زدایی، پرداخت دین، فاتحه خوانی خانه تکانی سال نو و آماده کردن اجیل شب عید مانند کشمش و عناب و نقل و پخته و ... و تف دادن یا شور کردن تخمه و پسته و دید و بازدید بزرگان فامیل و اقوام از مراسم مرسوم در این ایام است که با شور خاصی انجام میشود.کاشتن سر سبزی یا به قول بیرجندی ها " سر سوزی" یکی از آیینهای پا بر جا در ایام عید است که حدود یک ماه مانده به عید در ظرف های کوچک یا بزرگ مقداری جو، گندم، عدس یا ماش می کارند تا روز عید سر سبز باشد.
برخی نیز روی جداره های کوزه های سفالی سر سبزی های بسیار زیبا و دل ربایی به وجود می آورند. در بعضی از خانوادهها هم به نیت سلامتی افراد خانواده برای هر یک از آن ها یک سر سبزی می کارند. مناطق شهرستان قاین به این سبزه "کاکل" و مردم روستای پهنایی قاین به آن "بی بی نوروزک"می گویند.پاکیزه بودن در هنگام ورود سال نو نیز از آدابی است که اهالی بیرجند مقید به انجام آن هستند و اعتقاد دارند که سال نو را باید با تنی پاک آغاز نمود.
حنا بندان یکی دیگر از مراسم مردم این سرزمین است که در گذشته و در مواقع مختلف از جمله نوروز انجام می شده است. هنوز هم گروهی از مردم به ویژه بزرگسالان با آمدن عید نوروز با رنگ کردن موهای سر و انگشتان خود با حنا به استقبال نوروز می روند. یکی دیگر از مراسم خراسان جنوبی رسم شاه مولایی است که در مناطق شهری و روستایی خراسان جنوبی مرسوم است و انجام آن بدین ترتیب است که چند روز مانده به نوروز افراد خیر و معتمدان محل با مراجعه به ثروتمندان اقدام به تهیه اجناس مورد نیاز نیازمندان کرده، آن ها را بین افراد نیازمند تقسیم می کنند.اهالی بیرجند قدیم اعتقاد داشتند که شام شب عید به هر قیمت که شده باید "پلو" باشد.فقیر و ثروتمند خود را مقید به تهیه و پختن پلو در شب عید می دانستند.این هم از رسومی است که امروزی ها شاید با شنیدنش به تعجب و خنده وا داشته شوند چرا که بسیاری در قدیم الایام استطاعت تهیه پلو و حتی نان گندم را برای یک هفته هم نداشتهاند چه رسد برای همه سال و تنها نوروز به نوروز، آن هم با کلی سختی و مشقت چشمشان به پلو می افتاده است.
**سمنوپزان در نوروز
سمنوپزان یکی دیگر از مراسمهای پررنج و زحمت، پرطرفدار و تشریفاتی نوروز است که برای انجام آن چهل ، پنجاه روز مانده به نوروز، زنان ظرف هایی وسط حیاط یا پشت بام می گذاشتند تا از آب باران پر شود هم زمان نیز مقداری گندم در پارچه های سفید و نازک به نام (صافی) می ریختند تا در آب خیس شود یا این که روی تگیجه (تشت مانندی پهن و بافته شده از ساقه های گز) می گذاشتند و پیوسته آن را با آب نگه می داشتند تا گندم ها جوانه بزنند.پس از این کار آن ها را در جایی پهن می کردند تا خشک شود و برای آسیاب کردن یا (دستاس) آماده شود. پس از الک کردن آردها آن را با مقداری آرد معمولی مخلوط می کردند نزدیکی های عید آردها را خمیر و با انواع ادویه مثل زردچوبه، دارچین و سیاه دانه، کراویه و... مخلوط می کردند. با آماده شدن آرد آن را به صورت گرده های کوچک یا بزرگ درآورده، در دیگچه های مسی به نام(قلیف) گذاشته روی اجاق پر از آتش می گذاشتند و روی قلیف ها را نیز با آتش می پوشاندند پس از آماده شدن آن ها را به تکه های مناسب تقسیم و به همراه آجیل با آن ها از میهمانان نوروزی پذیرایی می کردند.
** سفره هفت سین
سفره سفیدی تحت عنوان سفره هفت سین در صبح اولین روز فصل بهار یعنی نوروز در خانه به سمت قبله پهن میشود. قرآن، آیینه و شمعدان، سرکه، سیر، سماق، سنجد، سیب، سه پسته و سیاه دانه، هفت سین انتخابی این سفره هستند همچنین اقلام دیگری همچون سر سبزی، کاسه آب، تخم مرغهای رنگ کرده و پیاله ماست مَشکی، سبزی تف داده شده، انواع متنوع شیرینی، آجیل و تنقلات رنگارنگ، کاسه آش، نان خشک و میوههای خوش عطر و طعم نیز در سفره وجود دارد.در برخی مناطق یک عدد تخم مرغ را روی آیینه کوچکی می نهند و آن را در وسط سفره کنار قرآن جا می دهند و معتقدند با فرا رسیدن لحظه تحویل سال تخم مرغ روی آیینه حرکت می کند.در لحظه سال نو بزرگترهای خانواده قرآن و دعا می خوانند و کوچک ترها نیز ضمن دعا منتظر لحظه تحویل سال نو می مانند پس از تحویل سال کوچکترها دست بزرگترها و بزرگترها صورت آن ها را می بوسند و با تبریک عید نوروز به یکدیگر و بزرگترها به دیگر افراد عیدی می دهند و برای سلامتی حاضران و آمرزش رفتگان دعا می کنند و کام خود را با شیرینی شیرین می کنند.روز دوازده فروردین همه وسایل تهیه میشود و هر چه از شیرینی ها و آجیل ها باقی مانده برای صبح سیزده آماده می شود که البته همراه آن سرکه و کاهو نیز هست. صبح سیزده فروردین همه دسته دسته عازم کوه و باغ های اطراف منطقه خود می شوند و معتقدند در روز سیزده فروردین نباید در خانه ماند زیرا این روز نحس و بدیمن می باشد.
روز سیزده پیش از طلوع آفتاب و تا پاسی از شب ادامه دارد در عصر این روز ویژه سبزی گره زدن دخترهاست که در واقع برای گشایش بخت خود این کار را می کنند و ترانه هایی می خوانند چنانچه سیزده به ماه رمضان بیفتد. مراسم را بعد از تمام شدن ماه رمضان در اولین جمعه یا اولین عید انجام می دهند .
مدیرکل تعاون خراسان جنوبی :
برنامه دولت در سال جدید ایجاد اشتغال است
خبرگزاری فارس: مدیرکل تعاون خراسان جنوبی سال 90 را سال اشتغال و اشتغالزایی دانست و گفت: برنامه دولت در سال جدید ایجاد اشتغال است به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، حسین خوشایند صبح امروز در همایش دهیاران بخش مرکزی سربیشه اظهار داشت: برنامه دولت در سال جدید ایجاد اشتغال و اشتغالزایی برای جوانان است وی افزود: اداره تعاون بیشتر در زمینه اشتغال، مسکن و افزایش سرمایه، عمران و آبادانی فعالیت میکند * کارهای تعاونی از 20 درصد حمایت و خدمات بیشتر بهرهمند هستند
مدیرکل تعاون خراسان جنوبی تعاونی فراگیر روستایی، تعاونی دانشبنیان، تعاونی توسعه و عمران، تعاونی بانوان و تعاونی دهیاران را از تعاونیهایی دانست که در سال جدید مورد توجه ویژه اداره تعاون هستندخوشایند تصریح کرد: کارهایی که در قالب تعاونی انجام شود از 20 درصد حمایت و خدمات بیشتر، کمکهای بلاعوض، اعطای وام قرضالحسنه، انجام خدمات مشاورهای و تخفیف 25 درصدی مالیاتی و استفاده از منابع بانک توسعه تعاون برخوردار میشود
* تشکیل تعاونی در روستاها بهترین زمینه ایجاد اشتغال است
بخشدار مرکزی سربیشه نیز گفت: باید امسال نیز مثل هر سال برنامههای نوروزی را جدی گرفت و دهیاران با تشکیل ستاد تسهیلات نوروزی و برنامههایی از قبیل بازیهای محلی و مسابقات محلی در روستاها در ایام نوروز شادی نوروز را برای روستائیان مضاعف کنندرضا عباسی درباره اشتغال روستاییان افزود: خدمات فراوانی در بعد از انقلاب در روستاها انجام گرفته و امکانات رفاه عمومی برای روستاییان فراهم شده است ولی اگر برای اشتغال جوانان در روستا فکری نشود مهاجرت به شهر افزایش مییابدوی تشکیل شرکت تعاونیهای چند منظوره در دهستانها و روستاها با مدیریت قوی توسط جوانان آن روستا را بهترین راه برای ایجاد اشتغال دانستبخشدار مرکزی سربیشه تصریح کرد: با توجه به آمار زیاد بیسوادی در روستاها باید دهیاران و شوراها با کمک نهضت سوادآموزی برای رفع مشکل بیسوادی در روستاها تلاش کنندعباسی ایجاد ستاد اشتغال در روستاها توسط دهیاریها و استفاده از فکر نخبگان روستا برای فراهم کردن زمینه اشتغال برای جوانان را از مهمترین وظایف دهیاران عنوان کرد و اشتغال خانگی، خوداشتغالی و اشتغال گروهی را از مهمترین شیوههای ایجاد اشتغال در روستاها برشمرد
معاون آموزش و پرورش خراسان جنوبی :
تحول اساسی در مقاطع ابتدایی در راه است
خبرگزاری فارس: معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی از تحول اساسی در مقطع ابتدایی خبر داد و گفت: تحول بنیادین در نظام اموزش و پرورش یکی از مطالبات بهحق مقام معظم رهبری و ملت از این وزارتخانه است ه گزارش خبرگزاری فارس از نهبندان، طاهره حمیدی صبح امروز در مراسم گردهمایی مدیران مجتمعهای آموزشی و معاونان آموزگاران آموزش و پرورش شهرستان نهبندان اظهار داشت: یکی از مباحث ایجاد تحول بنیادین در نظام آموزشی نیز تغییر نگاه و نگرش توسط دستاندرکاران این مجموعه بزرگ نسبت به تمامی مسائل آموزشی، تربیتی، ساختارها و اهداف پیشرو است وی تصریح کرد: ایجاد معاونت آموزش ابتدایی در سطح وزارتخانه یکی از اقدامات ارزنده و مهم برای ایجاد تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش محسوب میشود
* تحول اساسی در مقاطع ابتدایی رقم میخورد
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به اینکه تحول اساسی از مقطع پیشدبستانی و ابتدایی در دانشآموزان رقم میخورد، این معاونت با برنامهریزیها و اهداف مد نظر پیگیر و خواستار محقق شدن هدفهای آموزشی و تربیتی شایسته برای این قبیل دانشآموزان استحمیدی افزایش و ارتقای سطح علمی و تربیت قرآنی و اسلامی را از اساسیترین مباحث مهم دوره ابتدایی دانست و افزود: توجه ویژه به دانشآموزان این مقطع توسط معلمان و مدیران بیشتر از گذشته باید صورت گیرد، همچنین باید دانشآموزان بازمانده از تحصیل شناسایی و فضای تحصیل برای افراد فراهم شودوی با اشاره به اینکه بروز کردن اطلاعات معلمان و مربیان و تجهیز مدارس به رایانه و امکانات پیشرفته از نیازهای ضروری نظام آموزشی و پرورشی است، گفت: فراهم کردن زمینه شکوفایی استعدادهای نوآموزان و دانشآموزان در زمان آغاز تحصیل آنان را در آینده تحصیلیشان موفق و سربلند میدارد
* مجتمعهای آموزشی انقلاب نهفته در نظام آموزش و پرورش
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی مجتمعهای آموزشی را انقلابی نهفته در مدار آموزش و پرورش دانست و اظهار داشت: مهمترین هدف ایجاد این مجتمعها عدالت آموزش و افزایش سطح یادگیری دانشآموزان است تا تمامی دانشآموزان از آموزشها و امکانات مساوی برخوردار شوندحمیدی با اشاره به اینکه معاونت آموزش ابتدایی در سطح مدارس طرحهای قرآنی را به عنوان یک ضرورت ایجاد کرده است، تصریح کرد: این طرح نخست در مراحل روخوانی و روانخوانی قرآن در بین دانشآموزان مقطع ابتدایی اجرا شده و میشود و سپس به دنبال انس بیشتر دانشآموزان با این کتاب مقدس استوی ارزشیابی توصیفی را از دیگر برنامههای اساسی معاونت آموزش ابتدایی عنوان کرد و افزود: این مهم اگر به درستی اجرا شود تحولی بزرگ را در نظام آموزش و پرورش رقم میزند و در این راستا باید تمام معلمان و مدیران مقطع ابتدایی نخست آموزهای لازم را در این راستا ببینند و سپس با تعامل یکدیگر آن را عملی سازندمعاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: یکی از اهداف اجرای طرح ارزشیابی توصیفی از بین بردن استرس و اضطراب دانشآموزان و ترویج و نهادینه کردن یادگیری بهتر است
* ضرورت ترویج تربیت اسلامی و معنویت در جامعه
حمیدی با بیان اینکه جاودانهترین کار خلقت، خلقت انسان و هدف آن توحید است، گفت: خداوند پیامبران را برای هدایت و تزکیه بشر فرستاد و تزکیه بهترین برنامه هستی و انسان جلوهای خوب تزکیه استوی اظهار داشت: ردای معلمی که بر قامت معلمان پوشیده شده تا افراد را تزکیه و تعلم دهند، بسیار خطیر و مهم تلقی میشود و باید بگویم آموزش و پروش توحیدیترین وزارتخانه استمعاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی تصریح کرد: جایگاه معلم در نظام اسلامی بسیار بالا و رسالتش خطیر است و باید با بهرهگیری از آموزههای دینی و ولایت، تربیت اسلامی و معنویت را در جامعه ترویج دهیم
معاون سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی خبر داد :
اعزام بیش از 10 هزار نفر از خراسان جنوبی به مناطق جنگی
خبرگزاری فارس: معاون هماهنگکننده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی از اعزام بیش از 10 هزار نفر از خراسان جنوبی به مناطق جنگی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، علی قاسمی صبح امروز در نشست مطبوعاتی با اشاره به اینکه جوانان وارثان شهدا هستند، اظهار داشت: جوانان افتخار میکنند که گام به جایی میگذارند که سجدهگاه شهدا بوده استوی ادامه داد: در ?? سال گذشته جوانان با حضور در صحنههای مختلف پاسخ و مشت محکمی به دشمنان اسلام و انقلاب دادهاندمعاون هماهنگکننده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی تصریح کرد: این سرزمین ظرفیت عظیمی دارد و میتواند زیباترین ارزشهای الهی را به زائران انتقال دهدقاسمی اردوهای راهیان نور را از زاویه خدمت به مردم بسیار با اهمیت دانست و گفت: برنامهریزی فرهنگی و معنوی دقیق، هدایتگری اقناعکننده، ایجاد محل مناسبی در محیطی امن و اسلامی و الهام از ساختارهای پرمعنویت رزمندگان در دفاع مقدس از مهمترین اقدامات در این فضای الهی است
* اعزام 3497 دانشآموز به راهیان نور
وی افزود: در ستاد استانی اعزام کاروانهای راهیان نور چهار کمیته اعم از کمیته اعزام و اسکان با مسئولیت سپاه استان، کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات با مسئولیت صدا و سیمای مرکز استان، کمیته فرهنگی با مسئولیت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و کمیته راویان با مسئولیت واحد حفظ آثار سپاه انصارالرضا (ع) استان تشکیل شده استقاسمی ادامه داد: تاکنون 3 هزار و 497 نفر از دانشآموزان و فرهنگیان استان در سه نوبت به مناطق عملیاتی اعزام شدهاندوی تصریح کرد: 7 هزار و 500 نفر از تاریخ 14 اسفند سال جاری تا 14 فروردین سال آینده در قالب 25 کاروان به اردوی راهیان نور اعزام می شوند
* افزایش سهمیه امسال راهیان نور خراسان جنوبی
معاون هماهنگکننده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی از افزایش سهمیه امسال راهیان نور خراسان جنوبی خبر داد و گفت: سال گذشته 9 هزار نفر از این استان به مناطق عملیاتی اعزام شدند و امسال نیز این رقم به 10 هزار و 700 نفر افزایش یافته استقاسمی با بیان اینکه مدت هر دوره هفت روز است، اظهار داشت: کاروانهای اعزامی از مناطق عملیاتی والفجر، شلمچه، خرمشهر، طلائیه، هویزه، دهلاویه، فتحالمبین بازدید میکنند
* برنامههای جانبی اردوهای راهیان نور
وی بازدید از اماکن زیارتی را از برنامههای جانبی اردوی راهیان نور عنوان کرد و گفت: افراد شرکتکننده در این اردو اماکن زیارتی امامزاده طبس، شاهچراغ شیراز، مزار دانیال نبی شوش، مرقد مطهر حضرت معصومه (س) در قم را زیارت میکنندمعاون هماهنگکننده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی ادامه داد: برگزاری شب خاطره، مسابقات فرهنگی متنوع، یادوراه شهدا و شرکت در رزمایش از دیگر برنامههای جانبی اردوهای راهیان نور استقاسمی در مورد هزینه سفر هر زائر به راهیان نور گفت: زائرانی که امسال برای نخستین مرتبه به این اردو اعزام میشوند مبلغ 30 هزار تومان و زائرانی که سالهای گذشته نیز به این مناطق اعزام شدهاند مبلغ 50 هزار تومان پرداخت میکنندوی با اشاره به اینکه از همه اقشار به این مناطق اعزامی داشتهایم، گفت: از تعداد کل اعزامیها به مناطق جنگی نزدیک به 3 هزار و 400 نفر دانشآموز، یکهزار و 200 نفر دانشجو، ادارات و اصناف 2 هزار و 700 نفر، بسیج محلات 3 هزار و 900 نفر، بسیج طلاب 500 نفر و نیروهای نظامی و انتظامی یکهزار و 200 نفر به این مناطق اعزام میشوند
با مصوبه امروز ستاد راهبردی نهضت سوادآموزی خراسان جنوبی؛
خیران بیسوادان را زیرپوشش قرار میدهند
خبرگزاری فارس: ستاد راهبردی نهضت سوادآموزی خراسان جنوبی امروز با مصوبهای جدید خیران را ملزم به زیرپوشش قراردادن بیسوادان کردبه گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، مدیر نهضت سوادآموزی خراسان جنوبی ظهر امروز در ستاد راهبردی نهضت سوادآموزی استان با بیان اینکه 24 هزار بیسواد در مقاطع مقدماتی در استان وجود دارد، تصریح کرد: طی پنج سال آینده باید این افراد باسواد شوندحجتالاسلام ابوالحسن نبئی از تشکیل 792 کلاس سوادآموزی در سال جاری در استان خبر داد و تصریح کرد: 438 سوادآموز فرد به فرد و همچنین 6هزار و 936 سوادآموز آزاد در این کلاسها شرکت کردهاندوی سهمیه سال آینده خراسان جنوبی در جذب بیسواد را بیش از 13 هزار نفر خواند و گفت: این سوادآموزان در پایههای مقدماتی، تکمیلی، پایانی و پنجم جذب میشوند .
جذب 450 آموزشیار نهضت خراسان جنوبی در سال آینده
مدیر نهضت سوادآموزی خراسان جنوبی از جذب 450 آموزشیار در سال آینده خبر داد و افزود: با وجود افزایش سهمیه جذب سوادآموز با کاهش جذب آموزشیار مواجه هستیمنبئی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی نیاز به 200 آموزشیار جدید دارد، اظهار داشت: با توجه به عدم مجوز جذب آموزشیار این نیاز با همکاری آموزش و پرورش و بخشهای خصوصی تأمین میشودوی یادآور شد: بر اساس برآورد شهر به شهر در بیرجند 7هزار و 628 بیسواد مقدماتی وجود دارد که تا پایان سال 94 زیرپوشش قرار میگیرند
*کمیته امداد 10 درصد اعتبارات سوادآموزی را تأمین میکند
در این جلسه مقرر شد؛ از آنجا که سهمیه جذب سوادآموز در خراسان جنوبی در سال آینده 13هزار و 400 نفر است اما اعتبارات کشوری تنها 7هزار و 200 نفر را تأمین میکند، بقیه اعتبارات لازم با همکاری دستگاههای اجرایی استان تأمین شوددر این جلسه همچنین مصوب شد 15 درصد از اعتبارات لازم برای جذب سوادآموز در استان با همکاری آموزش و پرورش و 10 درصد اعتبارات با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تأمین شودبه دلیل عدم حضور دیگر دستگاههای اجرایی در این جلسه مقرر شد در جلسهای دیگر سهم هر دستگاه اجرایی در این راستا مشخص شودهمچنین مقرر شد؛ در مجمع خیرین مدرسهساز که اردیبهشت سال آینده تشکیل میشود از خیران استان در راستای تأمین هزینه با سواد کردن افراد زیرپوشش درخواست کمک و همکاری شود
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK
لینک ثابتنظرات شما ()